A csúfos választási vereség után sokan úgy látják, hogy Gyurcsány Ferenc belefáradt a politikába, ami azt is eredményezheti, hogy visszavonul. 

Már elemzők is észrevették, hogy a DK elnökén a megtörtség jelei mutatkoznak az elbukott önkormányzati és EP-választás nyomán. Az idáig pártján belül bírálhatatlan vezért azonban immár a DK-n belül is kemény kritikával illetik. Leel-Őssy Gábor, a baloldali alakulat egyik 2010-es alapítója, volt gyulai képviselőjelöltje lényegében visszavonulásra szólította föl a dollárbaloldal eddigi vezetőjét – számol be a Magyarnemzet.hu.

Gyurcsány Ferencen látszik, most fizikai jelei is vannak, hogy felfogta: Soros Gyuri bácsi már nem az ő háta mögött van

– jelentette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Pindroch Tamás, az AK vezető elemzője.

Itt a vége Gyurcsány Ferenc politikai pályafutásának? – "Látszanak rajta a megtörtség jelei"

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Hiába tekert, hiába lobbizott Brüsszelben a Magyarországnak járó pénzek megvonásáért, kiment mögüle a támogatás. Három hónapja még úgy volt, hogy Gyurcsány egyeduralkodó lesz a baloldalon, de nagyon gyorsan a szakadék következett, ennek köszönhetően látszanak rajta a megtörtség jelei

– idézi a Magyarnemzet.hu a vezető elemző szavait.

A DK vezérét a párt tagjai, alapítói is kezdik kritizálni. A napokban a gyulai Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapítója írt közösségi oldalán Gyurcsány Ferencnek címezve egy levelet, amelyben valójában elküldi emlékiratokat írni a DK, illetve a baloldal eddigi vezérét – számol be a lap.

A politikus utalt Gyurcsány korábbi beszédére: "azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot”, majd erre fűzte gondolatait.

Mi (sokan) ezt pontosan így gondoltuk és gondoljuk a mai napig. De innen lentről úgy tűnik, Ti ezt már elfelejtettétek. Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.” Beidézi az őszödi beszéd végét, amikor Gyurcsány kijelentette: „Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kib...ott jó könyveket a modern magyar baloldalról.” Mindehhez Leel-Őssy annyi fűz hozzá, elküldve elnökét ígéretének beváltására: „Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz. Én biztosan megveszem

- írja a Magyarnemzet.hu.

Forrás: Magyarnemzet.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
" "azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot”

De erre a világra a magyarok nem vevők. Ennyi. Csak ezt kell belátni, Ferenc, és hagyni az egészet a fenébe.
Sajnálom, hogy nem sikerült.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Horizont: Nem szidom a választókat...de nem szabad bagatellizálni az ő felelősségüket sem. Mert a saját szavazatért, nem szavazásáért egyes egyedül a szavazó döntése, nem a pártoké. Ahogyan az én felelősségem az, hogy momentán a momentumra adtam a szavazatomat, a legjobb meggyőződésemből...és bár nem jutottak be az EP-be, mégsem bánom, mert nem rajtam múlott. Szóval ideje elkezdeni igy a rendszerváltás...ami ugye demokratikus átalakulást jelentett volna...34 évvel elkezdeni a demokrácia tanulását a széles társadalom számára, amely éppen ezzel a felelősségvállalással kezdődik.
KisTehen
dehogy mond le ... most jelentette be, hogy már keresik a felelőst, aki le fog mondani
kereső
@Béla333: Nem vagyok elfogult, én sohasem rajongtam egyetlen politikusért.azt meghagyom a családomnak, csak éppen a fene egyen meg engem!, mert igazságtalannak tartom mindazt amit GYF-és újabban Dobrev ellen folytattok. Mert ugye 2018 óta az a szlogen, hogy az ördöggel is, ami úgy néz ki, hogy akár a nácikkal is...csak gyurcsánnyal nem. Na, hagyjuk abba...ami meg MP illeti, ha sikerül neki és csapatának orbán 11 főjével, meg melonival, a szlovákokkal, etc. megakasztani a hetes cikkely szerinti eljárást, akkor jöhet a pénz orbánnak. Mert a jelen helyzet ezt eredményezi. Mert most egy nagy felhatalmazással rendelkező ellenzéki párt vezetője, arca mondja azt amit orbán 2018 óta (Sargentini jelentés), hogy Magyarországon jogállam van és demokrácia, és a hetes cikkely szerinti eljárás a kettős mérce és diszkriminativ eljárás Magyarországgal szemben. Ez lenne az én "gyurcsány imádatom"? Na, hagyjál má lógva vászka"!, inkább drukkol a szociknak, és a pm-nek, hogy megszabaduljanak a x@ros wc deszkától is rosszabbtól. Itt a vége Béla, szállj le a döglött ló rugdosásáról, mesélj a kék égról, meg zöld fúről...vagy forditva. A zöld égről, és a kék fúről.
kereső
Kedves propelleres barátaim! Immár, mától ez érvényes rám is!)))))))))
hirklikk.hu/velemeny/az-ertelmiseg-ajulasa/433530
Bélabá
A MSZP mikor kormányon volt, megmutatta hogy tud jobboldalibb lenni a jobboldalnál, nem a munkásosztályt képviselte hanem az elnyomóikat. Saját választóikat köpték szembe. A Fidesz szégyen szemre baloldalibb volt náluk. Most sem arra törekednek, hogy a munkásosztályt képviseljék.Orbán ellenes mindenféle szövetségeken és Gyurcsány Ferenc politikai pályájának egyengetésén dolgozik a DK, mintha ő valaha egy percig is baloldali eszméket képviselt volna.
Azokkal az arcokkal akik már hitet tettek a munkásosztály ellen, bizonyítottak a nyugdíjasok, munkások ellen, nem lehet baloldali szavazatokat szerezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.