Kevéssel vasárnap délután negyed négy után a Himnusz elhangzásával megkezdődött a fővárosi Kossuth téren a Tömegtüntetés a nácizmus ellen elnevezésű demonstráció, amelyet a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése elleni fellépésül a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány facebookos kezdeményezésére - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezett. A rendezvényen Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője és az Együtt 2014 Választói Mozgalom nevében Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólal.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói szerint a rendezvény kezdete előtt fél órával a nyirkos hidegben több ezer ember gyűlt össze a Kossuth téren, akik megtöltötték a tér háromnegyedét. Az ország különböző részeiről érkezett demonstrálók településük nevét feltüntető táblákat emeltek a magasba. A rendezvényen megjelent Ilan Mor izraeli és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet is, akiket külön köszöntöttek.

Nácik ellen tüntettek több ezren a Kossuth téren

Az Országház főbejárata előtti területen összegyűltek transzparenssekkel is tiltakoznak a nácizmus és a fasizmus ellen, de voltak, akik Jobbik-ellenes táblákkal érkeztek. Többen viselnek sárga, hatágú csillagot, az emberek túlnyomó többségének nemzetiszínű zászló van a kezében. A közúti forgalmat a rendőrség a Kossuth tér környékén lezárta, nem közlekedik a 2-es villamos sem. Az Alkotmány utcában egy óriáskivetítőt is felállítottak, de a tömeg a demonstráció kezdete előtt addig nem ért el.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke - még a demonstráció előtt írt - vasárnapi közleményében úgy fogalmaz, pártjuk ízléstelennek és a keresztény hagyományokat sértő "provokációnak" tartja, hogy a tüntetésre éppen advent első vasárnapján kerít sort a Fidesz, az MSZP, Bajnai Gordon, a Mazsihisz és a Hit Gyülekezetének "nagykoalíciója, mely csak Izrael érdekében tud összefogni, a magyarság sorskérdéseiben nem".

Nácik ellen tüntettek több ezren a Kossuth téren

Nem akarunk együtt élni alantas, rasszista megnyilvánulásokkal, nem fogadhatjuk el, hogy vétlen milliók halálát, szenvedését semmibe vegyék - ezt már Rogán Antal mondta a Parlament előtti beszédében. A Fidesz frakcióvezetője úgy fogalmazott: a népirtások minden esetben listákkal kezdődtek, ezért elfogadhatatlan, ha valaki nem tanul az elmúlt száz év történelméből.

Az Együtt 2014 választói mozgalom nevében Bajnai Gordon aúgy fogalmazott: békében akarunk élni, olyan országban, ahol a félelem nélküli élet alanyi jog. A nácikkal szemben mindenkivel össze kell fogni – mondtra. A volt miniszterelnök reménykeltőnek nevezte, hogy a kormányoldal és az ellenzék közösen emeli fel a szavát az antiszemita megnyilvánulásokkal szemben, de szerinte bűntudatra ad okot, hogy nem voltak ugyanennyien a Parlament előtt a romák elleni gyilkosságsorozat elleni tiltakozásul.

116 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@gabrella: nem, ma nem emiatt mentünk ki. Ez egy antifasiszta tüntetés volt. Az idén már az emberek többsége a szeretet ünnepére készül, nem hinném, hogy lesz még más tüntetés vagy naggyűlés. De tavasszal biztos az utcára kell mennünk, mert már nagyon tele van a pócihőnk. A dolgozó kisemberek kisemmizése, a demokrácia leépítése, a korrupciós botrányok, az urambátyámnak kedvező gazdaságpolitika, az oktatás körüli aljasságok, a rászorulók, rokkantak, munkanélküliek, a kiskeresetűek ellehetetlenítése, a kultúra uniformizálása, és sok más botrányos intézkedés ellen ki fogunk menni az utcára, mert hova a bánatba mehetnénk, ha odafönt a magasban az urak nem hallják meg a hangunkat??!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Álszentség.
Amikor a nácik vonultak azt engedték, most meg Latabárt is előszedték.
Csizmás Kond
...ésmégvalami...
amikor híre-ment a Palibá plagizálásának mindenki doktori címet vett itt fel, most az szimpatizánsok miért nem cserélik le a képet sárgacsillagra ?
leszúrt rittberger
@Csizmás Kond: Neked tulajdonképpen mi is a bajod? Egyetértesz talán Gyöngyösivel? Vagy csak menetrendszerűen megfikázol mindent.
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: is-is...
amúgy te hány parlamenti felszólalást hallgattál meg és értettél egyet vele vagy tiltakoztál ellene ?
Hellcat
A 2 smárolós faszinak mi a büdös picsáért kell ott lennie a bal felső sarokban?
leszúrt rittberger
@Csizmás Kond: Nem számolom, de szoktam követni. Hát ha is-is, akkor sajnos még egy büdös bunkóval több lett itt. Kár :(
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: ...művelt vagy mint a föld.
sokanvagyunk
"Majd megunják, és hazamennek..." - mondták ezt már innen is, onnan is - és tényleg hazamentek.
leszúrt rittberger
@Csizmás Kond: Mondja ezt a zsidózó-főtahó Gyöngyisi elvbarátja :) Haha. Volt egy téma itt valamelyik nap, hogy hogyan csinál hülyét magából a Jobbik. Ne kövesd a példájukat, hacsak nem fizetnek neked érte.
Feraj49
@sokanvagyunk: 16,58-ra: Csak amíg VAN HAZÁJUK !
leszúrt rittberger
@Feraj49: Most jön a "Simon Perez megveszi kilóra a Tiszántúlt" kezdetű turbójobbos összeesküvés elmélet ugye? :D Hozok popcornt várjatok, minden részlet érdekel!
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: ..ne törődj mit csinálok én, törődj azzal, hogy még olyan sem vagy mint az általad idézett alak. Ő ugyanis civilizáltan beszélt de te nem tudsz. A megnyílvánulásoddal elárultad magadat...nem a téren kéne ordíts ?
leszúrt rittberger
@Csizmás Kond: Hát ha neked származás alapján listázni embereket "civilizált beszéd", akkor nagyon nem értettél meg valamit a civilizációból. Reméljük majd Titeket is felírnak egyszer már valahová. Ja, várj, az OPNI már megszűnt.
turul72
@Hellcat: a válasz nagyon egyszerű: "Tel-Avivban gyakorlatilag mindenki meleg - Steiner Kristóf"
Csizmás Kond
@leszúrt rittberger: ne szorozd a semmit...hol írtam ilyent ?
csak a saját állításaiddal vitázol és fröcsögsz...
coyote3
Néztem ezt a nyomoronc pénisz rogánt. Körülbelül annyira volt hiteles, amit és ahogy mondott, mint nagyi a tortában. Ha meg valaki ismeri is akkor meg főleg.
Csizmás Kond
Sokszor sokan emlegették, hogy összenő ami összetartozik...na itt a pódiumon ma összenőttek.
nemkati
Fantasztikus volt ez a tüntetés! Nem tudom, hány ezren voltunk, de nem is ez a fontos. Hanem hogy mindenki egyként utasította el a náci eszméket, és állt ki amellett hogy ezt együtt kell legyőzni.
Rogán beszéde irtó korrekt volt, nem kampányolt, csak őszintén beszélt arról, hogy ő sem, a kormány sem engedi a nácizmus térhódítását.
Bajnai most is bebizonyította, hogy igazi államférfi, nem a széthúzás és a gyűlölet, hanem az fontos, hogy mi magyarok mind, együtt kell fellépnünk a rasszizmus ellen. Nekem az ő beszéde tetszett a legjobban, ő soha nem akar senkit kirekeszteni, ő mindig arra próbál minket rávenni, hogy fogjunk össze, mindenben, mindenki mindenkivel, most éppen a náci ideológiák ellen.
Mesterházy azért beleszőtt a beszédébe némi kormánykritikát - ennek nem most volt itt az ideje, még ha a kormány rá is szolgál, hogy minden alkalmat meg kell ragadni a kritikára.
De az emberek csodálatosak voltak, ha politikai elkötelezettség szerint sokfélék is voltunk, a Jobbik embertelen nézeteivel szemben mindenki ugyanazt skandálta, egyszerűen magával ragadott az a hangulat, ami a téren volt! Nagyon jó hogy elmentem, és nagyon jó volt, hogy a szélsőjobbosokat kiszorítottuk a térről.
gabrella
@nemkati: És a dolgozó kisemberek kisemmizéséről nem volt szó? Pedig ennél százszor fontosabb,hogy az emberek az utcára kerülnek.
nemkati
@gabrella: nem, ma nem emiatt mentünk ki. Ez egy antifasiszta tüntetés volt. Az idén már az emberek többsége a szeretet ünnepére készül, nem hinném, hogy lesz még más tüntetés vagy naggyűlés. De tavasszal biztos az utcára kell mennünk, mert már nagyon tele van a pócihőnk. A dolgozó kisemberek kisemmizése, a demokrácia leépítése, a korrupciós botrányok, az urambátyámnak kedvező gazdaságpolitika, az oktatás körüli aljasságok, a rászorulók, rokkantak, munkanélküliek, a kiskeresetűek ellehetetlenítése, a kultúra uniformizálása, és sok más botrányos intézkedés ellen ki fogunk menni az utcára, mert hova a bánatba mehetnénk, ha odafönt a magasban az urak nem hallják meg a hangunkat??!!
köhögő bolha
A keresztények meggyújtották az első gyertyát advent napján,otthon!
leszúrt rittberger
@köhögő bolha: És ezzel a maguk részéről a dolgokat elintézettnek tekintették. Vagy ha nem akkor majd elmorzsolnak még esetleg egy miatyánkot, oszt jó napot, megtettek mindent az üdvösségér'
köhögő bolha
Amerikában név és felekezeti hozzátartozással listázzák a képviselőket,bárki megnézheti a neten,de itt még kell 50 év hogy ezt a szintet elérjük!:)

