A Nemzeti Színház éléről leváltott Alföldi Róbert a Kultúrpart.hu-nak adott videointerjút. „Káros az ember hazaszeretetére" – ezt nyilatkozta Alföldi Róbert a Kultúrpart.hu-nak a Nemzeti Színház igazgatói pályázata kapcsán. A leváltott direktor azt mondta, nem lepődött meg a döntésen, ám méltatlannak tartja, hogy mind Vidnyászky Attila, mind ő ilyen helyzetbe került. Azt is mondta, úgy érzi, hogy most már mindegy, hogy ki, melyik pártra szavaz, hisz a művészet alapügyei vannak megkérdőjelezve, az alkotók és az állampolgárok pedig szembe vannak köpve és hülyének nézik őket.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lordboxer
Akár tetszik, akár nem, Alföldi igazi művész és nem a régi begyepesedett értelemben véve. Miért kell 200 éven keresztül ugyanúgy megrendezni egy darabot, lehet rajta változtatni. Viszont: ő nem volt hajlandó beállni a sorba ovi segge mögé, ezért került lapátra. Vidnyánszky qrva nagy nemzeti, meg magyar, de a fidesznyik bandához tartozik, ez a nyerő. Igaza van Alföldinek, egymás ellen használták őket. Milyen bíráló csapat az, amelyik csupa egyszínű, gerinctelen, jellemtelen bólogató bábukból áll?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@noboza: Rendben, legyen igazad! Ki kell vágni, ami férges. Tán jobb is így! De a dolgok jelenlegi állása szerint volna valami elképzelésed, hogy mi, vagy ki kerüljön a kivágott rész helyébe? Mert bármennyire is erőlködök, nem látok újdonságot. Az új vezetés még csak papiron létezik, nem csinált semmit, igaz nem is csinálhatott. A leírt szöveg meg semmit nem jelent. Egyfajta előzetes program, aminek betartása rengeteg mindentől függ majd, ha egyáltalán be akarják tartani. Lásd pl.: kormányprogramok sokasága itthon és külföldön egyaránt..
noboza
@silber13: Nem nagy baj, hogy nem rám,van bízva a válogatás- viszont láttam rendezését.Korommal járhat nem voltam boldog a látványtól.Szellemiségében ,szabadosságával idegen az "egyetemes" kulturánkkal.-és felháborítóan használ 18 éven felüli rendezői kunsztokat.Mint minden-- kis hazánkban,baráti körökben határozódik meg, hogy abban mennyien hozzáértők az idő majd megmutatja.Szerencse az a fajta szabadság- ami biztosítja ,hogy megnézem amennyiben akarom ,és az ,is ha nem- ezeket a rendezéseket.
noboza
@honeykiss: Engem soha nem zavart, a másság egészen addíg, amig maguk között tobzódnak.Így látván rendezését@silber13: -nak megírtam mit gondolok munkásságáról.Ugyan mesélj már arról ,hogy te miért irsz ide te "hanyadannyira vagy tehetséges"-mint ő.Nem nézem ki belőlled, hogy egyetlen darabot is láttál volna- a te esetben az ember csak egy kis"melegségre" vágyik-ugye?
viitriol2
@Csizmás Kond: hát igen- terelő választ adtál- én csak azért kérdeztem rá a "nemzet" fogalmának "megközelítésére" mert neonáci "fogalmakat" elfogadókkal nem "tárgyalok"- mert tudod nekem ez az elvem : magyar az, ki annak vallja magát. tudod én nem szeretem azokat,kik úgy gondolják -és a neonáci közeli jobbikuSS párt ilyen-hogy ő(ők) mondja(ják) meg, hogy ki a magyar.
Csizmás Kond
@viitriol2: Nézd, ma ezt inkább hagyjuk...Boldog Karácsonyt !
viitriol2
@Csizmás Kond: Boldog Karácsonyt Neked is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.