A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.

Ukrajna kapitulált – Pocsékul indult az Eb Jarmolenkóék számáraFotó: Fabrice COFFRINI / AFP

Európa-bajnokság, 1, forduló, E csoport:

Románia-Ukrajna 3-0 (1-0)

München, v.: Nyberg (svéd)

gólszerző: Stanciu (29.), R. Marin (53.), Dragus (57.)

sárga lap: R. Marin (79.), illetve Konoplja (68.)

Románia:

Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin (Rus, 75.), – Man (Hagi, 62.), R. Marin, Stanciu (Racovitan, 87.), Coman (Mihaila, 62.) – Dragus (Puscas, 75.)

Ukrajna:

Lunyin – Konoplja (Timcsik, 72.), Zabarnyij, Matvijenko, Zincsenko – Sztyepanyenko (Brazsko, 62.), Saparenko (Jaremcsuk, 62.) – Cihankov (Jarmolenko, 62.), Szudakov (Malinovszkij, 83.), Mudrik – Dovbik

I. félidő:

29. perc: A román letámadás nagy nyomást helyezett a hátul passzolgató ukrán védelemre, ennek hatására Lunyin kapus eladta a labdát, Man középre tálalt, Stanciu pedig 19 méterről, jobbal a jobb felső sarokba tekert (1-0).

II. félidő:

53. perc: Ukrán szerelési kísérlet közben Razvan Marin elé pattant a labda, aki 23 méterről, kissé jobbról laposan a hosszú alsó sarokba lőtt Lunyin keze alatt (2-0).

57. perc: Kisszöglet után Man cselezte be magát az urán tizenhatoson belülre, majd passzolt a lábak alatt Dragushoz, aki közelről a hálóba gurított (3-0).

Jelentős ukrán mezőnyfölénnyel indult a találkozó, ám a 70 százalék közeli labdabirtoklás meddőnek bizonyult, egy eladott labdát kihasználva pedig Stanciu látványos találatával vezetést szerzett Románia. Sőt, a gólszerző nemsokára szögletből tekert a felső lécre anélkül, hogy bárki hozzáért volna. Maradt az ukrán fölény, de hiányoztak a román védelem áttöréséhez szükséges kreatív, váratlan megoldások, így a kaput nem találta el a szünetig Ukrajna.

A fordulást követően újabb tizenhatoson kívüli találattal növelte előnyét a román válogatott, amely röviddel ezután ismét betalált, eldöntve a mérkőzést. A Ferencváros korábbi edzője, Szerhij Rebrov vezette ukránok 75 perc elteltével találták el először a kaput, ám jelentős veszélyt nem jelentettek a három pontot magabiztos sikerrel begyűjtő románok kapujára egészen a ráadásig, ekkor is csupán a kapufát találták el.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kapanyél
@Eladott Ország: Jó kép a vezírünkről, ámbár itt még egy picit vékonykább volt. Egyébként mi bajod a románokkal?
Eladott Ország
@Kapanyél: tegnap 17:52 ♦ A román magyar barátságnak régi mély gyökerei vannak, mely az 1918-as gyulafehérvári román nagygyűlésen megszavazott határozat, amely kimondta Erdély, a Bánság, Partium és Máramaros egyesülését a Román Királysággal vezethető vissza.
balos
@Eladott Ország: Hát akkor valóban háború van itthon is,de a nemzethy fejekbe az agyuk helyén!
Kapanyél
@Eladott Ország: És mit tehet a mi generációnk ez ellen? A honfoglalás előtti itt őshonos népek is haragudhatnak az őseinkre és akkor ne is beszéljünk a dínókról...
Eladott Ország
@Kapanyél: Amíg a fidesz nevű bűnbandát el nem zavarjuk addig semmit és a A 21. századot is elvesztettük. Jelenleg napszámosként járnak át a határ menti magyarok a románokhoz, hogy itthon ne kelljen éhbérét dolgozniuk. A román tolvajcigányunk pedig a román vokosokért cserébe, ides' Erdélybe a magyar adófizetők milliárdjait szórja el és jót röhögnek rajtunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.