Megbízta a kormány Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, hogy készítse elő és koordinálja a zsidó közösségek vagyoni igényeinek rendezésével, valamint a zsidó közösségeket érintő kulturális, hagyományőrző, oktatási és történelmi tényfeltáró tevékenységekkel kapcsolatos közigazgatási és szakmai feladatokat. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint Lázár Jánosnak feladata egyebek mellett, hogy a zsidó közösségek érdekképviseleteivel megvitassa az örökös nélkül meghalt zsidó származású, vallású, sérelmet szenvedett emberek után a közösségek vagyoni igényeivel összefüggő kérdéseket. Ő koordinálja az ezeknek az igényeknek a teljesítésével kapcsolatos tárgyalásokat, valamint a tárcák közötti egyeztetéseket is.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

64 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kerék
@Dr.luigilongo60: Annak baromság aki nincs tisztában a zsidók történelmével.
Mit köszönhetünk nekik? Semmit, de rengeteget ártottak nekünk. Külföldről gyalázzák a magyart, sőt itthonról is. Hagytuk, hogy megvessék a lábukat itt, és még a lovat is adtuk alájuk. Szeresd őket, engem hidegen hagy, de legalább lásd át az alattomos rendszerüket és ne írj badarságokat.
Köszi.

(a muszáj szót meg úgy írod ahogy akarod, én inkább helyesen, pontos j-vel írom ezután is )
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"Az államtitkárnak a feladatai ellátása érdekében rendszeresen, de legalább negyedévente kell egyeztetnie a zsidó szervezetek képviselőivel.

A Magyar Közlönyben emellett azt a kormánydöntést is közzétették, amely szerint ötven százalékkal emelkedik a holokauszttúlélők életjáradéka."
turul72
Van itt pénz, kérem szépen, csak tudni kell a forráshoz vezető utat.
Dr.luigilongo60
“Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, ha nagyot akarunk csinálni, zsidót ütünk, ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Mi lesz ennek a vége, szeretett úri véreim? Mert magam is ősmagyar volnék s nem handlézsidó, mint ahogy ti címeztek mindenkit, aki különb, mint ti. A vége az lesz, hogy úgy kitessékelnek bennünket innen, mintha itt sem lettünk volna.

Legyünk ez egyszer számítók. Kerekedjünk föl, s menjünk vissza Ázsiába. Ott nem hallunk kellemetlenül igazmondó demokratákat. Vadászunk, halászunk, verjük a csöndes hazai kártyajátékot, s elmélkedhetünk ama bizonyos szép ezredéves álomról.

Menjünk vissza, szeretett úri véreim. Megöl itt bennünket a betű, a vasút, meg ez a sok zsidó, aki folyton ösztökél, hogy menjünk előre. Fel a sallanggal, fringiával, szentelt olvasókkal, kártyákkal, kulacsokkal, agarakkal, versenylovakkal, és ősökkel! Menjünk vissza Ázsiába!…”

Ady Endre

Nagyváradi Napló – 1902. január 31."

