Erzsébet-utalványból havi 5 helyett 8 ezer forintnyi jöhet jövőre. A cégek, úgy tűnik, megbékélhetnek a cafeteriaadó emelésével, mert a rossz szájízt ellensúlyozhatja néhány új vagy a korábbinál több kedvezmény. A legtöbben talán annak örülhetnek, hogy az Erzsébet-utalványból jövőre már nem havi öt, hanem nyolcezer forint értékben adhat a munkáltató kedvezményes adózással. Ami pedig a kedvezményes adózást illeti, itt lesz egy kis emelkedés. Igaz, nem annyi (27 százalékos eho), amennyit első körben belengettek, s ami ki is verte a vállalkozásoknál a biztosítékot. Ha hétfőn megszavazzák a benyújtott adótörvény-tervezetet, akkor jövőre 10 százalék helyett 14 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetniük a cégeknek (a 16 százalékos szja mellett) a béren kívüli juttatásokra. S úgy tűnik, marad az 1,19-es szorzó is az adóalapnál. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 30,94 százalék helyett 35,7 százalékot jelent majd a kedvezményes adózás.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Közel a minimálbérhez évek óta nem kapunk kajajegyet a közszférában. Úgyhogy köszönöm a semmit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
Elfelejtették hozzátenni: csak a közszférában dolgozók!
A többi pedig menjen legelni a rétre?
IQrájderöcsém
@Levendula: A közalkalmazottaknak (legalábbis Pécsen) jópár éve nincs egy fillér sem. A köztisztviselőknek jár csak (de azoknak ruhapénz és egyebek is..).
Silver
én nem kapok kajajegyet szóval ettől már tényleg csak több lehet :-)
almosd
Ez az, csak adható!kevés cég ad de nagyon sok nem ad semmit .
human
@Levendula: Ismerősöm egy ipari cégnél dolgozik beosztottként. Annyi étkezési jegyet kap amennyit én az életben nem láttam.
sza
jaj de örülök!!! Én eddig semmit se kaptam! akkor most a közszolgák is kapnak, vagy ez ránk nem vonatkozik?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.