Az egymillió új munkahely álma már két éve is nevetségesnek tűnt, és ez most sincs másképpen. Igaz, hogy a kormányváltás óta jelentősen nőtt a foglalkoztatás - többnyire a közszférának, a közmunkának és statisztikai trükközéseknek köszönhetően - de a jelenlegi trend alapján biztosan nem lesz egymillió új munkahely - olvasható a Ténytár blog bejegyzésében.

A kormányzati foglalkoztatáspolitika egyrészt nem kedvez a fiataloknak - a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton van -, másrészt a versenyszférát sem támogatja. 2012-ben több tízezer fővel csökkent a foglalkoztatás a versenyszférában, beruházások hiányában pedig nem lehet új munkahelyekre számítani.

Egymillió közmunkást pedig nem tud az állam alkalmazni annak érdekében, hogy meg legyen a varázslatos szám, hiszen sem a valós állapotok, sem pedig a költségvetés nem teszi ezt lehetővé. Nyilvánvalóan szükség van a közmunkára is, de nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.

További részletek a Ténytár bejegyzésében >>>

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Akik azóta ráadásul a sok gazdasági zseninek köszönhetően elvesztették a munkahelyüket, azok végképp nem nevetnek. Várom, hogy a sok agyament fan, hogy védi a védhetetlent Mert ezek arra is képesek:))))
Pilóta
Nyugalom, az tuti, hogy az egymillió munkahely ügye rendben van!:-)
Körömpiszok
Az állam beatvakozása nem lenne rossz, ha nem éhbérért dolgoztatna. Ebből nem lesz vásárló képes kereslet.
overdose1
Munkanélküliség 10.8%-ék akik regisztrálva vannak és akik nincsenek ? Miről beszélnek 3-év alatt nőt a munkanélküliség,szegénység, adósság (rezsi) milliárdos .De bezzeg az ő zsebük degeszre tömve adóbevallás nélkül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.