Ady már akkor is tudta a tutit.
alfás
na ezért kell a Jobbikra szavazni! nem lesz probléma,hogy ezt az örökös adót,mire költsék. lassan már nincs ember,aki részt vett volna a második balhéban. de kíváncsi leszek,hogy húsz év múlva,miből fog pénzt csinálni ez a faj.
alfás
@Dr.luigilongo60: hát,a meghunyászkodás nincs a szótáramban.
alfás
@Dr.luigilongo60: nem. itt mindenki hülye,csak te vagy normális.
Dr.luigilongo60
@alfás: A meghunyászkodás nekem sem stílusom, csak nálam a honfitársamra is vonatkozik.
alfás
@Dr.luigilongo60: én mások nevében nem beszélhetek. mindenki magáért felel.
Dr.luigilongo60
@alfás: Akkor meg nem muszály általánosítani.
Nálam két féle ember létezik, a szar, meg a rendes és ez nem származás kérdése.
Pilóta
@Dr.luigilongo60: 14:23
Bocsi, de a "muszáj", nem képzett szó:-)
De télleg bocsi!
Dr.luigilongo60
@Pilóta: Keress rá a neten, sokféle vélemény létezik a helyes írásáról az ominózus szónak.
Mindenesetere a német muss sein szóból ered, a helyes magyar leírása tehát erősen vitatható.
Kutyafüle
A holokauszt túlélők fogalmába beletartoznak mindazok, akik túlélték a megkülönböztetést, a haláltáborokat. Cigányok, kommunisták, vagy talán tévedek?
Pilóta
@Dr.luigilongo60: 16:08
Én így tanultam anno, de utána fogok nézni!:-)
Pilóta
@Dr.luigilongo60: 16:08
"A muszáj szó a német muss sein-ből ered, ezért nem ly-nal írjuk.
Én is sokáig írtam ly-nal, mert úgy logikusabban hangzott, de mégsem... :)"
www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__199-hogyan-irjuk-helyesen-muszaj-vagy-muszaly
Pilóta
@Pilóta: www.magyarhelyesiras.hu/gyakori_hibak.php
> a "muszáj" a helyes alak, és a "muszály" a helytelen!
Csizmás Kond
@Dr.luigilongo60: Ha Adyról beszélsz akkor vesd össze a Léda-kori és azelőtti véleményeit...év-végi meglepetés lehet.
BUÉK!
keresztapa
@alfás: A zsidó érdek védelme önjelölt senkiknek védelme, az ország érdeke ellen!
kedwes
Én arra lennék kíváncsi ki és mikor fogja megtámogatni a Magyart, Magyarországon? Felekezetre, bőrszínre és hovatartozásra való tekintet nélkül!
Pilóta
@Kutyafüle: 16:10
Helyesen, ebben a cikkben csak a "zsidó holokausztról" van szó!
alfás
@keresztapa: zsidó fesztivál,zsidó emlék év,zsidó holokamu... és még kérdik,hogy az ember fasza miért van tele a zsidókkal.
Pilóta
@kedwes: 16:19
A válasz igen egyszerű: senki és semmikor!
alfás
@Kutyafüle: és kiket hallasz rinyálni?
Kutyafüle
@alfás: 16.22 Nos, a válasz az, hogy ebben a cikkben CSAK a zsidókról van szó.( Pilóta 16.20
keresztapa
@alfás: @Pilóta: Cigány holokauszt nem ugyanaz? De csak a zsidó volt, érdekes érdek népe ez a világnak, és csodálkozásra ad okot hogy miért is!
alfás
@keresztapa: három nyomós okuk van rá. azért,mert,csak!
alfás
@Pilóta: nem egy szégyen-tablót linkeltél be véletlenül? :-)
kerék
@Dr.luigilongo60: 1902-ben kicsit más volt a helyzet, de figyelj jól, én nem térdelek le más előtt, és nem menekülök el.
Adyt szeretem, kiváló író volt, de ő sem állt mindenek felett, ő így látta a dolgokat,, mert akkoriban talán így volt. Én máshogy látom, és ha az nem tetszik nyugodtan menjél vissza ázsiába vadászni, de ez itt az én hazám, a mi hazánk, és csak akkor hagyom el végérvényesen ha már nincs...

Igen, igaza van Adynak, "mint egy itt felejtett középkor" de ezt úgy mondja,mint aki nyugaton élt pár évet...azzal a szemmel valóban olyanok vagyunk, kb. most is.
De hozzátartozik az igazsághoz, hogy minket sosem kedveltek európában, és valljuk be mi sem kedveltünk sok mindenkit (kivéve lengyelek) még is itt vagyunk most is.

Az, hogy most elmaradottak vagyunk a nyugathoz képest, és , hogy akkoriban is el voltunk maradva nagy részben köszönhető a zsidó közösségnek, akik a nemzeteket-mint féreg az almát- keresztül fúrják és belülről rohasztják el.

A muszáj pedig pontos j.
Dr.luigilongo60
@kerék: "hogy akkoriban is el voltunk maradva nagy részben köszönhető a zsidó közösségnek, akik a nemzeteket-mint féreg az almát- keresztül fúrják és belülről rohasztják el."

