A kormány a keleti nyitás keretében különös hangsúlyt helyez az arab világgal való gazdasági együttműködésre - mondta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára kedden az Issa H. Muraddal, a Jordán Európai Üzleti Szövetség (JEBA) elnökével és a szervezet soraiba tartozó jordán üzletemberekkel folytatott budapesti megbeszélésen.

A találkozóról Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t közleményben, amelyben kifejtette: a tárgyaláson elhangzott, hogy magyar cégeknek piaci lehetőséget jelent a jordán közösségi közlekedés megújítása és a mezőgazdasági technológiák iránti kereslet.

A tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy Orbán Viktor kormányfő januári ammáni látogatása során magyar-jordán üzleti fórumot rendeznek a jordán fővárosban, valamint "közös erőfeszítéseket tesznek az egymás országaiba irányuló turizmus dinamizálása érdekében" - közölte a sajtófőnök, hozzátéve, hogy a jordán üzletemberek kérték Magyarország segítségét az Európai Unióval kötendő kereskedelmi egyezmények felgyorsításához.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
" hogy magyar cégeknek piaci lehetőséget jelent a jordán közösségi közlekedés megújítása és a mezőgazdasági technológiák iránti kereslet."
-a mi közlekedésünket és mezőgazdaságunkat már rendbe tettük!
QQCSI
Na, szerintem erről beszél az IMF költségcsökkentés címén:
Varga Éva az államtitkár sajtófőnöke,
akinek meg, gondolom van egy szóvivője...
Csak a NGM-ban van vagy tíz államtitkárság,
annak alárendelve főosztályok, osztályok, ezek mindegyikének vezetői, beosztottai...
...és hány minisztérium és társintézményei létezik, a megfelelő apparátussal,
akiknek köszönhető többek között, hogy a parlament aljasabb seggnyalói mindent megszavaznak, majd 24 óra múlva mindazon törvények ellenkezőjét is. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.