A magyar sertések rosszkedvűek: viszonylag sok takarmánytól is alig híznak, szaporodni nem akarnak, a meleg is megviseli őket. Tíz év alatt majdnem 2 millió disznó tűnt el az országból, miközben a disznóhúsra egyre nagyobb az igény. Orbán Viktor egyik legerősebb emberét, Lázár Jánost bízta meg azzal, hogy rázza fel a sertéságazatot.

Forrás: [origo]
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
A tsz-ek szétveréséhez minimum kellett egy egyetemi tanár.

Amikor a tsz-ek mellől a földeket elprivatizálták,akkor végleg padlóra kerűlt az ágazat.
most miért nem jó nektek a dán sertés?
A multiknál azokat a sertéshús termékeket kapjuk,melyeket ott külföldön már nem tudnak eladni,mert egyenetlenűl lett szelve,stb...
5 év minimum kell a teljes talpraálláshoz,de a disznó nem 8-as csavar,hogy félre teszem,ha nem kell.
A sertés napi átlagg 3-3-5 kg kukoricát fogyaszt el!,mai árakon?és a fejlődése rövidke de annál tartalmasabb időszakában az állatorvosi költségek sem elenyészőek.
Jelenlegi fizetési gyakorlat,itt a 60-90 napos anomáliákra gondolok,vajh ha kevés balek adódik.
Egy jól tartott sertés 90 nap alatt 100 kg súlyu.tehát ha ma levágják,a végterméket a szenyvíztisztító feldolgozta a bőréből készűlt cipőt is eladták már mire a gazda megkapja az ellenszolgáltatást.Hangsúlyozom,hogy a szolgáltatás előbb húzza a hasznot,mint az új terméket előállító.ha ezeken lesz változás akkor előfordulhat hogy az az amerikai tipusu sertéstenyésztés feljöhet még halovány fényként,mely a redszerváltozás előtt volt,mert mi jártunk nyugatra tanítani,hogyan kell hús disznót csinálni.
Annyira jól ment,hogy a rendszerváltást követően volt mit szétlopni.herdálni.Ha európaiságunknak ennek szétverése feltétel volt lakitelken,hogy mint felvevőpiac legyünk akkor gratulálol!

Sok sikert!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kaporka
Mit vidít már fel? A vidéket és a gazdákat biztosan nem. Nem most kellene gondolkozni, hanem megkellett volna oldani az öntözéses gazdálkodást, akkor lenne termés, lenne takarmány is, csak hát erre nem áldoznak, pedig számítani kell aszályra továbbra is. Akkor mi lesz? Se jószág, se kenyér. Éhendöglés, a pestieknek ott lesz az ötös metró örüljenek, és zabálják a kínai tyúkot meg a dán sertést Magyar termékként.
nehogymá
néhány éve a románok vásárolták fel a malacokat még a tanyákra is bementek telerakták a kis buszt aztán irány haza .volt is valami ott a határörök meg az állatorvosok körül.akkor jo ára volt a malacnak
varrólány
A Holtmezővásárhelyi Lázár?
Akkor annyi a sertéseknek is!
Majd kitalálják mindenki tartson otthon kötelezően egy disznót! :-))
Fater59
Minden embert a megfelelő helyre !!!:::)))
overdose
@Fater59: Lázárt a disznók közé,oszt ugathat hogy akinek nincs semmije az nem lopott eleget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.