Az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára szerint az általános és középiskolás diákokat meg kellene tanítani a pénzügyi ismeretek gyakorlati alkalmazására is. Hoffmann Rózsa kedden egy a témában megrendezett budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, Magyarországon a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt "rendkívül csekélyek" a pénzügyi, gazdasági ismeretei.

Az oktatási államtitkár közölte, Európa szinte valamennyi oktatási minisztere egyetért abban, hogy a 2008-ban kezdődött válságot el lehetett volna kerülni, vagy legalábbis hatásaiban csökkenteni, ha a lakosság sokkal tudatosabban és nagyobb szakértelemmel dönt a pénzügyeiben.

Hoffmann Rózsa szerint ezért is volt megkerülhetetlen, hogy gondoskodjanak a pénzügyi és gazdasági ismeretek oktatásáról az intézményes nevelés keretén belül. Elmondta, az idén áprilisban elfogadott nemzeti alaptanterv (NAT), és az erre felépülő kerettantervek több módon és helyen gondoskodnak arról, hogy a pénzügyi, gazdasági ismeretetek "ellenőrzött módon" bekerüljenek a tananyagba. Az új rendszerben, 2013 szeptemberétől, a NAT életbelépésétől több óra tananyagába beépülnek ezek az ismeretek, továbbá önálló tantárgyként is oktathatják ezeket az iskolák - tette hozzá.

Ezzel összefüggésben arra hívta fel a figyelmet: nagy szükség lenne arra, hogy gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessenek a diákok egyrészt az iskolák által szervezett módon, másrészt akár a civil szféra bevonásával, például úgy, hogy a diákokkal olyan helyekre látogassanak, ahol megismerkedhetnek a pénzvilág működésével.

Az államtitkár kitért arra is, hogy fontosnak tartja a felnőtt lakosság állandó képzését is, de nem az iskolarendszeren belül.

Szükségesnek mondta továbbá a tanárképzést, illetve -továbbképzést, hiszen, mint fogalmazott, a mai tanárnemzedék pénzügyi ismeretei "meglehetősen alacsony fokúak". Ha a tanár nincs tudatában, birtokában a szükséges pénzügyi ismereteknek, nem tud segíteni a hozzá forduló diákoknak - fűzte hozzá

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
ez sem normális. szerintem nincs tisztában azzal mit is tettek:
mno.hu/ahirtvhirei/megszunhet-az-allamilag-tamogatott-jogasz-es-kozgazdaszkepzes-1109194
és ezután nyilatkozza ezt. a másik cukiság, hogy kedves gazdasági vezetőnk is itt tanult, és a jelek szerint ő is ugyanilyen cipőben jár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
leszúrt rittberger
Nagyon szarul járna a Fidesz, ha képzettebbek lennének az emberek. Nem vennék be az ilyen IMF-ellenes kampányokat, meg hasonló hazudozásokat. Úgyhogy csak okosan Rózsika, mert félre leszel állítva... Persze nyilván nem gondoltad ezt komolyan, csak jól hangzott.
csikknorisz
@sport50: Na igen, kissé vicces, hogy egy olyan kormány tagja beszél csekély gazdasági ismeretekről, amelyiknek a gazdasági minisztere síkhülye az egészhez.
Disznópofa
Kedves Csipkerózsi mama, ha felébrednél a mély alvásból, talán eljutna a tudatodig, milyen hülyeséget beszélsz, csak a szart pofozod egyik oldalról a másikra. Nem kellenek azok az emberek, akiket érdekel a közgazdaság, most meg kevés a gazdasági ismeret...ki a fene érti a Ti eszetek járását...ekkora katyvaszt én még nem láttam, mint ami itt folyik ebben az országban. Majd menet közben mindent megoldunk politika rossz elgondolás volt...majd egyétek meg amit főztetek...
nyanya001
Szóljon már Matolcsynak, no meg az egész kormánynak !
kukac50
Hoffmann számolni azt tud csak elszámolni nem! Balatonnál a szállodába nem sikerült elszámolni Neki a pénzekkel.Orbán elhozta!
Azt a csekély ismereteket sem a hazugság oktatáson sajátították el hanem a családjuktól.
Ha a Miniszterek nem tudnak számolni diplomásan mit vár az általános iskolásoktól.
Dr.luigilongo60
Persze Rózsika, hiszen erre alapoztatok a kampányban, 2/3 be is vette a dajkamesét, valószínűleg igazad is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.