Hiába hozták ki győztesnek a pénteki újraszámlálás után is, Karácsony Gergely megismételtetné a budapesti főpolgármester-választást.

Karácsony Gergely meglépte, amiről hívei nagyon szerették volna lebeszélni: új választásért lobbizik
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Ahogy ígértem, a mai napon beadtam a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését, és a szavazásnak az egész városban való megismétlését kérem

- írja Facebook oldalán Karácsony.

Hozzáteszi, tudja, hogy szokatlan dolog, ha egy politikus tartja a szavát, ahogyan az is, ha egy olyan választás megismétlését kéri, amit megnyert.

Tudom azt is, hogy sokan belefáradtak már ebbe a hosszúra nyúlt választási kampányba, de a választás demokratikus legitimitása nem múlhat azon, ki nyert és ki veszített. A Budapest köztársaságban biztosan nem.

Karácsony Gergely leszögezi, nem az újraszámlálás tényét kifogásolja. Úgy véli, az érvénytelen szavazatok újraszámolása során az derült ki, hogy a budapesti szavazókörök közel felénél nem volt garantálva az, hogy az újraszámolásra úgy érkezzenek meg a szavazólapok, ahogyan a választás éjjelén a szavazatszámláló bizottság azokat bekötegelte. Több kerületben az urna felbontásánál sem voltak jelen a helyi választási bizottság tagjai - írja.

Nem állítom azt, hogy történt bárhol visszaélés. Azt állítom, hogy sérültek azok a törvényi garanciák, amik kizárnák a választási visszaélést. Biztosan véletlen, hogy a XVII. kerületből szinte nem volt olyan szavazókör, ahonnan szabályosan lezárva érkeztek volna a szavazólapok az NVI-hez – aztán arányaiban itt volt az egyik legtöbb, végül érvényesnek átminősített szavazat

- írja Karácsony Gergely.

Forrás: Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Desznyó_Peti: nekünk igen. És neked geci?
Nyírfa
@Peller Anikó: 18.22

Ki mondta, hogy kell? Senkit nem kell, csak van, aki méltó rá, és van, aki nem.

A mozgósításban van kockázat, de Karácsony legitim felhatalmazást akar. Ha netán veszítene, az nem az ő politikájának lenne a hibája, hanem a budapestieké.
Béla333
Csak óvatosan ezzel az új választással, hiszen mi van, ha a Tisza párt is elindít valakit?
Nem kellene megelégedni ezzel a nyögvenyelős győzelemmel?
Feller_Peti
@Peller Anikó: Nemzet és Európai népek védelme, BÉKE.

Isten segítségével hosszú szuverén életet népünknek, kultúránknak, Európának!

NO GENDER. NO WAR. NO MIGRATION.

Van még kérdés, beszivárgó Soros szolga ?
rücsü41
Nem eszik olyan forrón a kását!Karácsony fellebbezésében nincs olyan konkrét indok amit a törvény megkíván , ezért azt elutasítja a Kúria.
Peller Anikó
@Bolond_Peti: Only stealing, lying, cheating. Just kender, no more more.

Szerintem is a migrácsokat össze kell fogdosni. Persze elsőbb a román migrácsokat, mert nekik olcsóbb a vonatjegy. Van vej tiket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.