Kevéssel vasárnap délután negyed négy után a Himnusz elhangzásával megkezdődött a fővárosi Kossuth téren a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstráció, amelyet a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezett. A rendezvényen Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólal.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a rendezvény kezdete előtt fél órával a nyirkos hidegben több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, akik megtöltötték a tér háromnegyedét. Az ország különböző részeiről érkezett demonstrálók településük nevét feltüntető táblákat emeltek a magasba. A rendezvényen megjelent Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet is, akiket külön köszöntöttek.

Nácik ellen tüntettek több ezren a Kossuth téren

Az Országház főbejárata előtti területen összegyűltek transzparenssekkel is tiltakoznak a nácizmus és a fasizmus ellen, de voltak, akik Jobbik-ellenes táblákkal érkeztek. Többen viselnek sárga, hatágú csillagot, az emberek túlnyomó többségének nemzetiszínű zászló van a kezében. A közúti forgalmat a rendőrség a Kossuth tér környékén lezárta, nem közlekedik a 2-es villamos sem. Az Alkotmány utcában egy óriáskivetítőt is felállítottak, de a tömeg a demonstráció kezdete előtt addig nem ért el.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke - még a demonstráció előtt írt - vasárnapi közleményében úgy fogalmaz, pártjuk ízléstelennek és a keresztény hagyományokat sértő "provokációnak" tartja, hogy a tüntetésre éppen advent első vasárnapján kerít sort a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezetének "nagykoalíciója, mely csak Izrael érdekében tud összefogni, a magyarság sorskérdéseiben nem".

Nácik ellen tüntettek több ezren a Kossuth téren

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - ezt már Rogán Antal mondta a Parlament előtti beszédében. A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.

Az Együtt 2014 választói mozgalom nevében Bajnai Gordon aúgy fogalmazott: békében akarunk élni, olyan országban, ahol a félelem nélküli élet alanyi jog. A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni – mondtra. A volt miniszterelnök reménykeltőnek nevezte, hogy a kormányoldal és az ellenzék közösen emeli fel a szavát az antiszemita megnyilvánulásokkal szemben, de szerinte bűntudatra ad okot, hogy nem voltak ugyanennyien a Parlament előtt a romák elleni gyilkosságsorozat elleni tiltakozásul.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@gabrella: nem, ma nem emiatt mentünk ki. Ez egy antifasiszta tüntetés volt. Az idén már az emberek többsége a szeretet ünnepére készül, nem hinném, hogy lesz még más tüntetés vagy naggyűlés. De tavasszal biztos az utcára kell mennünk, mert már nagyon tele van a pócihőnk. A dolgozó kisemberek kisemmizése, a demokrácia leépítése, a korrupciós botrányok, az urambátyámnak kedvező gazdaságpolitika, az oktatás körüli aljasságok, a rászorulók, rokkantak, munkanélküliek, a kiskeresetűek ellehetetlenítése, a kultúra uniformizálása, és sok más botrányos intézkedés ellen ki fogunk menni az utcára, mert hova a bánatba mehetnénk, ha odafönt a magasban az urak nem hallják meg a hangunkat??!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
anatole-farkas antal
@kerék: Ezt tanuld meg @kerék!!!Rézangyal. Talmud, Biblia, kit érdekel? Mind össze tákolt mesekönyv, zsidókról, mindenkinek.
Tekintsük meg más szemszögből a dolgokat. Tessenek nekem tételesen, ha úgy tetszik listázva felsorolni az Israel államban, a magas politikában jelenlévő ZSIDÓ-MAGYAR kettős állampolgárok névsorát, akik nap mint nap aktívan részt vesznek Israel állam területén súlyosan zsidó ellenes törvények megszavazásában!

kerék @sakál:
"A kereszténység meg alaposan elbánt velük, "évszázadokon " át üldözték őket "

Ezért nem szeretem a kereszténységet sem.

Mellesleg a Bibliát is tanulmányozzák...én olvastam a talmudot, pont elég volt.
VALAMIT ROSSZUL ÉRTELMEZTÉL. NEM A KERESZTÉNYSÉG BÁNT EL VELÜK, A ZSIDÓK SAJÁT ANTISZEMITA NÉZETÜK. A VISELKEDÉSÜK. Évszázadokon keresztül ember csoportokat öltek, használtak ki. Olvasd el a történelmüket. Még Mohamed is kirúgta őket Mekkából mert nem tudtak viselkedni. A zsidó egy here nép, munkával sosem szerettek pénzt keresni. Várják a barmok a messiást! Ne azt várják, éljenek úgy mint a normális emberek. Csak egy kérdésem. Ha van gyermeked, fájdalmat okoznál e neki, ugye nem. De a zsidó anya vigyorogva nézte ahogy pár éves gyermekét körül metélik és ájultam ordít vérbe fagyott piciny nemi szervét markolászva. Ezeket és a sok szenvedést amit okoztak és okoznak a zsidók, elfelejtik, mert a zsidók pénze elég arra, hogy a piros-fehér-zöld kendőt megvéve bekössék dühös szemeiket, nehogy meglássa a zsidó és visszakérje a pénzt. Látszik a sok hozzászólásból, azért még nem sikerült minden magyart megvennie a zsidóknak.
anatole-farkas antal
Jézus valóban élt, vagy..