Na látod ez a hatemletes baromság!

Megköszönhetjük saját magunknak és senki másnak!!!
Érted???

A muszáj(ly) szó helyes írása meg hidd el, vitatható, vagy csupán ennyi a probléma az írásaimmal?
Kutyafüle
@alfás: Nézd meg ezt a sort, elég tanulságos.

Lázár Jánosnak feladata egyebek mellett, hogy a zsidó közösségek érdekképviseleteivel megvitassa az örökös nélkül meghalt zsidó származású, vallású, sérelmet szenvedett emberek után a közösségek vagyoni igényeivel
alfás
@Kutyafüle: ezt mondom. azért mert meghalt az utolsó örökös,attól még a "járandóságot" követelni fogják,csak más lesz a neve.
Kutyafüle
@alfás: Pontosabban, ha valaki örökös nélkül halt meg, annak a járandóságát is kéri a közösség. Mert az jár!
kerék
@Dr.luigilongo60: Annak baromság aki nincs tisztában a zsidók történelmével.
Mit köszönhetünk nekik? Semmit, de rengeteget ártottak nekünk. Külföldről gyalázzák a magyart, sőt itthonról is. Hagytuk, hogy megvessék a lábukat itt, és még a lovat is adtuk alájuk. Szeresd őket, engem hidegen hagy, de legalább lásd át az alattomos rendszerüket és ne írj badarságokat.
Köszi.

(a muszáj szót meg úgy írod ahogy akarod, én inkább helyesen, pontos j-vel írom ezután is )
Dr.luigilongo60
@kerék: A képlet egyszerű, talán nem kellett volna azt tenni velük, amit tettünk és akkor most nem kéne kárpótlást fizetgetni.
Egyébként meg én sem szeretem őket jobban bárki másnál, csak már kurvára únom a mindig a másokra mutogatást a magunkba nézés helyett.
kerék
@Dr.luigilongo60: Értelek(majdnem). Elcsesztünk sokmindent, pl. hogy orbánt meg a bandát megválasztottuk.
De elcsesztük előttük az mszp-s bandát is.
Ezeket 20 éve csesszük el folyamatosan, és 2 év múlva ugyanígy ezt a hibát fogjuk elkövetni.

De mond meg nekem, miért fizessünk azoknak még többet, akik túlélték a holokausztot? Kaptak már elég pénzt.Vagy talán ha pénzt kapnak, elfelejtik az átélt dolgokat? NEM, csak ebből si hasznot húznak.
Sőt, azoknak is fizetünk akiket sérelem ért, ez mióta reális? Nekem ki fog fizetni ha le rohadtmagyaroznak?
Nekik csak a pénz ,csak az kell, és persze hatalom, anélkül nincs pénz.