barikad.hu/amerikaban_listazzak_a_zsido_kepviseloket-20121128
nemkati
@Csizmás Kond: Így igaz! :)
Jobban, mint a te hozzászólásaidat. Jóérzéssel töltött el, hogy vannak még jóérzésű emberek is, akik nem engedik, hogy újra megtörténjen az, ami a mai napig Európa legnagyobb szégyene. És mielőtt bele próbálod verni abba a kiskapacítású fejecskédbe, hogy ma zsidók vonultak utcára, el kell árulnom, hogy a többség ott ma nem zsidó volt. Én is, kereszténynek kereszteltként, bár vallástalanként, meggyújtottam az első adventi gyertyát, de kimentem a térre más emberekért, olyanokért, akiket a származásuk miatt akarnak megbélyegezni.
taglo
@nemkati: ha odafönt a magasban az urak nem halják meg a hangunkat,??!! (ezt irtad )Nos-kedves ,,nemkati,, odafön az urak -90-%-a olyan vallási felekezethez tartozik ,akik mellett ,te ma tüntettél !!!(de azért ,a mives irásodból sugárzó inteligenciád elbűvöl )
leszúrt rittberger
@taglo: Ez a 90% már biztos, vagy csak olyan szélsőjobbos mendemonda? Vagy talán már készült is lista a tudjukkikről, és Gyöngyösi nyitott ajtókat dönget? Lárfifári birkák.
Csizmás Kond
@nemkati: A lényeg hogy élvezetből csináltad ...a többi csak mellékes.
nemkati
@taglo: le vagyok taglo-zva!
Odafönt az urak magyarok, ez érdekes módon neked nem tűnt föl. Akkor is azok, ha nem értek velül egyet. És akkor is, ha netán piréz származásúak.

Én elhiszem, pontosabban látom, hogy vannak emberek, akik a neveltetésük miatt nem tudják elviselni, ha valaki egy -két bizonyos etnikumhoz tartozik. Amiről ugye senki nem tehet. De azt nem tartom jó megoldásnak, hogy a gyűlöletet szankciókkal, büntetéssel torolják meg. Itt csak az segít, ha megváltozik az emberek gondolkodása. A gyerekeknél kell kezdeni, őket kell arra tanítani, hogy ne gyűlöld a másik embert a vallása, a színe, a származása miatt. És ne fogadd el a kollektív bűnösség elvét.
nemkati
@Csizmás Kond: Tévedsz, nem ez a lényeg. Sajnálom, hogy képtelen vagy felfogni a lényeget. Ezt csak te sajnálhatod nálam jobban.
silber13
@köhögő bolha: Gondolod, csak otthon? A templomokban szerinted nem? Meglehetősen hiányosak az ismereteid. Jó lenne pótolni.
Csizmás Kond
@nemkati: ...én csak azt sajnálom, hogy hazugságokba keveredsz ...előbb bevallod majd letagadod.
taglo
@leszúrt rittberger: Igazad van csak 89%-a !!! Amúgy ez a (Lárfifári birkák )-valami héber közmondás ???
leszúrt rittberger
@taglo: Értelmes egy lény lehetsz, náci véglény. Na, menjél tovább csaholni a kurucinfóra :)
nemkati
@Csizmás Kond: Nem tudom, mire gondolsz, semmit nem hazudtam. Tehát nincs mit sajnálnod.
Dr.luigilongo60
@köhögő bolha: A kereszténység sokkal több holmi gyertyagyújtogatásnál,nem kéne erre a szintre süllyeszteni.

