A Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst - akit csütörtökön halálra gázolt egy terepjárós Apátfalván -, és posztumusz rendőr hadnaggyá nevezte ki Pintér Sándor belügyminiszter - közölte a minisztérium sajtóosztálya pénteken.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy osztoznak a család fájdalmában, és a szervezet valamennyi épületére kitűzik a fekete zászlót. Kenéz Imre a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának forgalomellenőrző alosztályán dolgozott.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön a helyszínen elmondta, hogy a rendőrök 12:45-kor közlekedési ellenőrzést végezve akartak megállítani négy terepjárót. Az egyik Hummer vezetője azonban megpróbált elmenekülni. Egy motoros rendőr - mint utóbb kiderült, Kenéz Imre - utána indult, megelőzte, és meg akarta állítani a Hummert, a terepjáró azonban elütötte őt. A rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kiscsibe
Szeretném megkérdezni hogy ki vizsgálta meg a balaset körülményeit?
Ki adta ki parancsba hogy csak 1 szemtanú lehet? -egy ilyen forgalmas úton
Ki vizsgálta meg hogy a törzsúr elég körültekintően járt -e el , és a szolgálati szabályzatot maradéktalanul betartották-E a rendőr urak.
És a jogos fegyverhasználat mióta jogosít fel bárkit is 4 célzott lövés leadására?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.