Elég pár karcolás a gázórán ahhoz, hogy a gázszolgálató arra gyanakodjon, hogy lopják a gázt. A legtöbb fogyasztó a Tigázra panaszkodik, akik már egy államtitkárnál is lekapták a gázórát. A Tigáz ellen indult vizsgálatokból az derül ki, hogy a gázszolgáltató az esetek közel felében indokolatlanul vette le az órát, és követelt félmillió forintot.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Levendula
@Yeromos: Akkor mitől vöröses sárgás színű a gáz lángja?
Rézangyal
@Yeromos: Oké, nem hígítják. Csak lefejtik róla a magasabb kalória értékű propánt és butánt. A maradék szart meg adják, mint teljes értékű földgázt. Egész életemben gázt használtam főzésre, fűtésre. Abszolút tapasztalom a különbséget a régen és a most között. Senki ne magyarázza meg nekem, hogy ugyanakkora lakást most miért kell kétszer annyi gázzal kifűteni! 1 Liter víz felforralása miért kerül kétszer annyi időbe?
verőce21
Az a "gyanda sanúm", ezzel a módszerrel a nem idén lebarnultak fogyasztásait igyekeznek kompenzálni.

Felháborító a szolgáltató részéről az eljárás és indokolásuk sem "életszerű"! A mérő szerkezetét/belsejét nem lehet mágnesezni, mert műanyag. A plomba is hazugság, mert a "hollandi" roppanó műanyag burkolatú, amit ha egyszer lecsavarna valaki eltörne, aminek maradó károsodása van.
Így, a megkarcolódott mérő semmilyen vitát nem dönthet el!
verőce21
A gáz minősége viszont rosszabb ! Gyengébb a kalória értéke. Nem lehet "hígítani", az mese. Levegővel keverve robbanó elegyet alkot, más gázállapotú anyag pedig drágább lenne, mint a gáz!

Egyszerűen rosszabb minőségű/kalóriaértékű a gáz.(Van barnaszén is, meg feketeszén is.)
verőce21
Bocsánat, a (06:19)-ért, látom már előttem más beírta. :)
Yeromos
@Rézangyal: Propán és Butánt nem fejtik le a vezetékes gázból ugyanis minimális mennyiségben van benne, a vezetékes gáz metán. (kb.97%)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.