Rengetegen hiszik vagy érzik úgy, hogy ha sikerülne a körülményeiken, a környezetükön változtatni, akkor boldogak lennének. Ez a boldogság felfogás számtalan arcot ölthet. Ha külföldre mennék, boldogabb lennék. Ha nagyobb tévém lenne, boldogabb lennék. Ha lenne párom, boldogabb lennék. Ha ismét fiatal lennék, boldogabb lennék. Ez pusztán néhány lehetséges példa, ami ebbe a boldogság téveszmébe tartozik. Ez az úgynevezett HA… AKKOR… modell, amiben a boldogság különböző környezeti feltételek függvénye...

Feltöltő: ramengirl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ila51
Ha nem szerencsés körülményeken ? Akkor magunkon :))
Rézangyal
A boldogság mindig pillanatnyi állapot. Az egyénen múlik, képes e boldogságot érezni kisebb dolgok esetén is. Egy finom étel, süt a nap, egy jó beszélgetés...
ramengirl70
Rézangyal: a boldogság nem pillanatnyi állapot, hanem jóval inkább egy belső harmónia. Ha ezt teremted, akkor nemcsak pillanatokra szól.
KöBüKi
@ramengirl70: Mert vannak akik apró örömöket is boldogságnak élnek meg,és vannak akik
sok sok apró és nagyobb öröm összességét élik meg boldogságként.!!!Amibe kevés kivétellel mindig belerondit valami ami negativ.!!!Alapja a pozitiv gondolkodás.!!!
isaac
Én már akkor is boldog vagyok ha nem tolakodnak a kócsok a képembe mindenhol...
ramengirl70
isaac: Te jöttél - és mi örülünk neked!
ramengirl70
isaac: Egyébként érdekelne, hogy pontosan hol "tolakodnak a kócsok a képedbe", és mit nem szeretsz bennük! Köszi ha megírod!
kerék
Hát ez elég furcsa kérdés...
Mondjuk az biztos, ha nem lennének negatív, rossz élményeink, akkor nem lennénk boldogok sohasem, ugyanis akkor a boldogság lenne a megszokott életérzés...ezért van az,hogy a durva, szomorú ciklusok után jön egy nagyon boldog időszak..általában.
ramengirl70
@isaac semmi gond. gondolkozz nyugodtan a válaszon.
Csizmás Kond
Aki hosszasan boldog az keresse fel kezelőorvosát, gyógyszerészét...
ramengirl70
@kerék a boldog élet vajon az, amiben egy rossz élmény sincsen? Boldogság az, ha állandóan fel-le ugrálunk örömünkben? Számodra mit jelent?
isaac
@ramengirl70: Nyasgem alássan. Mi a faszért kell itt reklámozni a blogodat?
ramengirl70
@isaac minden egyes hozzászólás a hozzászóló reklámja is. a tiéd szerinted milyen?
isaac
@ramengirl70: Nem akarom eladni a saját elmebajomat a boldogsághoz vezető útként. Nyomjál shiftet a mondateleji nagybetűhöz te retek.
Eperke
A boldogság egy belső harmónia.Lehet boldog egy kisgyerek, akt körbevesznek a szülők és szeretgetik, de boldog az a nagyszülő is, akit az unokái szeretgetnek és odafigyelnek rá
Akkor a boldogság a szeretet? Vagy egy pillanatnyi öröm is lehet?
Boldog vagyok akkor, ha mellettem marad a kedvesem, vagy visszatér hozzám, és én visszafogadom, mert szeretem? Erre nincs konkrét válasz:))
ramengirl70
Eperke, konkrét válasz talán nincs, de érdemes elgondolkodni, hogy a saját boldogságunk miből tevődik össze. Van, akinek abból, hogy egy jót beszélget, másnak abból, hogy van akinek beszólogasson :-) De ha tudjuk, mi tesz bennünket boldoggá, akkor már tudjuk az irányt is, ha esetleg elakadunk valamely életterületünkön.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.