Két év alatt 1 millió 764 ezer forintot is veszíthettek azok a háromgyermekes mozaik családok, amelyekben az apa és az anya nem házasságban, hanem élettársi kapcsolatban él. Az adóhatóság és a nemzetgazdasági tárca értelmezése szerint ugyanis a közösen nevelt gyermekek után csak akkor jár az emelt összegű, kedvezményezett eltartottanként 33 ezer forintos adókedvezmény, ha a szülők házastársak. Ha viszont élettársi kapcsolatban élnek, akkor mindkét szülő csak a saját gyermekei után jogosult az adókedvezményre. Az Alkotmánybíróság december 17-i határozatában kimondta: a családok védelméről szóló törvény túlságosan szűkre szabta a család fogalmát, így megsemmisítette a vonatkozó rendelkezést. A döntés megnyithatja a kaput az élettársi kapcsolatban élő nagycsaládos szülők előtt, hogy a házasságban élőkkel azonos mértékű családi adókedvezményt vehessenek igénybe a közösen nevelt gyermekeik után.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Tehát Pártunkéskormányunk szerint, ha nem költök egy milliót az esküvői ceremóniára, amit inkább a gyermekek nevelésére fordítok, akkor nem vagyok jó apa és nem érdemli meg a családom az adókedvezményt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyedül
@musicnummer1: Ebbe nem lennék olyan biztos ,gondolod azok nem csalják meg a párjukat ,akik házasságban élnek hülyeség !
musicnummer1
@lenhardtibolya: Mind ezt mondja, aki elégedett a férje fizetésével...
musicnummer1
@lenhardtibolya: rossz helyen kampányolsz a házasságoddal...
kukac50
Ha egy férfi és egy nő együtt él,közösen vásárolnak lakást,van közös gyerekük akkor azt egy családnak kell figyelembe venni! Nem a házassági anyakönyvi kivonat tartja össze ezeket a családokat,hanem a szeretet. A politikusoknak illő lenne tudni mielőtt valami hülyeséget megszavaznak. A közösen szerzett lakás közös tulajdon,mivel az örökségnél sem igazságos a szavazásuk eredménye.
Nagyon sokba kerül az esküvő,legalább is mifelénk. Környező falukba mennek el ki mondani az igent,aki esküvőt akar.Gondolkodni kellene mielőtt nyomják a gombot .
kkalman
@lenhardtibolya: Ha elolvastad volna, amit írtam, és értenéd is, megtisztelve érezném magamat.
Azt írtam a lista után, "Maradjunk csak a második és a harmadik sorban feltüntetett áraknál, ami valóban egy szerény polgári szertartás költsége, és adjunk az ifjú párnak és a két tanúnak egy-egy pohár pezsgőt.
Ez 24 ezer forint."
Ezek után soroltam fel egyéb járulékos költségeket, ami például nekem és páromnak egyszerre megfizethetetlen a 24 ezer Ft-al együtt. És nincs szó extrákról, csak arról, hogy kis falunkban nincs még egy étterem sem, hogy a két tanút megvendégeljem. Az azért meg nem igazán ünnep, ha a saját esküvőmön nekem kell megfőzni a "násznépnek" az ebédet, vagy vacsorát. Tehát marad az utazás. Taxival, vagy saját kocsival, amihez kell egy sofőr, mert már ittam egy pohár pezsgőt az anyakönyvvezetőnél, így már öt személynek kell ebédet, vagy vacsorát fizetnem egy étteremben.
És szerényen számoltam a 100 ezer Ft-ot, mint költséget egy "vacak papírért".
Ha Te valóban be akarod a minimum 25 ezer ft-ba szorítani az esküvő költségeit egy szerdai napon, szöszmösz mackóban, ebédre egy egy szelet zsíros kenyérrel, akkor Neked csakis ilyen esküvőt kívánok.
lenhardtibolya
Kedves kkalman! A jókívánságot, miszerint szerdai napon, szöszmösz mackóban, zsíros kenyérrel "megkoronázott" esküvőt kíván nekem, tényleg köszönöm, érezni a jóindulatát. Én azonban boldog házasságban élő, háromszoros nagymama vagyok, további házasságkötést a magam számára nem tervezek.

Annak idején a fiam esküvőjén 40 személy részére én készítettem a vacsorát, ami egyáltalán nem volt nehéz dolog.

A mi esküvőnkre a hidegtálak egy részét készen hozták, egy részét én készítettem még előző napon, így az esküvő napján - szombati nap volt, nem szerda - már csak az utolsó simítások maradtak.

Esküvői szertartást "kis faluban" is átéltem, mint örömanya, és sofőrködtem, ameddig szükség volt rá. Ott pl. a rokonság asszonyai sütöttek-főztek és egy lakodalmi sátorban zajlott a vendégség.

Itt a sátor bérlése és az étel nyersanyagok jelentették a tényleges kiadást, a vendégek gépkocsival érkeztek, és minden autóhoz jutott egy olyan sofőr, aki nem ivott szeszes italt. (Az ifjú párnak és a tanuknak nem kellett vezetni...)

Aki nem akar házasodni, az talál mindenféle kifogást, de az igazi okot valamiért titkolja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.