Aki kint volt a tüntetésen, azért szerinted lehet még keresztény?
outsider
@nemkati: Bajnai (mondat kezdő nagybetű) elvesztett egy szavazót. Azt kellett volna mondania, hogy tessék mindenkinek hazafáradni, mert tévedésből vannak itt, félre lettek vezetve. Nem a zsidókról szól a dolog, hanem az izraeli-magyar kettős állampolgárságú magyar parlamenti képviselőkről. Akikről, amennyiben vannak, a magyar választópolgároknak joguk van tudni, nekünk pedig kötelességünk velük tudatni.
nemkati
@outsider: Feledékeny vagy, de emlékeztetlek:

Az utóbbi napokban elmérgesedett politikai vita kapcsán a NAIH felhívja a politikai élet
szereploinek figyelmét arra, hogy az országgyulési képviselok közfeladatával összefüggo
közérdekbol nyilvános adatnak csupán a kettos vagy többes állampolgárság ténye
minosül. Az arra vonatkozó információ viszont, hogy az érintett Magyarországon kívül
mely állam állampolgára, nem tekintheto nyilvánosnak, az még közszereplok esetében is a
magánszféra részét képezi, mert adott esetben szenzitív adatra engedhet következtetni.
Az ilyen adatok kiadására a képviseloket és az állami tisztviseloket nem lehet kötelezni.
Már önmagában az erre való felszólítás is az emberi méltóság sérelmét vetheti fel.
A korábbi adatvédelmi biztosi állásfoglalás is ezt szögezte le, és ezen az állásponton,
amint arról Novák Elod országgyulési képviselot is tájékoztattam, az Infotv. szabályozása
sem változtatott.
Budapest, 2012. november 29.
Dr. Péterfalvi Attila
a NAIH elnöke
www.naih.hu/files/Ogy-kepv-kett-s-ap-koezlemeny.pdf

Szó nem volt az izraeli-magyar kettős állampolgárságú magyar parlamenti képviselőkről. Az itt élő zsidó származásúakról volt szó. Ne tessék már mindenkit gyengeelméjűnek tekinteni!
nemkati
@nemkati: Utolsó bekezdésemhez: Gyöngyösi beszédében szó nem volt...stb
genyó kapitány
Arra azért kíváncsi lennék, hogy Kelet-Magyarországon hány ember menne el egy ilyen tüntetésre. :)
Szomorú látni, hogy mennyi félrevezetett ember veszi készpénznek ami nap-mint nap a médiából ömlik.
sonderkommando
@nemkati: Nem zavar, hogy az országban nincs nácizmus? Ez nem a Harmadik Birodalom. Vagy szerintetek a Negyedik?

Rasszizmus van, de annak van oka és nem fog megszűnni pusztán azért mert az aktuális hatalomnak nem tetszik. A visszaszorításához tenni kell de nem törvényekkel.

Ezekkel nem vagytok tisztában, csak vaktában lövöldöztök.
nemkati
@sonderkommando: Az országban vannak emberek, sőt van egy párt, aki nyíltan rasszista, és náci eszméket hirdet. Mondhatjuk azt, hogy ma még nincs nácizmus, de úgy látszik, van rá igény. És ezt kellene megakadályozni.

Korábban már írtam, de úgy tűnik, nem lehet elégszer hangsúlyozni: az antiszemita, rasszista beszédek (és tettek) ellen nem használnak a szankciók, az ilyen gondolkodást kell megváltoztatni.

Ez a gyűlölet az emberiség történetében rengeteg háborút, rengeteg ember szenvedését és halálát okozta. Legalább a gyerekeket ne neveljük erre, hogy ha már mi nem, de ők egy gyűlöletmentes, egymás iránti szeretettel és megbecsüléssel teli világban éljenek.
genyó kapitány
@nemkati: Talán a rasszizmus okait kellene megszüntetni.
A rasszizmus a társadalom védekező reakciója egy nem közvetlen, de annál pusztítóbb támadásra.
Mondjuk a cigányok ne lopjanak és illeszkedjenek be a társadalomba.
Az izraeliek pedig fejezzék be Magyarország és a világ kizsákmányolását és felvásárlását.

Kezdetnek nem lenne rossz.
sza
Azért az elgondolkodtató mi vezetett ahhoz hogy a jobbik bekerüljön a parlamentbe!!
genyó kapitány
A kormány meg hagyja abba ennek a két népcsoportnak a támogatását a többi magyar állampolgár rovására.
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: A parlament egy érdekképviselet, ahová azok kerülnek be akit megszavaznak.
Olyanra, hogy zsidó senki sem szavazott, de ha valaki feldobja a problémát, hogy azért mégis szét kéne nézni majdnem mindenki felháborodik...vajon mi vezetett erre ?
nemkati
@genyó kapitány: Kicsit sokat kérsz egyszerre. :)
A cigányok több évszázados mentalitását, életvezetését nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, ahhoz sok idő kell, és sok segtséget is kell nekik adni - ott sem vezet sehova ha csak büntetünk, erőszakkal megtorolunk.
A zsidók kizsákmányolják a világot: ez így azért elég meredek állítás, és leginkább érzelmeken, mint tényeken alapszik. Magyarországot pedig hogyan, mikor vásárolták fel az izraeliek? Tény, hogy éppen a holokauszt miatt a zsidók több jogot és lehetőséget kaptak a világtól az elmúlt 70 évben, talán kompenzálásképpen, meg mert sokan lelkiismeretfurdalással küzdöttek velük kapcsolatban.
sza
@Csizmás Kond: Cirmi! Szerinted ez vezetett ahhoz hogy a jobbik bekerüljön a parlamentbe? Erre esetleg tudnál válaszolni?
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: Nem viszont az tény, hogy szavazatok útján. Amiért ma tiltakoztak azok nem zsidóként kerültek oda...és ha félnek attól, hogy esetleg kiderülhet valami róluk akkor tényleg érthető a sipítozásuk.
kerék
@nemkati: Egymás iránti szeretetről, világbékéről beszélsz...ez egy utópia, és sajnos sosem fog létrejönni.

Szerinted miért nem szeretik a zsidókat sehol sem?? És miért ők vannak ennyire kirekesztve évezredek óta?

Ha megtudod az okot, rájössz arra is, hogy mit csinálnak, miközben mindenki őket sajnálja.
sonderkommando
@nemkati: Összességében egyetértek.
Valóban a fejekben kell rendet tenni. Ez a rend azonban a mai Magyarországon csak álom.
Álom, mert széles néptömeg számára nincs jólét, sőt egyik napról, hétről élnek a másikra.
Sokaknak nincs munkája, nincs jövőképe, veszett nagy a létbizonytalanság, melynek a vezetés az oka, azonban ez a vezetés nem osztozik a nép nyomorában és nem nem törekszik az Uniós jólétre. Nekik az egyéni céljaik a fontosak, azok akik asszisztáltak az érdemtelen jólétükhöz nem számítanak.
Az ország számos részén a közbiztonság a másik fontos tényező, illetve motivációs elem a gazdasági után. Itt jönnek képbe az egyre többen lévő antiszociális, beszélő állatként viselkedő, a magántulajdont (kivéve ha az övék!) nem tisztelő, az együttélés, illetve a többségi társadalom szabályait be nem tartó koherók.
Innentől nem képezheti vita tárgyát, hogy miért van antiszemitizmus, gyűlölet a politika, buckalakók, multik iránt. Amíg nem változik a helyzet, addig az általatok nem kívánatos eszmék, ideológiák sem szorulnak vissza, hiszen az ország mai gazdasági, társadalmi helyzete kiváló táptalaja ezeknek.
genyó kapitány
@nemkati: A cigányok beilleszkedésével az ég világon semmi gond nem volt, amíg munkára voltak fogva és nem csinálhattak 10-20 purdét megélhetés gyanánt.
Nem a többségi társadalmat kell türelemre inteni, hanem nekik kell asszimilálódni és értékes tagjaivá válni a nemzetnek.
Volt több száz évük beilleszkedni, a türelemnek vége.

