Nem bocsátotta el a Tigáz azt a szerelőt, aki ellen csalás gyanúja miatt nyomozást indított a Hajdúnánási Rendőrkapitányság, de az eljárás végéig lakossági ellenőrzést nem végezhet. A Hír TV Panaszkönyv című műsorának riportja után egy volt Tigáz-dolgozó is jelentkezett, aki azt írta: valóban jutalékot kaptak a szerelők a cégnél a manipulált gázórák után. A Panaszkönyv mutatta be azt a rejtett kamerás felvételt, amelyen a Tigáz egyik szerelője valamivel többször is megkarcolta a gázórát, miközben a lakás tulajdonosa éppen a másik helyiségben tartózkodott. A művelet elvégzése után a szerelő azt közölte a gyanútlan fogyasztóval, hogy a gázórát szerinte valaki manipulálta. A szerdai adás óta rengeteg néző jelentkezett a Hír Televíziónál azzal, hogy ő is így járt. Levelet írt a Tigáz egyik volt munkatársa is, aki elmesélte: a cég arra is oktatta szerelőit, hogyan tudnak leolvasás után kisebb hibákat ejteni a gázórákon.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr.luigilongo60
A pofátlanságnak tényleg nincs határa,a pógárok egy része egykis plusszpénzért bármikor képes eladni a becsületét.

Undorító!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
alfás
láttam a műsort. a pofátlanság szintje,a műholdal üzközik. tróger banda!
sza
Ezt elhiszem!!! nekem is van ismerősöm aki megjárta velük!
alfás
@sziráki ágnes: azt hittem a selmeczinél nincs balf@szabb szóvivő. de amit ez a f@szi összehordott...
kukac50
A villanyóráknál is hasonló a helyzet! Amikor lecserélik jegyzőkönyvbe írják,hogy sértetlen
amikor vizsgálat van akkor sérült mágnesezett,mindent írnak plusz 600 ezer forint kötbért.
Csak az az érdekessége tanulsága az esetnek,hogy ugyanazokkal a háztartási gépekkel, az óra cser óta fele a villanyszámla. Indokolatlanul fizetnek sokkal többet ,és még 600 ezres büntetés is jár érte. Nem szakszerűen vételezték az áramot,ez az indok.
Fogyasztóvédők, ellenőrzések, Állam részéről felügyelet nincs.
Politikusok kezébe minden szolgáltatást =kizsákmányolássá fajul a szolgáltatás!
Nem lehet független szakértőt kérni csak a kijelöltet Vajon az mennyit kap azért,hogy rákenje a fogyasztóra csalt hazudott lopott? 600 ezerből Neki is jut!
sza
@alfás: Az ismerősömet is meggyanúsították hogy lopták a gázt! Kizártnak tartom hogy ezt tették volna!!!
Dr.luigilongo60
A pofátlanságnak tényleg nincs határa,a pógárok egy része egykis plusszpénzért bármikor képes eladni a becsületét.

Undorító!!!
Rézangyal
Hm. Csodálkozik ezen valamelyikőtök? Jó, hogy készült ez a rejtett kamerás felvétel, végre igazolódott, amit eddig nem tudtak bizonyítani. A volt dolgozó vallomása is nyom a latban. Mondjátok, miért nem lehet emberi áron adni a gázt, hogy mindenki ki tudja fizetni? Ha kevesebbet fizetnek, de kétszer annyian és kifizetik a számlát, akkor nem jobban járna mindenki? Én csak így tudok gondolkodni, mert nem vagyok harácsoló.
rokker33
Szerintem meg nem igaza hír vagy legalábbis nem mindegyik olyan szemét azért nem mert velünk is fordult már olyan hogy festettük a gázcsövet zománccal és rácsepegett a gázórára a festék ami megszáradt és anyu nem tudta hogy nem szabad és lekaparta róla de az óra több helyen nagyon karcos lett és gázóra cserélésekor szólt is a szerelő hogy legközelebb jobban vigyázzunk rá mert büntetést kapunk de nem küldtek ki 600.000 res csekket meg nem lett belőle semmi! Persze vannak szemetek is de nekünk jó szerelő jött ki ja és mi is a TIGÁZ-nál vagyunk!
kkalman
Valamiből meg kell lenni az extra profitnak.
