December közepéig kiderül, gyárt-e újra autóbuszt a Rába, és ha igen, a Volvóval vagy más céggel közösen – mondta a Magyar Nemzetnek a győri társaság elnök-vezérigazgatója. A magyar buszgyártók ésszerűtlennek tartanák, ha a jelenleg meglévő, ezerdarabos magyar gyártókapacitás mellé új gyárat építenének. Tárgyal a Volvóval a Rába – ismerte el Pintér István, a cég elnök-vezérigazgatója a lap kérdésére. Igaz, a mondat úgy folytatódott, hogy éppúgy tárgyalnak a Volvóval is, mint a többi partnerükkel. Azt a kérdést, hogy közös autóbuszgyártásról tárgyalnak-e a Volvóval, elhárította az elnök, a buszgyártásról ugyanis december közepéig dönt az igazgatóság. Úgy fogalmazott, a tulajdonostól – a többségi tulajdonos jelenleg a magyar állam – „házi feladatot” kapott a cégvezetés. Meg kell vizsgálniuk, kiegészíthető-e új elemekkel a járműgyártási tevékenység a Rábánál. Azaz mérlegelnek minden lehetőséget, hogy magyar vagy részben magyar gyártású autóbuszokat bocsássanak a piacra.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Pintér István nem kívánta kommentálni azokat a híreket, hogy Volvo önjáró alvázra alumíniumkarosszériát szerelnének Győrben."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.