Magyarországon nem egyszerű fegyverhez jutni. Sportlövő, ha egyesület igazolt versenyzője, illetve aki vadásztársaság tagja, még jó eséllyel kaphat engedélyt. Ám ha valaki pusztán önmagát szeretné védeni, szinte kár is próbálkoznia. „Önvédelmi célra rövid lőfegyver és lőszer tartása annak engedélyezhető, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége – tűzfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt – fokozott védelmet igényel” – mondja a lőfegyverekről szóló kormányrendelet. Az ORFK adatai szerint ezt csak keveseknek sikerül igazolni. A tavaly decemberi statisztikában 254 ezer engedélyezett fegyver szerepelt, és ezek közül 155 ezret sportvadászok birtokolnak. Körülbelül 58 ezret önvédelmi célra tartanak, ebből ötvenezer gáz- vagy riasztófegyver. Ennél a szomszédos országokban is liberálisabb a szabályozás, Szlovákiában például a lakosság számához képest csaknem kétszer annyian birtokolhatnak valamilyen fegyvert.

Forrás: nol.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Az helyes, hogy akárkinek nem adnak fegyverviselési engedélyt de az is marhaság, hogy egy sportlövész automatikuson kapjon.
sonderkommando
Aki fegyvert akar szerez illegálisan.
Ha valaki a saját vagy családja életét védi fegyverrel, adott esetben nem fogja érdekelni a törvénytelen fegyvertartás, simán lelövi a betolakodót.
kukac50
Nem is puska kell, elég a pisztoly is önvédelemre.Lehet vásárolni több helyen is.
sokanvagyunk
Mindent szabad és lehet, csak versenyszerűen kell azt tenni.
Pálinkafőző Rézüst
Pedig kéne..Mert a Sanyi bácsi 2 hete kurvára nem jött be!! Sőt, sokkal rosszabbak az állapotok, mint amikor a kis olajszőke átvette az ügyeket...
Feraj49
"Nem is kell fegyver"másképpen nem lesznek áldozatok, meg aztán hátha valaki elkeseredésében "prominens személyeket" lőne le vele,vagy vége lenne "békemeneteléseknek" !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.