Rozsály – a település honlapján lévő ismertető szerint - az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, számos nehézséggel küzdve éli mindennapjait. Példája azonban jól mutatja, hogy egy kis település is kihasználhatja lehetőségeit...

Feltöltő: veddamagyart.info
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rézangyal
Igen, ez csodálatra és elismerésre méltó teljesítmény!
De nem baj!
Még csodálatosabb Kúrmányunk, ha nem tudja őket anyagilag ellehetetleníteni, majd ledózeroltatja őket, oszt kész! Mert tanulni szégyen. Nekik.
Január
Reméljük a sok szatmári falu is követi példájukat! - dolgozni szerető tisztességes emberek élnek arra - és a mennyiségi változás minőségi változássá alakul.
Ez az igazi alulróljövő kezdeményezés, mely követendő példa!
sza
Na ezt nevezem én józan paraszti észnek! A politikusain lemehetnének továbbképzésre!
varirmag
Végre egy jó példa ! Ők nem hagyják parlagon a földet tesznek magukért.

@sziráki ágnes: Igen ,ott valóban működik a józan paraszti ész és a tenni akarás !

Példát vehetnének róluk azok akik a felszántott földeket az ingyen kapott vetőmaggal sem voltak hajlandók bevetni.
sza
@varirmag: Az ingyen vetőmagot el szokták adni! Meg az ingyen fát is. Ha elvetnék elültetnék azt kapálni gondozni kellene, az pedig munka! Büdös nekik! Na nem mindnek...
Pilóta
@Horizont: Valahol ebben van a sikeresség titka!
varirmag
@sziráki ágnes: Sokat járok vidére és azt látom hogy sok helyen a kertek, földek parlagon.
Amikor megkérdeztem egy falu apró fagyizójában hogy hogy is van ez ? miért nem tesznek magukért valamit a szemmel láthatóan szegényes, leamortizált házak lakói ? A cukrász azt mondta " ezek mindig megmagyarázzák miért nem éri meg dolgozni, meg azt mondják nincs munka.Hiába mondja hogy gyere, megfizetem a munkád ! Tavasztól őszig
segítség kéne nekem is ! Ha el is jönnek egy két nap után beleunnak a munkába. A sajátjukkal sem törödnek, elb...ták ezt a világot. Sokan leszoktak a munkáról "
Hát lehet hogy igaza volt a fagyizósnak.
sza
@varirmag: Azért szoktak le mert rájöttek hogy így is el lehet éldegélni! De ezzel a hozzáállással azoknak az esélyeit is rontják akik mennének dolgozni csak nincs hova!
sza
@Horizont: én 23 éves munkaviszonnyal közszolga vagyok! Szinte minimál bérért! Hozzá teszem az előző kormányzat idején sem voltam túl fizetve...
sza
@Horizont: Nálunk most megy az alma szezon . Egy napszámos 6000 forintot kap, reggel 7 - től este 5 - ig... Nem biztos hogy mások megadnak ennyit..., de az is lehet hogy többet.
sza
@Horizont: Ja ők nemzetünk " büszkeségei" ! Meg is kérik az árát. Nem tudom már hol , azt írtam hogy tőlem eddig minden kormány csak elvett ( közszolga vagyok ), most nézem magam a tükörben maradt - e rajtam annyi bőr hogy a következő is le tudjon húzni egyet!
kkalman
A vezír jobban tenné, ha az azeri és grúz, meg nem tudom milyen ázsiai országok látogatása helyett Rozsályba menne tanulmányútra.
@Horizont: "...a település lakosságának 97.5%-a magyar, 2.5%-a cigány nemzetiségűnek vallotta magát."
Az a 2,5% adja a 18 munkanélkülit a faluban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.