Az Atlatszo.hu kérdést intézett a budapesti polgármesteri hivatalokhoz. "Milyen sajtótermékeket vásároltak 2008 és 2012 között?" Saját bevallása szerint Kőbánya költött legkevesebbet, és Pestszentlőrinc a legtöbbet ilyesmire.

A blog szerzője pontosan ezt a kérdést tette fel:

„Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre,
hogy a 2008-2012 közötti időszakban
- mely sajtótermékeket (újságokat)
- mely intézményeik/szervezeti egységük részére
- mekkora példányszámban
- milyen célból
- mekkora összköltségen vásárolták meg."

Az információszerzés mellett ügyfélbarátság-mérő kísérletnek sem volt ez utolsó. A „Jó Állam" szondáztatása, ki hogy reagál ugyanarra a viszonylag egyszerű kérdésre. A legtöbben egy udvarias válaszlevél kíséretében küldték a 15 napos törvényi határidőn belül a kért adatokat; valahol késtek vele, de az emlékeztetőre küldték; 1-2 helyről 0 reakció érkezett, és volt, ahol kommentárokat fűztek az igényléshez, vagy éppenséggel visszakérdeztek. A polgármesteri hivatalok informatikai ismereteire sem lehet panasz, legtöbben csatolt xls-ként küldték az adatokat tartalmazó táblázato(ka)t, néhányan bin kiterjesztésű Word-dokumentumként, és csak elvétve fordult elő a válaszemailbe ömlesztett 5 évnyi információ.

Azt, hogy az Ön kerülete mennyit költött, azt az Atlatszo.hu oldalán nézheti meg >>>

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ezek után kíváncsi lennék mennyi az adósságállományuk
és ebből mennyit vállal át a Orbán kormány ?
villanás
Példát lehetne venni Rózsáról, aki kijelentette, hogy nem olvas újságot.
gazdag dezső
Mivel a vezetők nem otthon,hát itt olvassák közpénzen az újságokat!!Ez a demokrácia???Közben adósságot halmoznak fel!!Meg kellene nézni először is hogy az önkormányzatoknak miből van az adósságuk!!!Ha valóban a köz érdeke állt fenn,és nem préda ,csak akkor kellene a kormánynak segíteni rajtuk! De csak is akkor!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.