Ügyfeleikre hárítják a bankok a januártól fizetendő tranzakciós illetéket - írta a Népszabadság pénteken a pénzintézetek által közzétett kondíciós listák alapján. A lap összeállításában szereplő lakossági...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Arra vagyok még kíváncsi, hogy mikor mondják a bankok, hogy kivonulnak Magyarországtól és mondjuk 30 napon belül kérik a kintlévőségüket. Gondolom megtehetik az egyoldalú szerződésmódosítást, hisz a kormány sem tesz mást nap mint nap. Aki meg nem tud fizetni, annak viszik a fedezetét és jónapot. 9 millió földönfutó országa leszünk(vagyunk)?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Kutyafüle: Ebadó...ezért lett sok a kóborkutya, mert áthárították rájuk...
Füstadó...egyre több a napelem, ez is áthárítva...
Rendszámcsere...autót is cserélt...ez nem kimondottan áthárítás de legtöbb esetnem megtörtént...
...és ne vedd komolyan mert csak viccnek szántam...:)
moiszikf
@Dr.luigilongo60: 15:28-ra

Rosszul működtetni lehet egy nemzeti bankot is,természetesen. (Mint pl. most.) Szerinted az "átkos" 40 év monopolhelyzetű MNB-ja,vagy OTP-je visszaélt az egyeduralmával? Ugye hogy nem. Különösen nem a "zemberek" kárára,mégsem mentek csődbe. Százezrek vettek fel és fizettek vissza gond nélkül lakáshitelt. Az egész csak törvényi felügyelet kérdése.

@Dr.luigilongo60: 15:57-re Belegondoltam. Azért,mert 2002 előtt még senki nem volt nyakig a córeszba,a CHF-alapú hitele miatt. Sőt,2008-ig vették is fel,nyakló nélkül. Ezt nem nevezném bankellenes hangulatnak.
Kutyafüle
@Csizmás Kond: Én pedig, mivel nem adtad nekem a csizmádat, ezért kivetem rád a csizma adót :)) Vagy fizetsz, vagy mezítláb jársz:))
Dr.luigilongo60
@moiszikf: Azt se feljtsd el, hogy anno az OTP állam volt az államban, tehát annyival gazdálkodott, amennyivel akart, mivel jóformán minden állami tulajdonban leledzett, tehát teljesen midegy volt ,hogy melyik zsebből melyikbe tettek.
Ez volt a cuclizmus egyik rákfenéje, hogy a sok állami cég nem volt rákényszerítve a hatékony gazdálkodásra.
Ugye azt Te sem gondolod komolyan, hogy az OTP anno rentábilisan működött.

Ha igaz lenne amit írtál, faszán ment volna a cuci rendszer.

Ennél sokkal okosabbnak gondoltalak,kár...
moiszikf
@Dr.luigilongo60: "Ez volt a cuclizmus egyik rákfenéje, hogy a sok állami cég nem volt rákényszerítve a hatékony gazdálkodásra."

Mégis akadtak bőven nyereséges üzemek,még az összességében veszteséges ágazatokban is. Mint mondottam,lehet jól és rosszul is csinálni,csak szaktudás - az van Mo.-on - meg némi akarat kérdése. (Az egykori TSZ-eknél lehet ezt kiválóan megfigyelni.)

"az OTP állam volt az államban, tehát annyival gazdálkodott, amennyivel akart" - A mai kereskedelmi bankok,szintén annyival gazdálkodnak,amennyivel akarnak. Egyébként a cucilizmusnak pont nem a bankrendszere volt a rákfenéje,hanem a hülye ideológia. Soha,semmilyen lényeges döntés nem született szakmai szempontok alapján... ...és ez a gengszterváltás óta sem szűnt meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.