A megoldás, amíg ellenőrzik a gázórát, villanyórát, RÁ KELL TAPADNI a szerelőre! Egy pillanatra sem szabad magára hagyni!
bundi
a video
na most néztem először hír tv-s videot.
mno.hu/?v=59977
szaboria1
@kkalman: Ez a lényeg nálunk már egy évben csak egyszer olvassák le le is fotózzák soha nem szabad ott hagyni amikor bármelyik órát olvassák le. Ez a mágnesezés is egy hazugság mert ma már műanyag fogaskerék van az órákban. Egy ismerősöm ezt mondta már 10 évvel ezelőtt ahol villanyórákat újítottak fel ott dolgozott és ő mondta már nem tesznek bele fém megható kerekeket.
Levendula
Az még jó, hogyha a lakáson, házon belül vannak a gázórák. De nagyon sok helyen a lépcsőházakban vannak. Na, ott aztán az nem sérti meg az órákat, aki nem akarja...
lópicigáspár
Szerintem ebben az országban nincs olyan, akinek ne lenne valami negatív élménye valamely szolgáltatóval. :-(
Feraj49
Ugyan már miért is ne hinnénk el neki az állítását ? Ismerjük a szolgáltatókat !A pénzért mindent.Magyar emberek zsigerelik ki a magyar embereket a külföldi tulajdonú szolgáltatóknak.Még csak Mo.-ra sem kell a vezetőknek jönniük."Remek" vívmánya a rendszerváltásnak.
jancsipapa
Inkább hiszek a szerelőnek ,mint a rablóbandának . Vajon az véletlen ,hogy égetem a gázt ,de nem akar felforrni a tea-víz ? Szinte folyamatosan gyengébb fűtőértékű gázt adnak ,mint amiért fizetünk .Sokan ,akik megtehették átálltak fafűtésre . A gázszolgáltatóknál viszont hozni kell a tervet mindenáron . (És nálunk meg van nekik engedve minden ,megtehetik...
Csizmás Kond
"Arról van szó, hogy van egy extra erős mágnes, amit bontás nélkül a kazánra, vagy konvektorra szerelve jobb teljesítményt lehet elérni. A gáz egy erős mágneses téren halad keresztül, aminek a hatására a gázmolekulák taszítják egymást. Így könnyebben találkozhatnak az égéshez szükséges oxigénnel, és kevesebb a tökéletlen égés miatti káros anyag kibocsátás, jobb az energiafelhasználás."
Pír Rosszka
Ez eddig is borítékolható volt. Megszüntetném a céget. Vezetőiket börtönbe. Így akarták pótolni a kiesett bevételt.
nahát
@Csizmás Kond: ez lehet így van, de miért pont a gázóránál csinálják a mágnesezést
Csizmás Kond
@nahát: Régebb voltak olyan órák, amelyeknek a számkijelző része valami mágneskuplunggal működött, és tán azt lehetett megbuherálni, de azt azért is nem hiszem, mert a mágnesezést máshonnan is megkaphatta, ugyanis acélvezetéken ment a gáz.
Amúgy a vízkőoldó műszer is mágneses alapon működik.
Csizmás Kond
@nahát:
és a hitelesség kedvéért egy ma működő és hivatalosan felszerelt mágnesgyűrű ...
kepfeltoltes.hu/121027/DSC00082_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
lewega
Az én kolléganőmék is így jártak, pedig értük a tűzbe tenném a kezem, olyan biztos vagyok benne, hogy ők nem csaltak. Mikor én ezt meghallottam, hogy ilyen szemétségeket csinál a Tigáz, nekem végem volt. Biztos voltam benne, hogy hozzánk is kijönnek és majd átvernek. Természetesen jöttek is /váratlanul, nem küldtek értesítést, hogy jönnek/, de a férjem elővette a videót és minden mozdulatukat levideózta. És természetesen mindent rendben találtak.
overdose
Fel kell jelenteni olyan mint a távfűtés ,a radiátorok langyosnak sem mondhatok de a számla 34000Ft gusztustalan,mikor kiköltöztünk (Békásra) nem lehetett hozzáérni a radiátorokhoz olyan forró volt:mocskos korrupt banda:
torgyan
Így tettek szert a nemfizetőkből eredő hiányra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.