Ötből négyen vettek már fel valamilyen hitelt a hazai lakosság körében, a többség pedig jelenleg is törleszt valamilyen banki kölcsönt. A hitelekkel kapcsolatban változatlanul inkább negatív hozzáállás tapasztalható, amin nem segít az emberek relatíve alacsony szintű tájékozottsága és a bizonytalan gazdasági kilátások sem - derül ki a Cofidis Hitel Monitor kutatásából.

Forrás: Népszava Online
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
entero
@kukac50: Nagyon jól megfogalmaztad, ezt most én is elismerem. Annyit azért hozzátennék, hogy akkor sem volt sokaknak biztos fedezetük, amikor eladósították magukat, mert nagyon csábítóan hangzottak ezek a hitel felvételi lehetőségek, és amikor már vagy a tizedik ilyenbe is belement valaki, csak akkor kezdett gondolkozni, hogy baj van. Ráadásul voltak akik a szomszéd házát vették alapul, vagy az autóját, és belementek egy tudvalévő hitel csapdába. A hitel soha nem az emberekért van, hiszen kamatostul vissza is kell fizetni.
kukac50
@entero: Most meg már nem vesznek fel hitelt,tanultak mások esetéből,és a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet miatt,pang a hitelfelvétel.
beruházásokra sem mernek felvenni,pedig az élénkítő hatással lehetne a gazdaságra.
szaboria1
Voltak bankok akik úgy trükköztek, hogy az árú vásárláshoz hitelkártyát is adtak a nagy mese szöveggel és amikor elkezdték használni akkor jöttek rá át vannak verve mer 40% fölött van annak a kamata.
Mobil123
@szaboria1: Jaj, ilyen hitelkártyákat én is kaptam kéretlenül, és egy f@sza ollóval összeszecskáztam:-)))))
szaboria1
@Mobil123: Igen mert te tudtad annak a következményét de aki nem az belezuhant. Még egy gond az amerikai filmekben állandóan a hitelkártya szó elhangzik és sokan azt hiszik nálunk is így működik ott nincs ekkor kamat rajta.
Mobil123
@szaboria1: De azért nem ártana olvasni is, és nem csak amcsi filmeket nézni. Évekig nem láttam mást a tv-ben, hogy miből vásárolgat a magyar. Természetesen hitelt vett fel karácsonyi ajándékokra, hitelt vett fel sielésre, nyaralásra. "Egyszer élünk "mondták sokan. Tudod engem arra neveltek, hogy addig nyújtózkodj amíg a takaród ér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.