Manfred Weber Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához.

Ahogy azt a Propeller korábban megírta, a Tisza Párt felvételt kért az Európai Néppárthoz, amellyel kapcsolatban múlt héten Semjén Zsolt kijelentette: ha elfogadják Tisza Párt csatlakozási kérelmét a Néppártba, akkor a KDNP távozni fog onnan.

A magyar miniszterelnök-helyettes a múlt heti sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy a Manfred Weberrel történő személyes egyeztetés során az orosz-ukrán háború körüli kérdéseket követően ezt is elmondta: 

"Hangsúlyozom, hogy nem arról van szó, hogy meghoztuk a döntést, hogy lépünk, hanem őszintén elmondtuk, hogy Magyar Péter személye számukra elfogadhatatlan a frakcióban, és a Tisza párt elfogadhatatlan az Európai Néppártban" – mondta Semjén. 

Manfred Weber Magyar Péterrel is találkozott magyarországi látogatása során, amelyről Magyar nagyon pozitívan nyilatkozott a közösségi oldalán:

"Már önmagában az szokatlan és rendkívül megtisztelő volt, hogy az uniós választásokat megnyerő, legnagyobb európai pártcsalád vezetője, közvetlenül a választás után Budapestre látogat, hogy személyesen egyeztessen egy alig két hónapos párt képviselőivel. Ezenkívül örömteli volt, hogy a több, mint egyórás négyszemközti tárgyalásunkon rögtön megtaláltuk a közös hangot."

Manfred Weber egyértelműen kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozását az EP-be

Forrás: Faceboook/Magyar Péter

Manfred Weber támogatja a Tisza Párt kérelmét 

Az Index.hu információi szerint az Európai Néppárt elnöke és európai palamenti frakcióvezetője Brüsszelben újságíróknak nyilatkozva kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az EPP pártcsaládjához. Szavazásra ma, azaz kedd délután fog sor kerülni a frakcióban, zárt ülés keretein belül.

"A Tisza Párttal a magyar érdekek képviseletében és védelmében sok képzett ember került az Európai Parlamentbe, a párt képviselői a munka elvégzésére alkalmasak" – fogalmazott Weber, aki szerint a Tisza Párt hét képviselőjének európai mandátuma egyértelműen azt jelenti a magyar polgárok részéről, hogy a Fidesz mellett másokat is látni szeretnének az EP-ben.

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Philip Marlowe
"Manfred Weber egyértelműen kijelentette: támogatja a Tisza Párt csatlakozását az EP-be"

Ez csak úgy lehetséges, hogy Weber úrék hozták létre a Tisza Pártot...
Vagy tudják, hogy kik pénzelik, és azoknak meg kell felelni.
Hiszen még Magyarországon sem ismeri senki sem a Tisza Pártot, nem hogy az Unióban!
Ha nem ők pénzelik, akkor honnan ismernék, tudnák, hogy kik ők, mik ők???
Nagyon kilóg a lóláb, sőt az egész ménes eftársak!!!
Clavigo
@Philip Marlowe: Köszönjük Fülöpke.. Siralmas vagy.
Billibácsi
Hajaj! Hát akkor most a szarvasvadász hova viszi az öt tagú pártját?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.