Az izraeliek az elmúlt 20 évben vásárolták/vásárolják föl az országunkat.
A médiát, a vizet, a termőföldet, az ipart és még sorolhatnám véres kardként lóbálva a holokauszt nevű marketingterméküket ha valaki megpróbált velük szembeszállni.
sza
@Csizmás Kond: Na akkor megmondom én neked. A rendszerváltás óta eltelt időben a romákat és a többi kisebbséget minden kormány köztük a fidesz is felkarolta. Szemben azokkal akik az ország terheit cipelik.
Pilóta
Mit mondott volna minderre William Shakespeare?!:-)
kerék
Őszinteség

Marcus Eli Ravage írja a Century Magazine 1928. januári számában:
“Mi zsidók minden háború mögött ott vagyunk. Nemcsak az oroszországi, hanem a történelem nagy forradalmai mögött is. Elképzeléseink, hangulatkeltéseink és szellemünk ellenállhatatlan nagyságának köszönhetjük a sikereket.”

Oscar Levy, ‘The World Significance of the Russian Revolution’ (Az orosz forradalom világra szóló jelentősége) című könyv előszavában írja:
“A modern Európában alig van olyan esemény, amelyet ne tudnánk visszavezetni a zsidókhoz. Mi zsidók manapság a világ pusztítói, hóhérai, lázítói és megtévesztői vagyunk.”

Goldwin Smith az Oxford Egyetem történelem tanára, 1881. októberében:
“Fajunkat emberiség-feletti ténynek tekintjük. Végső célunk nem a más népfajokkal való egyesülés, hanem a felettük való hódító győzelem.”

Mensdorf gróf (1918) osztrák követ Londonban:
“Az első világháborút Izrael készítette elő, amit meg is nyert. Sikeres volt, általa jobbra fordult a sorsunk és még hasznot is húztunk belőle. Így álltunk döntő bosszút a kereszténységen.”

The Jewish World, London, 1919. 01.16 - “A nemzetközi zsidóság Európára kényszerítette a háborút, hogy megszerezze az aranykészlet nagy részét, és azzal megalapozza a zsidó világot.”

Zsidók a zsidókról...csak, hogy tudjátok kiket szerettek annyira.Undorító
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: Ugye nem felejtetted el, hogy Gyöngyösi beszéde azzal kapcsolatban hangzott el, hogy a palesztin-zsidó konfliktusban mindenki a palesztinokat ítélte el a zsidó megtorlással szemben...és a beszédével sejtetve azt, hogy egyik népet nem szabad ennyire elítélni egy másik óhaja szerint...vagyis, hogy akik csak a zsidó lobbinak adnak igazat azok akár egy követ is fújhatnak velük...
sza
@Csizmás Kond: Nem felejtettem el... , nem fújok egy követ a zsidókkal... , de annyira felfújják mintha ez lenne ma az országban a legnagyobb probléma.
outsider
@nemkati: Igazad van, a te szemszögedből! A Parlamentben nem mondta, csak kiigazításként a későbbi közleményben. Elb@szta a jobbik megint, gyöngyösi egy barom, joggal ugrálhat a világ a szavain, szavakon!

Viszont amit a kiigazításban mondott, az miért nem jut el senki füléhez, nem érdeke senkinek ebben az országban, hogy ne izraeli-magyar állampolgár döntsön az életéről?
Megbánja ezt még a magyar, köztük mi is kedves nemkati.
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: vagyis nem is mondott olyan borzasztót ezekszerint...
sza
@Csizmás Kond: felháborító volt a kijelentése, de ez amit már csinálnak az mindennek a teteje! Van sokkal fontosabb dolog is mint a zsidó parlamenti képviselők. Mindegy ki ül ott akár cigány akár zsidó akár magyar... de az ország és az emberek érdekeit képviselje. Ilyen ember pedig a parlamentben nincs!!!
Csizmás Kond
@sziráki ágnes: ..nem értetted mg...nem az számít hogy az illető cigány, zsidó vagy magyar hanem az, hogy ki kinek- mikor- miért fogja pártját
nemkati
@sonderkommando: Nem vagyok egy társadalomtudós, csak a nem tökéletes történelemtudásomra hagyatkozhatok, de most az nem elég. Amikor az ilyen gyűlölet elborítja az agyakat, mint a múlt század elején is, annyira, hogy a gyűlölködők tömegesen lemészárolnak népeket a vallásuk vagy származásuk miatt, annak oka valahol a szegénységben, világválságban, ilyesmiben kereshető?
sza
@Csizmás Kond: Olvasd el a @nemkati: hozzászólását! Rakd össze az enyémmel, akkor talán leesik!
nemkati
@sziráki ágnes: Én tényleg nem tudom, másokat mi motivál, mi indít megveszekedett gyűlöletre. Sosem voltam gazdag, de annyira feneketlen nyomorban se éltem soha, hogy szenvedéseim miatt másokra támadjak. Talán ezért csodálkozom és ezért háborít fel az, ami ma itt megy a szélsőjobboldalon.
sza
@nemkati: Én se értem a gyűlölködést és az erőszakot. Nem azok támadnak akik nyomorban élnek..., hanem azok akiknek fogalma sincs arról hogy lehet elfogadni mindenkit annak akinek születik! a második világháború és a nácik rémtettei úgy látszik nem elég elrettentőek! A kandúr még mindig gondolkodik!
nemkati
@sziráki ágnes: Kandúr bármennyit gondolkodik, engem nem tud meggyőzni a nézetével. Az én hitem az igazamban ahhoz túl erős. Látom, a Tied is! :)
sza
@nemkati: Sok szegény embert ismerek, nem csak romákat. Olyan gyerekek járnak hozzánk akik jóformán csak az iskolában esznek, sok olyan anyát aki mindent megtenne hogy a gyereke jobb körülmények között nőjön fel. De nem tehet semmit! Ez az igazi kilátástalanság! Vannak olyan gyerekek akiknek nincsen meleg ruhája, csizmája. Ha ezek a problémák nem lesznek akkor majd elővehetik a többit!
kerék
@nemkati: Olvasd el a 20:51-es hozzászólásom.
sza
@kerék: Nem rég azzal vádoltál , hogy lenáciztalak , pedig nem tettem! De most is azt mondom amire nem válaszoltál! Ez a gondolkodás vezetett a nácik rémtetteihez!
kerék
@sziráki ágnes: Azokat zsidók mondták zsidókról...most lenáciztad a zsidókat, dupla feketepont.
Ha utána olvasnál néhány dolognak, te is megértenéd.
sza
@kerék: Asszem neked elment egy kereked!
Dr.luigilongo60
@kerék: Mindenféle nemzet tgjai közt találni olyanokat, akik többnek hiszik magukat más népeknél, többek közt nálunk is vannak bőven.
Csupán annyi történt, hogy valami antiszemita majom kiválogatta a fenti idézeteket, melyek zsidóktól származnak de ehhez hasonlókat bármelyik országban találhatott volna.

