A MÁV Informatikánál lefolytatott nyomozás egyetlen gyanúsítottjával szemben sem emelt vádat a Fővárosi Főügyészség tényállási elem, illetve kétséget kizáróan bizonyítható bűncselekmény hiányában - közli a Magyar Nemzet csütörtökön, a lap birtokába jutott határozat alapján.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
A koszos, büdös, drága menetjegyű vonatok viszont igen...
kamazuka
Az ügyészi falazóbizottsággal a hátad mögött TE is bármit megtehetsz mert kimákoznak,és még csak felelősségre sem vonja őket senki.
coyote3
Az ügyészség jól teszi a dolgát...
Scrutiny
Miért nem írja a Magyar Nemzet inkább, hogy meghurcoltak 14 embert hamis váddal, amelyről kiderült, hogy kétséget kizáróan nem voltak bűncselekmények. Elvesztették a munkahelyüket, a környezetük pedig megbélyegezte őket és Vonatrablóknak titulálták őket?
Miért nem idézte az ügyészség azon mondatát a Magyar Nemzet, hogy a gyedről visszatérő, felmondási védelem alatt álló kismamának munka nélkül kiutalt jövedelme esetében az ügyvezető döntése "nem választás, hanem törvényi kötelezettség" volt. Tehát ha másként járt volna el, akkor követett volna el törvénysértést. Mégis mindkettőjüket meggyanúsította a rendőrség a besúgó jóindulatú tuti biztos feljelentése alapján?
Miért ferdít a Magyar Nemzet, amikor az ügyész magyarázó mondatát szövegkörnyezetéből kiragadva azt sugallja, hogy pazarlás történt, holott az ügyész olyan értelemben használja, hogy ha pazarlás történt volna, akkor sem lehetne a vezetői döntést bűncselekménynek nyilvánítani?
Miért nem írja a Magyar Nemzet, hogy Júdás jelentése alapján egy céges autóra szerelt vonóhorog miatt kellett elmennie az egyik igazgatónak: állami autón vonóhorog - ez már rendőrségi ügy. Nem állami tulajdonban lévő céges autón lévő vonóhorog viszont nem bűncselekmény?
Miért nem érdekel senkit, hogy a meghurcolt vezetés meggyanúsítása előtti 3-4 év alatt az évtizedeken keresztül pangó vállalati eredményt felvitte 600 millióig?
Miért nem kérdezi meg a Magyar Nemzet, hogy az állami cégek miért nem versenyképesek a piaci versenyben? Mert meg vannak félemlítve. A felelősségre vonástól való félelemben túladminisztrálják magukat, nagyobb az "én már akkor szóltam" miatt a "miért nemek" listája, mint a "miért igenekéi", üzleti kockázatviselésük a nullát közelíti.
Az ambiciózus vezetés szembekerül a szürke fásult állami alkalmazotti tömeggel, mert a több üzlet nekik felesleges többlet munkát, hajtást hoz. A megkövesedett szabályok miatt a pénzük nem lesz több, ha a cég még csinál terven felül plusz másfél milliárdot és 600 millió nyereséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.