Orbán Viktor miniszterelnök utasításba adta Varga Mihály pénzügyminiszternek, hogy azonnal csoportosítson át a költségvetésben mintegy 40 milliárd forintot. 

Az Orbán-kormány ismét emeli az Egészségbiztosítási Alap Gyógyító-megelőző ellátásra szánt idei keretét. Varga Mihály pénzügyminiszternek ezúttal 41 milliárd 26 millió 900 ezer forintot kell azonnal előteremtenie a kórházi adósságok konszolidálására. A kormány ugyanakkor visszavonta korábbi határozatát az állami egészségügyi intézményeket érintő hűtés- és fűtéskorszerűsítési beruházásokról – írta a 24.hu a Magyar Közlönyre hivatkozva.  

Milliárdokat kell előteremteni – Orbán Viktor riadót fújt, a miniszterének azonnal kell intézkednie, az emberek egészsége függ ettől

Varga Mihály a kép jobb oldalán  Fotó: Facebook/Varga Mihály  

Egy másik Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett határozat szerint a kormány egyetért azzal, hogy a nevelőszülői hálózatot működtető fenntartók – a nevelőszülőnél elhelyezett gyermekek ellátására – több mint 2 milliárd forintot kapjanak. A pénzügyminiszternek kell gondoskodnia arról, hogy a pénz a Rezsivédelmi Alapból azonnal rendelkezésre álljon. A kormány döntött a Központi Maradványelszámolási Alapból történő, fejezetek közötti, fejezeten belülielőirányzat-átcsoportosításról, a 2022. évi kötelezettségvállalással terhelt költségvetési maradványok felhasználásáról, kötelezettségvállalás engedélyezéséről. Varga Mihálynak 10-20 milliárdos tételeket kell azonnal átcsoportosítania.

Forrás: 24.hu
Fotó: Facebook

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Csoportosítgathattok b+ akárhogy is szarban a haza miatattok. Addig amíg orbánnak nem lesz egy egészséges normális fontossági sorrendje addig így is marad minden.