Gondolj csak a német fajelméletre például.
No_Fidesz_No_Problem
@nemkati: Érdekes, hogy a választójog korlátozása, a reálbérek csökkenése, a Századvég milliárdos támogatása, a Simicska-Nyerges páros mohósága, vagy például az állami földek haveri bérbeadása ellen senki nem tüntet.
moiszikf
@leszúrt rittberger: 18:50-re
Telibe trafáltad! Gyöngyösi bizony nyitott kapukat döngetett. A képviselőket az NBH kötelező jelleggel "lecsekkolja". Gondolod,hogy pont azt nem listázzák,hogy ki a kettős állampolgár,vagy ki milyen származású? Még azt is tudják,amire már maga az érintett sem emlékszik.
moiszikf
Ahhoz,hogy a hazugság hitelesnek tűnjék,szükséges,hogy tízezren üvöltsék. Az igazság,egy ember szájából is ugyan olyan hangosan szólt,mintha tízezrek üvöltötték volna.
eva1215
Mi lenne ha az ujonnan felvett magyar állampolgárokat is összeírnák és mert 2 ős állampolgár nem lehet képviselő.bele gondoltatok ti abba mennyire el mérgesedhet ez a gyalázat románia szlovákia vagy épp ukrajna részéről .Ha épp már ki békülés irányába indultak a tárgyalások most ott is meg nő a magyar ellenesség .Az ott élők mennyit kell szenvedjenek a kirekesztés miatt?
leszúrt rittberger
@moiszikf: Ja, mindig az és csak az az igazság, amit a hóbortos nácik szajkóznak mi? A többi meg a gonosz összeesküvő. Hát a pirézekkel mi a helyzet? Muhaha :) Kíváncsi lennék hányan szoptátok be Novák Előddel az élen, hogy ez a szerencsétlen LMP-s tényleg piréz állampolgár. Birkák.
sóher
Rogán mit keresett ott?mikor egy a zászló a jobbikkal?
anatole-farkas antal
“A modern Európában alig van olyan esemény, amelyet ne tudnánk visszavezetni a zsidókhoz. Mi zsidók manapság a világ pusztítói, hóhérai, lázítói és megtévesztői vagyunk.”
Valóban meg fogja bánni a magyar ezt a napot is! El akarják velünk Magyarokkal feledtetni Trianont, 56-ot, Holokausztot. Gondolkozni kell, a NÁCIKAT is a zsidó gyűlölet és agresszió hozta életre. Gyöngyösi remek munkát végzett. Be akarta bizonyítani, a zsidók apró zászlaival a bekötött szemű magyarnak, hogy IZRAELI zsidók irányítjaát a magyarok országát.
anatole-farkas antal
Most olvasva a sorokat, tüntetés a zsidó oldalon azonnal 56 jutott eszembe. Hasonló elveken indult el anno. Lefizettet pribékek járták az országot és lázítottak. Most ebbe a múlt idézte hangulatba léptünk. Elindult egy folyamat amit a zsidók már vártak! Édes Magyarország, mondja a zsidó. A magyar már nem meri mondani. Mire fő! Lassan átveszi a teljes uralmat a városokban, majd a többi hivatalos helyen mint anno a német keleti részen a zsidó a két háború közt. Nekünk is lesz majd egy Hitlerünk, aki vasököllel fogja visszaszerezni a magyar földet, a magyar nép becsületét, a magyar múltat. Ne feledjék!
GeoCravker
endresy.blogspot.hu/2012/12/tomeggyules-nacizmus-ellen.html
A gyűlésen a maga profánságával Rogán vitte el kicsit a show-t. Miközben Mesterházy beállította Orbánt a vörös sarokba. Ma kiderülhet, hogy mennyire
lajospapa
Sajnos , kevesen voltak a tüntetésen. És már lehet,hogy későn. Megidézném egy mártír keresztény pap emlékét, aki koncentrációs táborban végezte:...mikor a szakszervezetiseket vitték el nem szóltam ...mikor a kommunistákat, nem szóltam, ...mikor a zsidókat, nem szóltam,mert nem voltam zsidó. Mikor engem vittek nem volt kinek szólni! Hát így kalkuláljon mindenki! Hitler törvényes!??? hatalomra jutásához kellett 13 év. Magyarországon eltelt most ? év ebből. Szerencséje a világnak és nekünk is hogy hazánk csak ekkora. Bár kis ország is csinálhat nagy bajt. Magának!
jancsik68
@anatole-farkas antal: Közlöm veled,Jézus születése is a zsidóknak köszönhető:SŐT Ő A LEGIGAZABB zsidó,akiből az emberek Istentent csináltak,s a keresztények azóta őt imádják,tiszteletére templomokat emelnek.Minden keresztény ünnepünk tőlük származnak.Minden keresztény,ha belép templomába két zsidó néz vele szembe:Jézus és Szüzmária.Sőt a 12 apostol is zsidó.Lehetne még sorolni,de tudatlan embernek mindegy mit mondasz.!!
Bugajakab
Révész Máriusznak kellett volna Rogán helyett szónokolni,
hisz szenvedő alanya volt az egésznek. Miután nem tudta vissza
fogni az elengedett ebeket, rendőrért kiáltott!
J.M. Kovacs
Igen, mindenkinek van ellensége, ha ö azt ellenségnek kivánja tekinti, az érzés belülröl ered.
A történelem folyamán csoportok mindék gyülölködtek egymás ellen, ez egy formája az érdekvédelemnek. A vezetöi rétegek ezt nagyon jól ki is használták a csoportokon belül.

Gyülöletre könnyü ösztönözni az embereket, erre több példánk is van, ilyen a zsidózás, az antiszemitázás, a nácizás és van más formálya is.

Ilyen volt az a kifejezés is amit régen, 315-ben, mondott a zsidókrol az elsö Keresztény Császár, Constantin. Szerinte a zsidók "nefaria et feralis secta", forditsa le ezt aki akarja.

Nem Constantin idejében kezdödött a keresztények és a szidók közötti külömbségek elmélyülése, de ekkor már az ki volt élesedve, ugye ma is erröl van szó.

Emberek tették a kettöt testvér-ellenséggé és sajnos ez a müvelet még ma is folyamatban van. ideje volna már véget vetni ennek, remélem nem kell hozzá még egy másik 2000 év.
üsdanyilast
@kerék: Kihagytad a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvét a nagy súlyú felsorolásból!!!

És megint nincs rendes forrásmegjelölés! Palibácsi és Semmilyen Zsolt szintjére akarsz süllyedni? Ráadásul egy olyan ember, aki "minden vallást egyformán utál", ahogy azt egy korábbi cikk után írtad, miért avatkozik megint bele két vallás küzdelmébe?!

Egyébként pedig "Mensdorf gróf (1918) osztrák követ Londonban" hogy mondhatta, hogy "Az első világháborút Izrael készítette elő, amit meg is nyert"? Ha tényleg Izrael készítette elő, akkor megérdemelte, hogy "megnyerte", mert 1918-ban már közel két évezrede megszűnt létezni, és még további három évtizedig kellett várni arra, hogy újra megalapítsák. Vagy ez a "Mensdorf gróf (1918) osztrák követ" nagyon nem tudott valamit, vagy Izrael nagyon tudott valamit, hogy majdnem kétezer évre előre úgy intézte a dolgokat, hogy távollétében is megnyerje az első világháborút! Azért ez nem semmi!

