Keleti-pályaudvar, csütörtök délután. Várnom kellett a vonatomra, tudtam nézelődni. Kis szemüveges emberke lapáttal és seprővel söpörte a peronokat, még a legapróbb szöszmöszt is igyekezett eltüntetni. Betolták a vonatomat, felszálltam az Abaúj IC-re. Gyakran utazom ezen a vonalon ezzel a vonattal, mert Miskolcig csak egy helyen áll meg, Füzesabonyban. Mindig voltak problémák, de a tegnapi akasztott ki leginkább. Azzal kezdeném, hogy én ugyan magyar vagyok, a borzalmas akusztika ellenére is megértem amit a tájékoztatóban közölnek a tisztelt utazóközönséggel, de angol vagy német nyelven egy szó sem hangzik el. Hát, majd csak kitalálja a hazánkba látogató külföldi, hogy merre van az arra és mikor, nem igaz?

Forrás: nokorszak.hu
Feltöltő: Angelika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Angelika: Na és ha bemondták már induláskor csak nem figyelt oda, mert az angol szövegre várt...?
sonderkommando
@ideals2012: Ennek van egy bizonyos költsége, ami alacsony menetdíjnál jelentős a jegyárhoz képest.

A hazai vasút, nem vasút, csak mozgó közlekedési múzeum, a fűtőházak pedig a roncstelepek. A rossz gazdálkodás, a fejlesztések hiánya bizony kegyetlenül visszaüt.
ideals2012
@sonderkommando: igen, kiállít egy három soros bizonylatot.. - megfogja a cerkát, előveszi a tömböt, és ír rá kb. 5 sort, rányom egy pecsétet - ezek a költségek.. - ja, meg közben kiderült, hogy ő nem is vasúti alkalmazott, vagyis a jegyeket nem a vasutas alkalmazottai adják, hanem valami alvállalkozó.. - ez is érdekes, nem??

Az elmaradottságot még tetézi, hogy ugyan számítógépes a jegy, de ugyanaz a masina nem tud áfás számlát adni, azt kézzel írják - vonatindulás előtt 5 perccel ez direkt élmény..- "eléred, vagy nem éred el a vonatot" c. társasjáték. A volán egyébként ennél már fejlettebb, a jegykiadó masinájuk már képes adni áfás számlát, csak nem menti el benne az adatokat, mindig újra kell bepötyögni, kinek a nevére adja ki - azért már ez is haladáááás!!!
sonderkommando
@ideals2012: Tudom, bizonyos helyeken így oldották meg a jegykiadást. De ez inkább szomorú, mint érdekes.
ideals2012
@sonderkommando: az "érdekest" átvitt értelemben gondoltam. Valóban szomorú, mert nyilván a vasutas alkalmazottakat kirakták a pénztárból, ki tudja hová..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.