Beláthatod miért nem szeretik őket sokan.
Az almás hasonlat mondjuk az enyém volt, de az elvet nálam sokkal okosabb és bölcsebb emberek mondták ki, akik ugyanígy átlátták a zsidók alattomosságait.
alfás
@Dr.luigilongo60: vegyünk engem! 70-ben születtem. mi közöm az ő sérelmeikhez?
Dr.luigilongo60
@alfás: A rendszerváltás után is kaptak kárpótlást olyanok unokái, akik orosz hadifogságban voltak de már rég nem éltek.
Az jogos volt?
Ráadásul ott mi voltunk az agresszorok nem pedig a zsidók.
Dr.luigilongo60
@kerék: Ha a te őseiddel művelték volna azt, mint velük, valószínüleg te is követelnéd a kárpótlást.
Pilóta
@alfás: 17:37
Van!
Mert tuti, hogy néztél már csúnyán zsidóra! Legfeljebb csak Te nem tudtad, hogy az!:-)
keresztapa
Az a kérdés, hogy magyarok - e a mi zsidóink, vagy zsidók? (Janus arcúak) Amint mi egyenlővé tesszük őket, faj és vallásra való tekintet nélkül, úgy ítéljenek ők is mindenkiről
aki érdekeink ellen van - faj és vallás különbség nélkül? Akkor nem lesz kiutálás! Amikor az ország ebben a nehéz helyzetben van, akkor a zsidó érdek előbbre valónak minősül mint az ország érdek, akkor bebizonyosodik, hogy a zsidó érdek érvényesül, mivel a felvásárlása az országnak megtörtént, és a tulaj diktál! Zsidók elégítik ki a zsidó érdekeket!
Pilóta
@keresztapa: 17:51
"Zsidók elégítik ki a zsidó érdekeket!"
--- Láthattad!:-)
kerék
@Dr.luigilongo60: Mire fel? Mert akkor az én ősöm nem szenvedett? Nem halt meg? Fizessetek, úgy szebben emlékszek majd rá? Ez méltánytalan szerintem.
Kezdjük ott, hogy az egész kárpótlás dolog hülyeség, és már 60 éve tart...a 100 éves évfordulóig fizetünk majd nekik?
Dr.luigilongo60
@Pilóta: Hát ja.
Van akire meg csak úgy ráfogják, hogy zsidó, holott nem az.
jancsipapa
De egy nyamvadt ország karácsonyfájára nem tellett.
Dr.luigilongo60
@Pilóta: Az antiszemitizmus nagy része meg dogma.
keresztapa
@Pilóta: Igen láttam, és a baj az, hogy a törvény hozók is, zsidó érdek szolgák! Mivel listázással jutottak az érdek szférába.
varirmag
Sem én,sem a szüleim soha senkit nem bántottunk, mégis fizetnünk kell !! De ! Kun Béla és bőrkabátosainak,Rákosi,Gerő, Péter Gábor ( és még sorolhatnám !!!) által elkövetett gyilkosságokért. Emberek tömegeinek lemészárlásáért,megkínzásáért mikor fognak fizetni ? Vagy úgy müködik a rendszer, ha áldozat akkor száz évig jár neki a "jóvátétel",ha elkövető akkor felejtsük el ?
Most már tudni szeretném milyen állampolgárok ülnek a parlamentben ? Kik azok akik ezt keresztülverik, fizettetik velünk.
keresztapa
@varirmag: Kettős állampolgár- Zsidó magyarok - vagy magyar zsidók, ott vannak a parlamentbe. Erről beszélt a jobbik, neki is rugaszkodtak a zsidó magyar gyalázók!
Bizottságot is létrehoztak mert a kijelentés nem nyerte el tetszésüket, a zsidó érdek másnap össze hozta őket, és az országot mindjárt köpködték. Ezek azok akiket a hatalomtól mentesíteni kell!
kedwes
@Pilóta: Remélhetőleg, mindenkit ki is elégít!
keresztapa
@Pilóta: 17:46 - ra De csak azért nem mert Kriptó zsidó volt, a zsidó aki tagadta zsidóságát, de magát és családját a zsidók közé sorolja, és származásilag is zsidó.
bakegya
Lázárral ragasztatja le a magukat zsidónak vallók száját!-csak nekik szűk hazában,vagy azon túl is állampolgárság jogán?Ki fizeti?Miből?!!!
varirmag
@bakegya: ""Ki fizeti?Miből?!!!"" Fizetsz Te és Én ! Mindannyian akik még dolgoznak és adóznak !!! Fizetünk az utolsó fillérjeinkből !!!
Engem nagyon érdekelne hogy mikor fizetnek nekünk a legyilkolt őseinkért ?
Mert arról nagyvonalúan megfeledkeztek !!! Igaz ! Ők sem tehetnek az ellenünk elkövetett gaztettekről, mint ahogy mi sem tehetünk az ellenük elkövetettekről !
De amíg tőlünk követelik az állandó jóvátételt, bűnbánatot, addig ők az őseik által elkövetett bűnöket nagyvonalúan elfelejtik.
senkifia68
Egy Magyarországon tanult izraeli egyetemista lány gondolataiból!

Kitekintő 2012-12-28

"Hiányzik, hogy a férfiak kinyissák nekem az ajtót és segítsenek a csomagjaimmal, és a mindenhol köszönés is hiányzik. Hiányzik a jó modor, és a nyugalom. Utálom a stresszt Izraelben. Lehet, hogy Magyarországon lassabbak a mindennapok, de nekem az jobban megfelelt. Időt adni magadnak és a barátaidnak, értelmet adni a tanulmányaidnak és a beszélgetéseidnek.

