Magyarország fölött ütközik össze karácsonykor a kelet-európai fagyos levegő a nyugati csapadékos idővel. A karácsonyi hó azon múlik, hogy kellő időben érkezik az a jótékony hidegörvény a magasban, amely kellő mennyiségű havat biztosíthat az ünnepre. Most az a valószínűbb, hogy havazni fog vasárnap, és kitart december 24-én is. Nagy bizonytalanságot jeleznek a modellek, amelyek szerint a Kárpát-medence térsége lesz az ütközőzóna a Kelet-Európából érkező fagyos légtömeg és a Nyugat-Európában uralkodó enyhe, csapadékos időjárás között. Ez a lényege annak az előrejelzésnek, amelyet Fehér Balázs és Üveges Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai készítettek az [origo]-nak. Emiatt az idei karácsony időjárását eltalálni a szokásosnál is nehezebb feladat.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Szombatig volt épp elég hó, egy kicsit még kibírhatta volna. Már csak mutatóba van pár helyen, ahová sokat lapátoltak össze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.