Orbán Viktor szerint a keresztény értékeken alapuló politika a történelem folyamán immár sokadszor fogja megújítani Európát. A miniszterelnök ezt szombaton mondta Madridban, ahol Remény és keresztény válasz a válságra címmel előadást tartott a spanyol főváros Szent Pál Egyetemén.

A kormányfő beszédéről sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta az MTI-t közleményben. A spanyol a magyarhoz hasonlóan szabadságszerető nép, amely büszkén tekint saját történelmére, és nem engedi, hogy azt a munkát, amellyel nagyapái újjáépítették a polgárháború által lerombolt hazájukat, most a bürokraták és a pénzügyi spekulánsok újból kockára tegyék - idézte a magyar miniszterelnök szavait a sajtófőnök.

Orbán Viktor hozzátette, hogy a keresztény hagyomány iránt elkötelezett embereket, laikusokat és klerikusokat, katolikusokat és protestánsokat egyaránt összekapcsolja egy közös érzés: "az őrálló felelőssége". Ma Európában az emberi együttélés olyan formái, alakzatai váltak megkérdőjelezhetővé, mint a nemzet és a család - figyelmeztetett a miniszterelnök, hozzáfűzve: a gazdasági életben hasonló módon vált bizonytalanná a munka és a hitel valódi eredeti értelme.

A hitel kérdésével kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: egy keresztény értékrendet képviselő Európa talán nem engedte volna meg, hogy az emberek hitelek felvételével feléljék családjaik jövőjét.

A megszorításokról azt mondta: "Hosszú távon sem az embereknek, sem a kormányoknak, sem pedig a hitelezőknek nem érdeke, mert ha az intézkedések miatt felbomlik a rend, elenyészik a társadalmi stabilitás, bizonytalanná válnak a gazdasági élet keretei, akkor ki fog a minden egyes kölcsönkapott euróért megdolgozni?"

Az új magyar alaptörvényről is szólt, kifejtve hallgatóságának, hogy a Nemzeti hitvallás című első fejezet első mondatául a Himnusz első sorát választották: "Isten, áldd meg a magyart!"

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Amikor a papok megáldják a háborúba induló katonákat, akik nagy valószínűséggel ölni mennek - az számomra nem érték.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
DogAdventures
Magányos így a nyeregben, amióta meghalt a ló.
gyorzo
A cikkben nem írták,hogy így fejezte be,hogy csuhások térdre imához!
ágimami
Na, ez a cikk nálam kiverte a biztosítékot!!
amorpusztai
Csak hol itt a kereszténység, az érték, a nemzet és a család?
Ja majd el felejtettem ez mind OV !
Hisz ő az emberiség maga 1 személyben emberiesség nélkül.
Vezekelek
@outsider: Nehéz kérdések.
Orbánról majd a történelem kimondja, hogy zseni vagy hazaáruló, bár én az utóbbira tippelek.
Gyilkost szeretni nem kell csak a keresztényeknek, hisz Jézus parancsa az, szeressétek az ellenetek vétőket!
Én kerülő utat választottam, azaz nem ítélem el, mert nem vagyok bíró.
De azt mondom, hogy megbocsátani csak az áldozatnak van joga!
Győzikét és a hozzá hasonlókat pedig a média termelte ki az uralkodó osztály érdekeinek megfelelően. Mert amíg velük foglalkoznak, minket nyugodtan megtéveszthet a hatalom, gondolják ők.
Disznópofa
...csak tudnám mit súgtak egymás fülébe a Pápával...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.