Elég sokat foglalkoztam a Bibliával, majd az Evangéliummal is egy pár alkalommal át is olvastam a megérthetőség végett.

1980-ban egy építkezést követően Jeruzsálemben a korabeli nagy olajmezőn, ahol régen is gondolták Jézus sírját, Talpot városban, egy magánházban megtalálták.
Itt 10 kőkoporsót is leltek a kutatók, ( ossvairen )
2002-ben mutattak is ebből be sok anyagot, így többek között több ország kísérleti laboratóriumaiban készült eredményeket is, itt fosszilis- emberi maradványokat is vizsgáltak, itt állapították meg, Jézus volt az első halott a tíz koporsó egyikében, az oldalaikra vésett írásjelekből amik görög jegyeket viseltek.
Így tudták meg Jézus testének paramétereit, adatait is, majd Jézus fiának maradványait is ami a 30.000 hez 1 a hitelessége.
De ez mellett találtak a kőkoporsó egyikén egy N jelet ami megint görög eredetre vall, de a koporsó mellett 2000 éves kézzel írott lapokat is leltek, így kétséget kizáróan Jézustól származnak.
A Harvardon állapították meg az írást ami igy értelmezhető JUDAH JÉZUSTÒL, ami a fiára utal.
Itt szintén megállapították a fiú 19.26 ban apját láthatta a kereszten, a kutató véleménye amit alá is támasztott kísérleteivel.
Mária-Magdaléna Jézus felesége aki gyermeket szült neki - sajnos nem tudták már a sírját további kísérletnek alávetni, mert a Jeruzsálemi kormány bezáratta - elképzelések vannak miért. Így egyenlőre rejtély maradt amiben talán Jézus pihen a magánház alatt majd száz méterre.
Amint Joe Zias archeológus 2000 évre visszamenőleg kimutatta, több mint valószínű Jézus Franciaországban élt tovább feleségével, rengeteg adat van erre, de az Evangélium is erre utal, így a következő amire érdemes odafigyelni.
Jézust amikor a keresztre feszítették rengeteg jel arra utalt, meghalt, s nem támadhatott fel. Erre bizonyíték, amikor levették a sok hasonló módon keresztre feszített embert egy gödörbe dobták, ami elég mély volt s innen nem tudott volna kimászni, de már a zuhanást sem tudta...
anatole-farkas antal
tudta volna túlélni. Nem bírta volna ki a test. De a rengeteg vadállat ami itt volt, azonnal szét is szedte volna.
1968-ban egy furcsa lelettel jött elő egy archeológus. 2000 éves csontot mutatott be, amit a világ még nem ismert. Ebben a csontban egy nagy szög volt, ami szintén ennyi idős volt. Majd ezek után kísérletek folytak, a keresztre feszített ember hogyan bírja ki, vagyis életben maradhatott volna e.
A keresztre feszítés egy nem jó eredményt mutatott a test tartásra. Ha a kézbe beleverik a szöget, a súly hatására a tenyéren keresztül kiszakad a test a szögből. De ha egy kicsike fát tesznek a kézhez a szög elé, akkor fennmarad a test a kereszten. A másik verzió, ha a karokat megkötik a kereszthez.
Így elbírja a szög a test súlyát amit a kezekben lévő csont tart,
A kísérleteket egy francia tudós végezte 30 kilóval kezdte. Többet nem bírt ki a súly a megadott méretekkel a kereszten. Majd egy férfit feszítettek fel speciális kesztyűvel, a lábát nem rögzítették. Iszonyú remegés volt a férfin, mert tartotta a kezével magát, tíz percig. Utána nem bírta a testet tovább tartani, elernyedt, de ekkor a tüdőt s a belső szerveket hatalmas nyomás érte, ami pár percen belül fulladást okozott volna.
Rögzítették a lábát, ekkor a lábakon lett a súly, itt már kapott levegőt, beszélni is tudott a kísérletet végző tudóssal. Így van esély az életben maradásra.
Az egyik katona a szíve felé nyúlt a dárdával, de nem okozott halálos sebet. Emlékezzünk, esett az eső, az a vért oldja, így megint kétséges az életben maradása, mert a víz kihozza a vért.