Figyelj ide, mint vallásutálóhoz szólok hozzád. A zsidógyűlölet vallás. Nem minden a zsidókról szól. Matolcsy György hülyesége mögött nem a zsidók állnak. Ő magától ennyire hülye. A cunamik mögött sem. A 150 éves török hódoltság mögött sem ők álltak. A zsidógyűlöletet a kettes számrendszerben gondolkozó, kétdimenziós világképű, egyébként pedig kicsinyes és gonosz embereknek találták ki - megint nem a zsidók. Emelkedj e fölé, és csodás horizontok tárulnak föl előtted.
eltsedeq
@moiszikf: Ahoz hogy a HAZUGSÀG ne Tünjék hitelesnek,szükséges,hogy tizezeren üvöltsék az IGAZSÀGOT?Jó kérdés,én azt gondolom,hogy az embernrk azért van két FÜLE
,hogy a "hallotakt kétszer rögzitse az agyába"de sok embernek a FÜLE át van furva és ahelyett hogy Értelmébe jutna az egyiken be a másikon viszont ki,én ugy gondolom mint sokan hogyha ugyanazt ha esetleg "tizezerszer" halja akkor legalább egyszer az értelmébe juthat.
vukkocska
Nem olvastam végig a 96 kommentet. Ha valaki írta, elnézést. Nekem az tűnt fel tegnap, hogy óriási tömeg volt nem csak a Kossuth téren, hanem a környező utcákban is. Azt is írták, hogy 50 ezer ember volt jelen. Amikor a Fidesz tartotta a gyűlését a Kossuth téren, akkor az 2 millió volt. Összeszűkült volna a tér? Költői a kérdés, mindenki tudta, hogy 2 millió ember nem fér el a Kossuth téren.
kerék
@üsdanyilast: Ha majd kiveszed a kis buksidat a homokból, rájössz, hogyan veszik meg az országokat, hogyan uralkodnak az emberek fölött...ha tudnál valamit a zsidókról, akkor azt is tudnád, hogy utálják a keresztényeket évezredek óta, és, hogy magukat kiválasztott népnek tekintik.

Normális nép, ha olyat él át mint ők a holokauszt alatt, nem azzal indít, hogy mindenkit
megbüntet, és évtizedeken keresztól sír, hogy jaj, mi lett velük.

De mondhatom én, meg mutathatok bármilyen tényt, a tudatlanság mindig kényelmesebb...

Olvasd el a Talmudot, keress rá a Rothschild családra.
kacsa0707
@Pálinkafőző Rézüst: Nem értem, hogy egy antiszemita fasiszta nézeteket valló személy, hogy mer hozzászólni ehhez a cikkhez.
Pálinkafőző Rézüst
@kacsa0707: kire gondolsz, és mely beírás alapján? Vagy nem nekem szántad?
csuti
Mindenki döntse el maga,hogy Izrael államon kívül természetesen,miért Magyarország első aföldön,ahol százalékosan a legtöbb zsidó él.
Budapest a földön az a város,ahol százalékosan a legtöbb zsidó él.
Amerikától kezdve,már csak a politikai korrektség jegyében is kötelező,fel egészen a szenátorokig jelezni a vallásukat.
Amennyiben ez valakinek sértő,akkor tegyen róla,hogy az átlag választónak ne legyen már irritáló,ha a magyar parlamentben,a világon(természetesen Izraelt kivéve),az általa megválasztott képviselők ne izraeli kitűzőkkel idétlenkedjenek,ezzel természetesen provokálva a honpolgárokat.
Bővebbet a Legnagyobb Magyar,gróf Széchenyi István írt,talán angolul,valószínűleg németül,hogy Angliában elkeverednek a zsidók,míg kis országunkban ennyi nem akarunk,mert nem tudunk eltartani.
marlin
@vukkocska: Képzeld el, ha most is a Rátkai Fülöp számolt volna a zOrr bán megrendelésére!!
Még öt millióan is lehettek volna!! :))
Persze nem ez a nagyobb baj, a nagyobb baj az, hogy még mindig vannak, akik ennek az eszement Gyöngyösinek a gyalázatos gondolatait(?) további gyülölködésre, uszításra mocskolódásra próbálják használni!!
sakál
@kerék: "ha tudnál valamit a zsidókról, akkor azt is tudnád, hogy utálják a keresztényeket évezredek óta, és, hogy magukat kiválasztott népnek tekintik." A választott nép onnan ered, hogy a kánaáni törzsek mind politeisták voltak, nem fogadták el a zsidók őseinek (amoriták) egyistenhitét, így ők lettek a kiválasztottak, akiknek Isten (Jahve) odaígérte Kánaán földjét(A reform judaizmus nem érzi nagy szükségletét ennek hangoztatására).A kereszténység meg alaposan elbánt velük, "évszázadokon " át üldözték őket (Érdekesség, hogy a karaita zsidóságot a nácik, és még a kommunisták is megkímélték a kegyetlenkedésektől, a korlátozásoktól).
"Normális nép, ha olyat él át mint ők a holokauszt alatt, nem azzal indít, hogy mindenkit
megbüntet, és évtizedeken keresztól sír, hogy jaj, mi lett velük." A holokauszt után is kijutott nekik a jóból, a toleranciából, és az emberiességből.
"Olvasd el a Talmudot,.." Mennyit tudsz te a Talmudról, merthogy a mai napig tanulmányozzák a rabbik, mivel magában is ezt jelenti. Nekik is fejtörést okoz, vagy inkább tanulási élvezetet.
kerék
@sakál:
"A kereszténység meg alaposan elbánt velük, "évszázadokon " át üldözték őket "

Ezért nem szeretem a kereszténységet sem.

Mellesleg a Bibliát is tanulmányozzák...én olvastam a talmudot, pont elég volt.

A holokauszt után és azóta is kapják a pénzeket, megkapták a szentföldet..bármit megkapnak.
Az IMF-et is egy Rothschild leányvállalat, szinte az összes ország tartozik nekik, még amerika is, hiába élnek ott.