Egészségügy?? Kisvárosi kórház nagy körzettel.
Férjem időpontot kért hasi ultrahangra egy kontrollvizsgálat miatt. Kapott is: 2025. áprilisára!!!
Nekik ilyen prblémákkal nem kell szembesülniük még a családjaiknak se.
VIP ellátás vagy magánklinika.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@Horizont: miért kommunikál mást a német, francia, belga, holland, amerikai, stb kormány, mint amit csinál? :D Mert ők teljesen ugyanazt folytatják, mint a magyar Kormány. Miért a magyart emeled ki? Mert utálod, aki épp kormányon van?
"Én nem hiszek ilyen színjátékokban. "
Ez nem hit kérdése. Nézd meg, hogy ha az ellenkezőjét feltételezed, az mennyire állja meg a helyét. Orbánnal nem állnak szóba? Akkor mégis mi a fenéért fogadta most a német kancellár, stb? Miért jönnek ide a német, stb befektetések, ha úgymond "nincs jogállam"?
Apropó, jogállam: amikor az ún rabszolgatörvényt elfogadták, miért nem volt nyugati balhé? Médiatörvény? Alkotmánybíróság jogkörszűkítése?
Színjáték az egész.
"Egyesek aljasságában (lásd . orbán) annál jobban. "
De ez nem mond ellent annak, hogy színjáték ez egész.
Horizont
@Namely: Ha színjátékból aljas az még nagyobb szemétség. Soha nem hallom, hogy bármilyen hazai dolgokról beszélne állandóan csak a háború meg a harc meg szid valakiket. Ez az élete.
Ja és a foci amire (nem)kormánygéppel viszik őt is, meg a fél kormányt is. És nem mindenki miniszterelnöke csak azoknak akik rászavaztak.
Miért ne hoznának ide befektetéseket?? Viccelsz? Akkugyárak meg az egész autóipar.
Nem azért mert itt akkora jogállam van. Azért, mert olcsó a munkaerő.
Nem gondolom azt se hogy az európai kormányok ugyan olyanok lennének mint orbán és a kormánya. Nem véletlen hogy orbán 27 tagállam közül egyedül magányosan ott maradt a francba. Nem hiszem el, hogy ezt nem látod, csak a kifogásokat keresed, hogy bevédd.
Pedig nem jól csinál lassan semmit.
Namely
@Horizont: "Ha színjátékból aljas az még nagyobb szemétség. Soha nem hallom, hogy bármilyen hazai dolgokról beszélne állandóan csak a háború meg a harc meg szid valakiket. Ez az élete. "
Minden politikus ilyen az EU-ban.
"És nem mindenki miniszterelnöke csak azoknak akik rászavaztak. "
Nem hinném, ugyanis az én miniszterelnököm is, dacára annak, hogy nem rá szavaztam, és a legtöbb dologban nem értünk egyet.
"Miért ne hoznának ide befektetéseket?? "
Azért, mert ha valóban aggályok lennének, szüneteltetnék a tőkeáramlást, ugyanis ha bármi balul sül el, fújhatják a befektetésüket.
"Nem azért mert itt akkora jogállam van."
Jogállam sehol nincs :) éppen ezért tesz meg akármit a tőke mindenhol az EU-ban (is).
" Azért, mert olcsó a munkaerő."
És miért olcsó? Miért ilyen alacsonyak a környezetvédelmi szabályok? Hol van ilyenkor az EU?
"Nem gondolom azt se hogy az európai kormányok ugyan olyanok lennének mint orbán és a kormánya."
Na, akkor mondd meg, hogy a német kormány mennyiben más.
"Nem véletlen hogy orbán 27 tagállam közül egyedül magányosan ott maradt a francba. "
Miért is? Mit értesz azon, hogy "egyedül maradt"? Miben? Hogy Magyarországon azt kommunikálja, hogy "ellenállunk" meg "nem szavazzuk meg"? :D
Mit nem szavazott meg? :D :D :D
Miben állt ellen?
Mi az a libsi szemét, amit nem vesz át?
Ahogyan anno mondta "ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek"
Horizont
@Namely: Na ez az..."ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek"
ja bocsánat, de lemaradt a mondatom végéről egy kérdőjel és így félreérthető lettem:
"És nem mindenki miniszterelnöke csak azoknak akik rászavaztak???"
orbán nem akar mindenki miniszterelnöke lenni csak azoknak akik rászavaztak, nem bírálják és tapsikolnak neki mindenért. Így értettem.
És bocsánat érte én nem hiszem el, hogy az összes kormány ilyen mint orbáné. Kizárt.
Egyedül orbán Putyin barát. Tényleg nem látod, hogy utálják, nem becsülik, nem tisztelik, kellő távolságra igyekeznek tőle?
Igen azért külön ezerszer jobban utálom, hogy itthon nyomatja hülye szövegét aztán mindnet megzavaz és besimul. De már a nép egy része fel van hergelve. Engem nem, mert soha nem tudott befolyásolni. Bárcsak más is így lenne...
Nessy
Tessék mondani, ha az egyik sorról átvezetik a milliárdokat egy üres sorra, akkor több lesz a pénz? Érdekes, amikor osztogatni kell, akkor Orbán sk. egy este átvezeti a kellő a dohányt, miniszterek nélkül. Aztán, amikor tényleg nagyon kell a pénz, azt oldják meg a miniszterek! A parlamentet mindenki széles ívben kikerüli, lévé "vészhelyzeti" egyszemélyes rendeleti kormányzás!
Namely
"orbán nem akar mindenki miniszterelnöke lenni csak azoknak akik rászavaztak, nem bírálják és tapsikolnak neki mindenért. Így értettem. "
Ez a Mi Hazánk kivételével minden pártra igaz.
"És bocsánat érte én nem hiszem el, hogy az összes kormány ilyen mint orbáné. Kizárt. "
Rendben van, bizonyítsd be. Mutass egy olyan kormányt, amelyik nem ugyanezt játssza.
"Egyedül orbán Putyin barát. "
Nem tudom mit értesz ezen. A britek, jenkik, franciák, stb ugyanúgy üzletelnek velük, mint ha mi sem történt volna. Vagy mi az, ami miatt Orbán az lesz, a többiek nem? Azért mert Orbán azt nyilatkozza, hogy a béke irányába kellene inkább elindulni, ahelyett, hogy egy megnyerhetetlen pénzszivattyúba ölnék Európa minden maradék pénzét?
Amikor 2009-ben több jenki tábornok és stratéga azt írta egy elemzésben, hogy az afgán kaland megnyerhetetlen és ezért abba kell hagyni, mindenki hülyének nézte őket. Igazuk lett.
"Tényleg nem látod, hogy utálják, nem becsülik, nem tisztelik, kellő távolságra igyekeznek tőle? "
Vihar a biliben. Együtt szavaz velük, együttműködnek vele. Ha komolyan annyira ártani akarnának neki, akkor kitennék az EU-ból. De az nem jó az üzleti köröknek, akik az EU-val báboznak.
"De már a nép egy része fel van hergelve."
Nyugaton még jobban. Nem láttam még Magyarországon olyat, hogy azért kizárjanak sportolókat versenyről, mert az országuk megtámadott egy másik országot. Nem láttam még olyat sem, hogy magyarországi kulturális központokat érjen atrocitás ugyanezért.
Ez úgy tűnik a fejlett, haladó és toleráns nyugat módszere.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.