Az izraeli diákok csak a pénzért tanulnak, nem akarnak értelmiségiek lenni. Nem felfedezőek, nem tesznek fel kérdéseket, az izraeli felsőoktatásban sokkal kevesebb szakirány van.

Az izraeliek az egyetem alatt inkább a lazaságnak élnek, mert ez az utolsó időszak az életükben, amikor a szüleik nem várnak el tőlük semmit.

Hiányozni fog az, ahogy Európában viszonyulnak a pénzhez. A pénz nem határozza meg az embert Magyarországon. (Mintha éppen Lázár János cáfolta volna ezt!!!)

Még akkor is, ha egy izraeli nem tud semmit semmiről, akkor is erőt és hatalmat mutat és elmondja mindenkinek, hogy mit hogy kéne megoldani. Az izraeliek nem ismerik el mások véleményét, nem tudnak rendesen vitatkozni és imádnak uralkodni.

Rájöttem, hogy meg lehet élni kevesebb pénzből, kevesebb stresszel is. Az európaiak jó életet élnek. Kevesebb félelem, több a pénz kultúrára, művészetre, oktatásra. Ott is meg kell találnod a helyed a világban, de nem érzed magad úgy, hogy folyamatosan a túlélésért küzdesz."
silber13
@alfás: Igazad van. Ennek a végrehajtása egy valódi seggnyaló kormány megalázkodását, behódolását jelenti. Voltaképp miért nem követelünk a sok fiatal elhurcolt fiú miatt kárpótlást a törököktől, holott janicsárt neveltek belőlük,talán éppen ellenünk?
bakegya
@jancsipapa: az egész ország sötétben bambult!-az Erzsébet krt.Lenint gyászolta olyan sötéten, fesletten lepukkant volt a város.
Mától Állami Általános iskolába járhatnak a gyerekeink!-ez már átmenesztés a kommunizmusba?D,és még ez a zsibózás IS.
Csak és csak IS AZ ZSIDÓZIK AKINEK ERRE VAN SZÜKSÉGE.
Örkény nagyon egyértelműen írt erről,és a történelmi ismereteim alapján igazán nagy baromság a hülyeségek ,bűnök feltámasztása.Egy igazán mindenoldalúan elszenvedett kifosztott meggyötört családból való véleménye ez.MUTASSATOK NEKEM OLYAT AKI NE KOMPROMITTÁLÓDOTT VOLNA A KORBAN AMIBE BELESZÜLETETT.
Egyedül a tudás és érzelmi intelligencia emelheti és tarthatja a maga helyén az embert.
Pilóta
@kedwes: tegnap 19:47
Orálisan, análisan vagy hogy?!:-)
bakegya
@kerék: még élnek azok az emberek akiknek a munkával szerzett vagyonát,a földet pl a tsz-ben kapirgálóknak,és jó ha nem csak a tsz enököknek és titkárnéniknek osztogatták szét. A REPRIVATIZÁCIÓTÓL FÉLT AZ oRBÁN IS MEG A CSALÁD.Torgyánpapa intézte,első körben ,a többit vitték az ügyvéd urak amit most úgy tesz a vezér mint ha vissza akarna csinálni.Na erre volt jó a FIDESZ FÖLDTÖRVÉNYE-ÉS AZ ÁLLAMOSÍTÁSOSDI.EZEK IS CSAK ZSEBHUSZÁROK.
Mindezek ismeretében egyáltalán nem csodálkozom majd azon amikor egymás torkának esnek azok akik az újabb és újabb újraelosztásban érdekeltek.
kukac50
Akik után nincs örökös, az után nem jár semmi pénz,Lázár teszi el a pénzt amit adnának?
Ha a zsidók kapnak,akkor adjanak Nekünk is hiszen a nagyszüleim földjeit mind el vette a Tsz, vissza semmit nem kaptunk belőle,akkor Nekünk is jár vagy senkinek sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.