Meg vannak számlálva a kellemes kora őszi időjárás napjai, vasárnap ugyanis hidegfront érkezik, mellyel mintegy 10 fokkal hidegebb levegő árasztja el hazánkat, pénteken és szombaton azonban még folytatódik a melengető napsütés, amit csupán fátyolfelhők szűrhetnek – írja az Időkép.hu. A délutáni órákban a hőmérséklet kellemesnek ígérkezik, szombaton a déli megyékben akár 26-27 fokot is mérhetünk.

Az említett hidegfront vasárnap napközben éri el északnyugat felől térségünket. Hatására beborul az ég és egyre többfelé várható majd eső, zápor, sőt a déli, délnyugati megyékben egy-egy zivatar sem zárható ki. Helyenként ismét jelentős mennyiségű csapadék kísérheti a front vonulását, valamint az északnyugatira, északira forduló szél délutántól egyre inkább megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódik. Délen még 22-23 foknak örülhetünk, északon, északnyugaton már kevéssel 20 fok alatt marad a hőmérséklet, a front megérkeztével pedig gyors csökkenésnek indul.

A front mögött a jövő hét első napjaiban már igazi, októberi őszi időre van kilátás, hidegek lesznek a hajnalok, egyre több helyen jelenik meg majd a talajmenti fagy, sőt az ismert szélvédett, fagyzugos helyeken 2 méteres magasságban sem lesz ritka a kevéssel 0 fok alatti hajnali hőmérséklet. Napközben is csupán 15 fok körüli értékek lesznek a meghatározóak, amit elsősorban hétfőn az élénk, olykor erős szélben még hűvösebbnek érezhetünk. Indul tehát a fűtési szezon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.