Mellesleg amit mondtál az igaz, velük sem bánt kegyesen a sors (na de kivel?)ettől függetlenül el kéne gondolkodniuk, hogy miért utálják őket annyian, és nem csak keresztények.
sonderkommando
@nemkati: Nem, nem a szegénység vagy a társadalmi problémák voltak az okai az akkor történteknek, azon okok lehetőség volt a hatalom megszerzésére.
Nálunk viszont más a helyzet, mely helyzetet alaposan túldimenzionálják egyes politikai erők, ahelyett, hogy az ország, a társadalom valódi gondjaival foglalkoznának.
Rézangyal
Talmud, Biblia, kit érdekel? Mind össze tákolt mesekönyv, zsidókról, mindenkinek.
Tekintsük meg más szemszögből a dolgokat. Tessenek nekem tételesen, ha úgy tetszik listázva felsorolni az Israel államban, a magas politikában jelenlévő ZSIDÓ-MAGYAR kettős állampolgárok névsorát, akik nap mint nap aktívan részt vesznek Israel állam területén súlyosan zsidó ellenes törvények megszavazásában!
J.M. Kovacs
Nem egészen igaz amit te mondasz Rézangyal.
Azt érdemes tudni, hogy a Zsidók és a Keresztények egy és azon forrásból erednek. A keresztények nem az egyik naprol lettek azok akik ök ma, igy a zsidók sem.
Századok folyamán alakultak ki a mai viszonyok. Az idöszámitásunk elsö 3-4 századában nem volt oly nagy a külômbség a kettö között, de az megmaradt máig és ez a kis külömbség ma már nem olyan egyszerüen kezelhetö.
Amikor az emberiség meghaladja, a töbszôrôs milliárdos létszámot, összehasonlitva a bibliai idök néhány 100 ezerévelt, ha egyáltalán foglalkoztak ilyen számokkal akkor, nehéz, inkább lehetetlen elfogadni azt, hogy az Isten csak egy kis százalékát vállasztotta ki a maga szeretett népévé az világ összes népei közûl.
Ez a kiváltság követelés, "az Isten vállasztott népe" ami él a zsidóság lelkében, nehezen könyvelhetö el a ma elfogadot egyenlöségi és emberi "jogok" világában.
Nem hangzik hitelesnek és igazságosnak az, hogy az Istent kisajátsitunk magunknak és csak a magunknak, akár vallásosak vagyunk, akár nem. Ez valós a Keresztényekre, Muszlemokra és a zsidókra egyaránt.
percsi
Szerintem Magyar földön a keresztény magyarokért kellene tüntetni. Ha a parlamentben szóba kerül a kilakoltatás, munkanélküliség, szegénység, nem indít el tüntetést senki! Vajon miért?
anatole-farkas antal
@jancsik68: Egy pillanatra fékezz csak le! Isten egyáltalán létezett e. A mai kutatások szerint nem! A keresztény ünnepeket vizsgáld csak meg! Természeti ünnepek voltak amit a vallás lopott el, csak azért, hogy minél több hívet szerezzen a vallás számára. Maga a vallás is egy üzletnek indult anno. A mai napig is az! Tehát akkor hogyan értsük a mondandódat? Természetesen elfogadja mindenki a vallásos ünnepeket a tradíciók végett, de ott van egy de a háttérben.
anatole-farkas antal
@sakál: "Normális nép, ha olyat él át mint ők a holokauszt alatt, nem azzal indít, hogy mindenkit
megbüntet, és évtizedeken keresztól sír, hogy jaj, mi lett velük." A holokauszt után is kijutott nekik a jóból, a toleranciából, és az emberiességből.
"Olvasd el a Talmudot,.." Mennyit tudsz te a Talmudról, merthogy a mai napig tanulmányozzák a rabbik, mivel magában is ezt jelenti. Nekik is fejtörést okoz, vagy inkább tanulási élvezetet.
--Igen, kijutott nekik a jóból, toleranciából, emberségből. Mert erőszakkal kiharcolták. Nem szabad a szem ellenzőt használnod. Nézd csak meg a holokauszt gyárat amiből kijutott a haszon rendesen nekik. Majd amikor megszűnőben volt megijedtek a lóvá tett európai népek kirabolt pénzeinek az elvesztésétől és 56-ot alakították meg vérfürdővel. Milyen emberséges népnek írod le a zsidót. A Palesztin népet ölik gyermekestül. De olvasd már el mit is tettek több évszázadon keresztül a zsidó csürhe. Miért volt az, amiért sárga csillagot kaptak ( nem Hitlertől ) és apraját nagyját a zsidóknak saját házaikban égették meg. Ez a nett oldal kevés lenne a zsidók aljasságának a leírására. Miért nem fogadja be egyetlen ország sem őket. Az amerikaiak miért akarnak megszabadulni tőlük. A zsidó bűnözés nagyobb a világon mint bármely más nép körében.
anatole-farkas antal
@kerék: Ezt tanuld meg @kerék!!!Rézangyal. Talmud, Biblia, kit érdekel? Mind össze tákolt mesekönyv, zsidókról, mindenkinek.
Tekintsük meg más szemszögből a dolgokat. Tessenek nekem tételesen, ha úgy tetszik listázva felsorolni az Israel államban, a magas politikában jelenlévő ZSIDÓ-MAGYAR kettős állampolgárok névsorát, akik nap mint nap aktívan részt vesznek Israel állam területén súlyosan zsidó ellenes törvények megszavazásában!

kerék @sakál:
"A kereszténység meg alaposan elbánt velük, "évszázadokon " át üldözték őket "

Ezért nem szeretem a kereszténységet sem.

Mellesleg a Bibliát is tanulmányozzák...én olvastam a talmudot, pont elég volt.
VALAMIT ROSSZUL ÉRTELMEZTÉL. NEM A KERESZTÉNYSÉG BÁNT EL VELÜK, A ZSIDÓK SAJÁT ANTISZEMITA NÉZETÜK. A VISELKEDÉSÜK. Évszázadokon keresztül ember csoportokat öltek, használtak ki. Olvasd el a történelmüket. Még Mohamed is kirúgta őket Mekkából mert nem tudtak viselkedni. A zsidó egy here nép, munkával sosem szerettek pénzt keresni. Várják a barmok a messiást! Ne azt várják, éljenek úgy mint a normális emberek. Csak egy kérdésem. Ha van gyermeked, fájdalmat okoznál e neki, ugye nem. De a zsidó anya vigyorogva nézte ahogy pár éves gyermekét körül metélik és ájultam ordít vérbe fagyott piciny nemi szervét markolászva. Ezeket és a sok szenvedést amit okoztak és okoznak a zsidók, elfelejtik, mert a zsidók pénze elég arra, hogy a piros-fehér-zöld kendőt megvéve bekössék dühös szemeiket, nehogy meglássa a zsidó és visszakérje a pénzt. Látszik a sok hozzászólásból, azért még nem sikerült minden magyart megvennie a zsidóknak.
anatole-farkas antal
Jézus valóban élt, vagy..

Elég sokat foglalkoztam a Bibliával, majd az Evangéliummal is egy pár alkalommal át is olvastam a megérthetőség végett.

