Az Európai Bizottság előrejelzése szerint az októberben bejelentett összesen 764 milliárd forintnyi megszorítás csak egy évre jó: jövőre 3 százalék alatt marad ugyan a GDP-arányos államháztartási hiány Magyarországon, de évről évre nő a deficit, 2014-ben már ismét 3,5 százalék lesz.

A bizottság által készített gazdasági elemzés értékelése szerint idén a GDP 2,5 százaléka, jövőre pedig 2,9 százalék lesz az államháztartási hiány. 2014-ben a GDP 3,5 százalékára emelkedik Magyarországon a deficit - szerepel a brüsszeli testület szerdán közzétett, őszi prognózisában.

Magyarország GDP-je 2012-ben 1,2 százalékkal esik vissza, 2013-ban 0,3 százalékkal, 2014-ben pedig 1,3 százalékkal bővül majd az Európai Bizottság előrejelzése szerint.

Az unió egészének a bizottság jövőre szerény, 0,3 százalékos gazdasági növekedést jósol, míg a prognózis szerint az eurózóna gyakorlatilag stagnálni fog; a testület mindössze 0,1 százalékos növekedéssel számol. Az előrejelzés szerint a strukturális reformok és a gazdasági és monetáris unió előrehaladásának eredménye a 2014-ben beinduló növekedésben mutatkozik majd meg. A bizottság szerint az EU gazdasága 2014-ben 1,6, az eurózónáé pedig 1,4 százalékkal gyarapszik majd.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KöBüKi
Növekedés??hol??Bár a negativ növekedés is növekedés.!
HOGY MIÉRT HAZUDNAK FOLYAMATOSAN???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almosd
@alfás: na ezt kéne a kurmány asztalára tenni hogy rágódjanak rajta :-)
alfás
@almosd: meg egyett a seggükbe is,hogy tudják mivan hátul.
almosd
@alfás: ezt is lehet,de félő hogy kiesik a szemük a meglepetéstől és nem fogják látni az alagút végét, amit oly dicsően hangoztatnak hogy még a glóriát is látják a fejük felet . :-)))
sport50
ez nem így lesz,matolcsy jobban tudja!!!mit okoskodnak az eu-ban ,a vezér jobbkeze okosabb,mint ők hiszen tündérmesében élünk és csak ezt szabad hangoztatni!!!:D:D
coyote3
Óriási siker, ahogy a Vietnam szakértő mondja...
kedwes
@alfás: Ezt nem lehet meg- vagy hozzá szokással magyarázni. Ez úgy undorító, ahogy van!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.