Öt százalék alá süllyedhet a Magyar Nemzeti Bank alapkamata jövőre, ha olyan új elnök kerül a jegybank élére, akit a piac kedvezően fogad - vélekedtek magyarországi látogatásuk alapján összeállított keddi helyzetértékelésükben londoni elemzők. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális piacelemző részlegének (BofA Merrill Lynch Global Research) felzárkózó gazdaságokkal foglalkozó szakértői a minap Budapesten tettek tájékozódó látogatást, és tapasztalataikról befektetőknek összeállított, kedden Londonban ismertetett beszámolójukban közölték: véleményük szerint ha a piac által "gyengének" minősített MNB-elnök váltja Simor Andrást jövőre, akkor 5 százalék lenne a jegybanki alapkamat alsó határa a jelenlegi enyhítési ciklus végén. Mint ismeretes, a jegybanktörvény alapján az MNB elnökének személyére a miniszterelnök tesz javaslatot a köztársasági elnök számára.

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

scandináv
Nem valószínű,hogy jól fog dönteni :)
entero
@scandináv: Tipikus ellenzéki reakció, még meg sincs választva, de már biztosan nem lesz jó. Ezért nem jut előrébb a magyar, az állandó pesszimizmus és rosszindulat nem jó tanácsadó.
scandináv
@entero: Csak megérzés...rosszindulat nincs bennem :)
sport50
@entero: igazad van,legyünk optimisták,hurrá,ha matolcsy lesz a jegybankelnök,megint röhöghetünk egy-egy megszólalásain.igazi hozzáértő ember lesz!tündérmesét fog ott is játszani,eltünteti a pénzt!!
Rézangyal
@entero: De leginkább a dilettáns es nepellenes politikusok, akik okot adnak rá. Ne a jelenséget okod, hanem aki eloidezte. Mondjuk.
kukac50
A Bankok már csak 1- 2 %-os kamatot adnak a lekötött betétekre is
Kamat adót fizetni kell,csak az a kérdés érdemes a bankba tenni a pénzt,ha kevesebbet kapunk vissza mint amit be vittünk. Vagy kevesebbet fog érni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.