Több idős és beteg színésznek komoly érvágás, hogy nem utalják a félmilliót. Akár három hónapig is pénzük nélkül maradhatnak a Nemzet Színészei. A címmel járó havi 500 ezer forintos juttatást már januárban sem kapták meg, erről a folyósító Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékes államtitkársága csak december végén értesítette a 12 színészlegendát. A nekik küldött levélben azt írják, hogy három hónapnyi pénzt kapnak majd egy összegben, ami azt jelentheti, hogy márciusig csúszik az átutalás. Többen a Nemzet Színészei közül már visszavonultan élnek, koruk vagy egészségi állapotuk miatt nem tudnak munkát vállalni, nekik komoly nehézségeket okozhat az elmaradás.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bretagne
Megértem őket. De amit eddig kaptak, mind felélték? Azért nem kevés összeg, amit havonta kapnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@szaboria1: Igaz, de ezek 12-en vannak, több soha nem lesz. Viszont a színészek között van ám nagyon sok, aki a mi szintünkön él, és nincs hakni, mert faluhelyen, kisebb városokban nincs pénz ilyesmire, ha meg mégis, akkor a közismertek, a befutottak a divatos celebek learatnak előlük mindent, és minimális a színészi fizetés, a nyári szünetben meg mnem kapnak semmit, stb.stb. Sajnos jól ismerem azt a világot...Persze, hogy elég lenne nekik a havi 100.000 is. Talán akkor jutna olyan díjjal renelkező valamikor elismert pl. operaénekesnek, aki jelenleg öregek házának lakója és a kutya sem törődik vele. Nem védőbeszéd ez, csak egy kus megviláítása a jelenlegi áldatlan állapotoknak.
szaboria1
@silber13: Elmentette magát a gépem szöveg nélkül. Igen igazad van!!
QQCSI
@Kutyafüle: Nem államtitok: amikor másodszor váltam munkanélkülivé, már végképp nem találtam mást, mint szállodai takarítást. Minimálbérrel, (de jure és de facto) 4- 6 órára bejelentve, ..ha nem volt munka, munkanélküli járadék. A szolgálati időm megállapításakor derült ki, hogy 6 éven keresztül még a nyugdíjjárulékot sem fizették utánam. Lényeg a lényeg: nem volt meg a kötelező szolgálati időm, ezért előrehozott, csökkentett összegű öregségi nyugdíjas vagyok. Ha 2008.december 31-ikével még nem kellett volna csak 38 év szolgálati időt produkálnom, sőt még élhettem a gyermekeim után járó szolgálati idő kedvezményével, úgy döntöttem, hogy az a 6 %-os nyugdíj csökkenés nem olyan nagy dolog, ha bírom, és lesz munkám, majd kipótolom.
Na, ezért ennyi az annyi. De a Nyugdíjfolyósító szerinti 35 év 170 napos munkaviszonyom még mindig több, mint olajszőkepintérsanyáé...
Feraj49
"Sajnos" Én elég "munkáspárti" vagyok! Valaki írta,a Nemzet Színészei" letettek valamit az asztalra.Igen,és azért meg is kapták a fizetésüket,és még sok mindent, amiről a "nagyközönség' nem tud,vagy tudott / pl.volt színészünk akinek nem kellett fizetnie az étteremben ha ott ebédelt,mondván ez jó reklám az étteremnek,vagy szálódában lakott "félpénzért",vagy akiknek csak "művészadót" kellett fizetniük,a teljes adó helyett ,de nem sorolom tovább / Míg egy munkás nagyon ritkán jutott "ingyen ebédhez"/

Nehogy már elkezdjem sajnálni "szegényeket" ! Nemzet Színésze, és akkor mi van ? Kapja meg egyszer ezt a címet,és a vele járó pénzt, de nem élete végéig. Rajtuk kívül,és náluk jobb nevesincs színészek vannak,és nem azért mert rosszabbak, hanem mert nincs lehetőségük bemutatkozni.Sok N.Sz.-e még énekelni sem tud,ettől függetlenül énekel a tv.-ben.

Ilyen erővel akár a Nemzet Pedagógusa címet is lehetne adományozni, /de jó is lenne / aki az élete folyamán több ezer gyermeket tanított,nem kis munkával,így Ő is letett "valamit az asztalra" ! Szerintem sorolhatnánk, gondolhatnánk tovább az orvosok,tűzoltók stb. stb.
Na abba is hagyom,mert mindjárt elkezdek kampányolni nekik egy kis kenyérre valóra !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.