A pénzügyi közvetítés nem működik, a termelő kapacitások erodálódnak, ezért a magyar gazdaság potenciális növekedése tartósan és radikálisan csökken - mondja a Portfolio.hu-nak adott interjújában...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Most nyalt vissza a fagyi. Az nagyon jó volt, mikor boldog-boldogtalan vette fel a hitelt, mert szinte utána dobták a bankok a hitelt felvevőnek. Talán azt is meg kellett volna nézni, hogy ugyan fogják-e tudni az adósok ezeket a pénzeket visszafizetni. Persze ez magánügy, csak a sok magánügyből közügy lett. Anno hitelfelvételkor volt rendes hitelvizsgálat is, ezzel védte magát a bank a bedőlő hitelektől, és védve volt az eladósodástól a hitelfelvevő is. Vagy ez olyan szocialista csökevény?

Aztán ebben az országban is azokat, vagy hasonló feltételeket kellett volna alkalmazni hitelezéskor, mint az anyabankoknál! Röviden korrektebben kellett volna viselkednie a bankoknak! Hisz ők is csak vállakozók, csak éppen semmi kockázatot nem vállaltak. Most meg hibáztatják a gazdaságpolitikát, mikor is nekik is helyt kellene állniuk. De Ők csak az uzsora tevékenységüket folytatnák a továbbra is.

Nincs azon semmi csodálkozni való ezek után, hogy megrendült a bizalom, és mindenki igyekszik a drága hitel felvétele nélkül megoldani a problémáit. Mert ahhoz, hogy megérje a jelenlegi kondiciók mellett hitelt felvenni, valami még rentábilisabb dologba kellene befektetni a hitelt. Csak a hitelek költségeit kitermelő tevékenység bizony ritka, mert akkor maga a bank is beruházna.

Tehát hitel nélkül tényleg nehéz lesz, de a hitellel csak a kiszolgáltatottsága nő, mind az államnak, mind az állampolgárának.
Január
@Január: Helyesen: Anno hitelfelvételkor rendes hitelképességi vizsgálat is,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.