Nyelvtanárok és nyelvtanulók állnak értetlenül az oktatási államtitkárság legújabb ötlete előtt, miszerint a német legyen az első nyelv általános iskolákban, mert "nyelvpedagógiai szempontból javasolt, hogy a tanuló a komplexebb nyelvtani struktúrával rendelkező német nyelvvel találkozzék először, ne az angollal" - idéz az Origo a birtokába jutott nyelvoktatási stratégiából.

Forrás: STOP
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kutyafüle
@bundi: csinálni fog, csinálni fog, csinálni fog:)) KDNP.:))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
Igen, valóban a közelmúltban volt a részedről az irányomba egy hozzászólás-cunami.
Hoffmann Rózsát nem kell "védeni" - én mindössze azokra a hozzászólásokra reagáltam amikkel nem értek egyet.
Minden egyes megnyilvánulását drámaként tálalják, pedig mindössze arról van szó, hogy a több mint húsz évvel kezdődően elkövetett hibákat igyekszik helyrehozni.

Pl. az önkormányzatokra kitették az iskolák fenntartási jogát az egymást követő szoci-libsi kormányok, ugyanakkor az ehhez a feladat - amely inkább kötelesség - ugyanakkor az ehhez a feladathoz szükséges pénzügyi kondíciókról már nem gondoskodtak.
De lehetne más példákat is hozni.
Azok a minősítések amiket okádsz magadból - a stílusuk(?) alapján különben leginkább téged minősítenek.
bundi
@profon: nem tudom emlékszel-e rá, de moldovának az egyik könyvében olvastam a latrinába rakott élesztőről. na ez is ilyen lehet
home.sch.bme.hu/~andreas/utoelet.html
bundi
és meghallgattatott az imám.
@lbs: és milyen igazad is van:
"Pl. az önkormányzatokra kitették az iskolák fenntartási jogát az egymást követő szoci-libsi kormányok, ugyanakkor az ehhez a feladat - amely inkább kötelesség - ugyanakkor az ehhez a feladathoz szükséges pénzügyi kondíciókról már nem gondoskodtak."
látod én is elítélem pokorniékat, mert nem látják a zsenialitást a fidesz oldalon, amivel ezen az igazságtalanságon változtatni szeretnének.
meg mondjuk azok a fránya anyagiak?
"Révész Máriusz azt kérte számon, hogy nincs garantálva még a most futó tanévre sem, hogy ugyanolyan rendszerben folytatódjék a tanítás januártól, mint addig, hiszen nem biztos, hogy lesz pénz a megemelt számú nyelvórákra vagy a speciális különórákra."
vagy ez a másik gyöngyszem:
"A KIK megbízott elnöke kiemelte: a jövő évi előzetes költségvetés szerint a központ 407 milliárd forinttal gazdálkodhat, ők úgy számoltak, hogy 425 milliárd forintra van szükség. Ez még nem lenne nagy különbség, ám Pokorni Zoltán rámutatott: sokkal nagyobb a „megszorítás”. Most nagyjából 900 milliárd forint jut a közoktatási feladatokra, jövőre – még ha beleszámoljuk, hogy az óvodák maradnak a településeknél, illetve az egyházi, alapítványi, magániskolák pedagógusainak a bére nem is a KIK-hez van rendelve – előreláthatólag 720 milliárdra lenne szükség, ebből 150 dologi és 570 milliárd személyi költségre. Azaz egy hatalmas, közel 170 milliárdos „lyuk van” a 2013-as közoktatási költségvetésben – csak ha a bérköltségeket vesszük."
és ez csak a személyi költség része, és a dologi 150 milliárd az még nincs sehol.
látod én erre írom ezt:"ugyanakkor az ehhez a feladathoz szükséges pénzügyi kondíciókról már nem gondoskodtak."
és még csak pokorni és révész véleményére hivatkoztam.
forrás:
fn.hir24.hu/itthon/2012/10/10/honnan-lesz-az-iskolakban-wc-papir/
vagy itt:
fn.hir24.hu/itthon/2012/10/03/bedolhet-az-allami-iskolafenntarto/
soljanka
támolyog??? a fenét!
Éli világát jó fizetésért.
kkalman
Rózsika, csakúgy, mint a főnöke csak akkor érzi jól magát, ha az újságok címlapján szerepel. Az sem érdekli, hogy ennek mi az ára. E célért még képes hülyét is csinálni magából.
Vagy azt már nem kell?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.