Megalakult január 1-jével a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK). A központ megalakulásának és működésének részleteiről tartott sajtótájékoztatót pénteken délben Demeter Ervin kormánymegbízott, és Nagy András a központ vezetője. A sajtótájékoztatón elhangzott, a borsodihoz hasonló központ január első napjával Magyarország minden megyéjében megalakult. Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott az előzményekről szólva emlékeztetett, az önkormányzatok és az állam között törvények útján szabályozták újra a feladatokat, így a megyei önkormányzatok január eleje óta területfejlesztési feladatokkal foglalkoznak, az eddig általuk irányított szociális, oktatási és közművelődési intézményeket kezeli a jövőben a Megyei Intézményfenntartó Központ. A kormánymegbízott elmondta, mivel 2013-tól a települési önkormányzati oktatási intézmények is állami fenntartásba kerülnek, ezeket is a központ fogja kezelni.

Forrás: minap.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
Na akkor akinek van még kedve játszani annak itt egy fejtörő!
A megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló 2011. évi CLIV. törvény, illetve a megyei intézményfenntartó központokról, valamint a megyei önkormányzatok konszolidációjával, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzat egészségügyi intézményeinek átvételével összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 258/2011. (XII. 7.) Korm. rendelet alapján 2012. január 1. napjától a korábbiakban megyei fenntartásban lévő közoktatási, közművelődési, közgyűjteményi, szociális és gyermekvédelmi intézmények fenntartója a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Intézményfenntartó Központ (székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 1. szám), míg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház at a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet vette át."
Aki megszerzi az uri ember telszámát vagy elérhetőséget az kap egy virtuális csokit :)
adsl70
Borsod Megyei Intézményfenntartó Központ Érdekes a Békés megyei az meg van!
adsl70
Megalakult a megyei „szupercég”
Miskolc – Csaknem 3600 alkalmazottat foglalkoztat a megyei intézményfenntartó központ.
www.boon.hu/megalakult-a-megyei-%E2%80%9Eszuperceg%E2%80%9D/1882969

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.