Az ellenzéki párt szerint veszélyezteti Magyarország függetlenségét a kormány energiapolitikája. Az LMP veszélyesnek tartja az orosz földgáz eddiginél nagyobb arányú behozatalát. A párt szóvivője azt mondta: az ország energiafelhasználásának 35-40 százaléka származik orosz gázimportból. Magyarország a Déli Áramlat földgázvezetékből ugyanúgy a Gazprom orosz cégtől kapja majd az energiaforrást, mint eddig, noha elemi érdek lenne, hogy hazai forrásból elégítse ki az energiaigényeket, "amit meg nem muszáj elfogyasztanunk, azt takarítsuk meg".

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KöBüKi
@Csizmás Kond: Ha olvastad a korábbi hsz-ket,akkor tudnod kell!!!
Csizmás Kond
@KöBüKi: olvastam de konkrétumot nem láttam.
senkifia68
@Csizmás Kond: A Déli Áramlatban Magyarország tranzitországként vesz rész, biztosítja a vezeték nyomvonalához szükséges föld terültet és garantálja annak biztonságát és biztonságos üzemeltetését. A vezetékben áramló gáz kizárólag a szolgáltató tulajdona, azt a tranzitfél semmilyen módon nem csapolja meg, Az orosz felé a szerződéskötéssel egyidejűleg ígéretet tesz arra, hogy a későbbiekben megvizsgálják a felmerülő magyar igények teljesíthetőségét.
Nagyjából ennyi a lényeg. Abból a gázból egy grammot nem kapunk az kizárólag nyugat-európai igényeket szolgál! Nekünk marad a földterület átadása és garantálása annak, hogy semmilyen későbbi kormány nem vizsgálja felül a szerződés alapokmányát!
Csizmás Kond
@senkifia68: Ezt tudtam és még az is mintha rémlene, hogy a vezetékhez egy kikerülő ág is tartozik amelyen szükség esetén teljesen kizárható lesz Magyarország.
varirmag
"elemi érdek lenne, hogy hazai forrásból elégítse ki az energiaigényeket, "amit meg nem muszáj elfogyasztanunk, azt takarítsuk meg".
Néha falra mászom az ilyen hülyéktől !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.