2000 éves ópium maradékot találtak a sírokban, az őrök amikor itatták szivaccsal. Lehetséges, a víz ópium tartalmú volt amit a biblia is említ,
Majd a Biblia olajat említ, amivel a testét bekenték, a mai napig használják ezt az olajat. Itt el lehet gondolkozni,- miért kenték be? Mert serkentő hatása van.Talán azért mert Jézus nagyobb mennyiségű ópiumot vett magához amitől elkábult s így a halál csak látszat volt. Mert amikor megkérték...
anatole-farkas antal
Pilátust adja nekik a holttestet nem véletlenül tették, hiszen a gödörben halott lesz. De így csak várni kell mikor múlik el az ópium hatása az olaj lehetőségével, majd amikor eltűnt az ópium a szervezetből, felébredt.
Jézus, hogy túlélte a keresztet nincs rá bizonyíték. Ami 2000 éves adat megmaradt az az, valóban egy ember túlélte a keresztet, de nincs rögzítve valójában Jézus volt e. Erről az Új Testamentum sem tesz említést bizonyíthatóan, igaz komputerrel vizsgálták meg így itt sem hiteles a halála. Azt hogy ki írta az Evangéliumot nem tudjuk, de tény a világnak ekkor szüksége volt egy Jézusra. A későbbiekben megértik miért Jeruzsálemben.
Itt az Evangéliumban említik a templomot ami ekkor nem is létezett, mert tönkretették a zsidók, s majd 200 évig nem is volt fellelhető.
Nézzük meg Pilátus szerepét, ő nem is akarta Jézus halálát. Csak nyugalmat akart. Mint ahogy igaz, megjegyzi az Evangélium is, Jézus Jeruzsálembe érkezett s az emberek hőbörögtek, izgatottak voltak. Pilátus ekkor reagált, csak megmutatja a nyugalmat.
Nem volt oka megölni Jézust, sőt, játszott csak vele. Miért engedte elvitetni Jézus testét? Mert tudott az ópium hatásáról is. Ezt szintén egy specialista állapította meg az Evangélium mellett. Dr Michael, aki 30 éve kutatja Jézus életét, itt mondta, " az Enangélium mindent leír, csak igazságosan kell értelmezni."
Ezen Evangélium rossz értelmezése ami a vallást a gyilkolás, a haszonszerzés felé terelte. Ismeri mindenki a keresztes háborút, meg a többi vallási szektát amit Jézus nevével jeleznek.
Jézus túlélte a halált, az az Új Testamentumban is fellelhető. De itt is ellentmondásokat fedezhetünk fel szép számmal.
A Biblia is több részből álló mű, ismeretlen a szerző, de ebben is olyan adatok vannak amik ellentmondásokból tevődnek össze. Egyik művemben meg is jegyeztem a sok hibát.
Az, hogy ki is volt Jézus nem tudjuk, sajnos most lezárták a sírt ami megmutatná nekünk a valóságot, Jézus feleségét aki ott nyugszik, vagy valóban Franciaországban...
anatole-farkas antal
éltek tovább, s itt lelhető fel. Érdekes a török INCIL kis piros könyvecske. Egy kicsit meg kellett tanulnom a török nyelvet is csak azért, hogy megértsem nagy vonalakban a Jeruzsálemi történeteket. Itt taglalja részletesen Galile szerepét ez a protestáns vallású leirat, de megérte.
Itt is a nemértés csak a tény, aminek nincs alapja, bizonyíték sehol, de van egy Jézus a mai napig és kérdéses élt-e, halt-e, sírja van-e, és ami nagyon sokakat foglalkoztat, hol!
Anatole Hongrois
Zeneszerző
Költő
Író.
Lyon. la 16,04,2004.

Csak azért másoltam ide, mert a zsidó ahol tehette ott mindig ölt, vagy rombolt!
kerék
@anatole-farkas antal: Én egyetértek Veled, jól beszélsz.
A keresztény vallást valóban utálom, mivel rengeteg embert öltek meg 2000 év alatt.
Igazából minden vallást utálok, de a zsidó vallás és amit a gój-okról ír..na az kibaszta a biztosítékot.

Ugyanis a gój jelentése (és ezt nem neked írom, hanem azoknak akik nem tudják ):
nem zsidó...azaz mindenki aki nem tartozik abba a vallásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.