1980-ban egy építkezést követően Jeruzsálemben a korabeli nagy olajmezőn, ahol régen is gondolták Jézus sírját, Talpot városban, egy magánházban megtalálták.
Itt 10 kőkoporsót is leltek a kutatók, ( ossvairen )
2002-ben mutattak is ebből be sok anyagot, így többek között több ország kísérleti laboratóriumaiban készült eredményeket is, itt fosszilis- emberi maradványokat is vizsgáltak, itt állapították meg, Jézus volt az első halott a tíz koporsó egyikében, az oldalaikra vésett írásjelekből amik görög jegyeket viseltek.
Így tudták meg Jézus testének paramétereit, adatait is, majd Jézus fiának maradványait is ami a 30.000 hez 1 a hitelessége.
De ez mellett találtak a kőkoporsó egyikén egy N jelet ami megint görög eredetre vall, de a koporsó mellett 2000 éves kézzel írott lapokat is leltek, így kétséget kizáróan Jézustól származnak.
A Harvardon állapították meg az írást ami igy értelmezhető JUDAH JÉZUSTÒL, ami a fiára utal.
Itt szintén megállapították a fiú 19.26 ban apját láthatta a kereszten, a kutató véleménye amit alá is támasztott kísérleteivel.
Mária-Magdaléna Jézus felesége aki gyermeket szült neki - sajnos nem tudták már a sírját további kísérletnek alávetni, mert a Jeruzsálemi kormány bezáratta - elképzelések vannak miért. Így egyenlőre rejtély maradt amiben talán Jézus pihen a magánház alatt majd száz méterre.
Amint Joe Zias archeológus 2000 évre visszamenőleg kimutatta, több mint valószínű Jézus Franciaországban élt tovább feleségével, rengeteg adat van erre, de az Evangélium is erre utal, így a következő amire érdemes odafigyelni.
Jézust amikor a keresztre feszítették rengeteg jel arra utalt, meghalt, s nem támadhatott fel. Erre bizonyíték, amikor levették a sok hasonló módon keresztre feszített embert egy gödörbe dobták, ami elég mély volt s innen nem tudott volna kimászni, de már a zuhanást sem tudta...
anatole-farkas antal
tudta volna túlélni. Nem bírta volna ki a test. De a rengeteg vadállat ami itt volt, azonnal szét is szedte volna.
1968-ban egy furcsa lelettel jött elő egy archeológus. 2000 éves csontot mutatott be, amit a világ még nem ismert. Ebben a csontban egy nagy szög volt, ami szintén ennyi idős volt. Majd ezek után kísérletek folytak, a keresztre feszített ember hogyan bírja ki, vagyis életben maradhatott volna e.
A keresztre feszítés egy nem jó eredményt mutatott a test tartásra. Ha a kézbe beleverik a szöget, a súly hatására a tenyéren keresztül kiszakad a test a szögből. De ha egy kicsike fát tesznek a kézhez a szög elé, akkor fennmarad a test a kereszten. A másik verzió, ha a karokat megkötik a kereszthez.
Így elbírja a szög a test súlyát amit a kezekben lévő csont tart,
A kísérleteket egy francia tudós végezte 30 kilóval kezdte. Többet nem bírt ki a súly a megadott méretekkel a kereszten. Majd egy férfit feszítettek fel speciális kesztyűvel, a lábát nem rögzítették. Iszonyú remegés volt a férfin, mert tartotta a kezével magát, tíz percig. Utána nem bírta a testet tovább tartani, elernyedt, de ekkor a tüdőt s a belső szerveket hatalmas nyomás érte, ami pár percen belül fulladást okozott volna.
Rögzítették a lábát, ekkor a lábakon lett a súly, itt már kapott levegőt, beszélni is tudott a kísérletet végző tudóssal. Így van esély az életben maradásra.
Az egyik katona a szíve felé nyúlt a dárdával, de nem okozott halálos sebet. Emlékezzünk, esett az eső, az a vért oldja, így megint kétséges az életben maradása, mert a víz kihozza a vért.
2000 éves ópium maradékot találtak a sírokban, az őrök amikor itatták szivaccsal. Lehetséges, a víz ópium tartalmú volt amit a biblia is említ,
Majd a Biblia olajat említ, amivel a testét bekenték, a mai napig használják ezt az olajat. Itt el lehet gondolkozni,- miért kenték be? Mert serkentő hatása van.Talán azért mert Jézus nagyobb mennyiségű ópiumot vett magához amitől elkábult s így a halál csak látszat volt. Mert amikor megkérték...
anatole-farkas antal
Pilátust adja nekik a holttestet nem véletlenül tették, hiszen a gödörben halott lesz. De így csak várni kell mikor múlik el az ópium hatása az olaj lehetőségével, majd amikor eltűnt az ópium a szervezetből, felébredt.
Jézus, hogy túlélte a keresztet nincs rá bizonyíték. Ami 2000 éves adat megmaradt az az, valóban egy ember túlélte a keresztet, de nincs rögzítve valójában Jézus volt e. Erről az Új Testamentum sem tesz említést bizonyíthatóan, igaz komputerrel vizsgálták meg így itt sem hiteles a halála. Azt hogy ki írta az Evangéliumot nem tudjuk, de tény a világnak ekkor szüksége volt egy Jézusra. A későbbiekben megértik miért Jeruzsálemben.
Itt az Evangéliumban említik a templomot ami ekkor nem is létezett, mert tönkretették a zsidók, s majd 200 évig nem is volt fellelhető.
Nézzük meg Pilátus szerepét, ő nem is akarta Jézus halálát. Csak nyugalmat akart. Mint ahogy igaz, megjegyzi az Evangélium is, Jézus Jeruzsálembe érkezett s az emberek hőbörögtek, izgatottak voltak. Pilátus ekkor reagált, csak megmutatja a nyugalmat.
Nem volt oka megölni Jézust, sőt, játszott csak vele. Miért engedte elvitetni Jézus testét? Mert tudott az ópium hatásáról is. Ezt szintén egy specialista állapította meg az Evangélium mellett. Dr Michael, aki 30 éve kutatja Jézus életét, itt mondta, " az Enangélium mindent leír, csak igazságosan kell értelmezni."
Ezen Evangélium rossz értelmezése ami a vallást a gyilkolás, a haszonszerzés felé terelte. Ismeri mindenki a keresztes háborút, meg a többi vallási szektát amit Jézus nevével jeleznek.
Jézus túlélte a halált, az az Új Testamentumban is fellelhető. De itt is ellentmondásokat fedezhetünk fel szép számmal.
A Biblia is több részből álló mű, ismeretlen a szerző, de ebben is olyan adatok vannak amik ellentmondásokból tevődnek össze. Egyik művemben meg is jegyeztem a sok hibát.
Az, hogy ki is volt Jézus nem tudjuk, sajnos most lezárták a sírt ami megmutatná nekünk a valóságot, Jézus feleségét aki ott nyugszik, vagy valóban Franciaországban...
anatole-farkas antal
éltek tovább, s itt lelhető fel. Érdekes a török INCIL kis piros könyvecske. Egy kicsit meg kellett tanulnom a török nyelvet is csak azért, hogy megértsem nagy vonalakban a Jeruzsálemi történeteket. Itt taglalja részletesen Galile szerepét ez a protestáns vallású leirat, de megérte.
Itt is a nemértés csak a tény, aminek nincs alapja, bizonyíték sehol, de van egy Jézus a mai napig és kérdéses élt-e, halt-e, sírja van-e, és ami nagyon sokakat foglalkoztat, hol!
Anatole Hongrois
Zeneszerző
Költő
Író.
Lyon. la 16,04,2004.

Csak azért másoltam ide, mert a zsidó ahol tehette ott mindig ölt, vagy rombolt!
kerék
@anatole-farkas antal: Én egyetértek Veled, jól beszélsz.
A keresztény vallást valóban utálom, mivel rengeteg embert öltek meg 2000 év alatt.
Igazából minden vallást utálok, de a zsidó vallás és amit a gój-okról ír..na az kibaszta a biztosítékot.

Ugyanis a gój jelentése (és ezt nem neked írom, hanem azoknak akik nem tudják ):
nem zsidó...azaz mindenki aki nem tartozik abba a vallásba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.