A foglalkoztatásban a valóság sokkal rosszabb lehet a statisztika által vázoltnál a GKI Gazdaságkutató Zrt. legfrissebb elemzése szerint; amelyben úgy vélik, a teljes népességre vetített foglalkoztatási arány felülbecsli a Magyarországon dolgozók számát.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@nyanya001: ha így folytatódik, 2014-re eléri az ország azt, hogy 9 millió alatti lesz a lakosok száma.
szaboria1
Vajon februárban milyen számsor jön ki? Ugyan is nagyon sok szerződéses munkaviszony január első hetében szűnt meg, mert a szabadságot így kapták meg. Nem beszélve közmunkások sem nagyon voltak foglalkoztatva. Akkor lenne igazi a foglakoztatási statisztika, ha külön lenne a közmunkásként foglalkoztatott és a 4 órában bejelentettek.
Manno István
A GKI-nak nem a volt miniszterelnökjelölt a főnöke? Mit lehet ezektől várni! Aki ezekre hallgat az ...
Manno István
@bundi: Nem a mennyiség, a minőség a fontos!!!
bundi
@Manno István: magadnál vagy?
mondjuk igazad van. acsak a gond az, hogy a minőség, aki megteheti, és kell is a nyugati piacoknak az elmegy, a mennyiség aki segélyen él, az marad.de ha ehez tapsikolni akarsz szíved joga.
bundi
@Manno István: bocsi azt elfelejtettem mondani, mert látom a cikket azért nem olvasod el, mert atv-s a gki matolcsira hivatkozik.
"A GKI szerint a mostanában napvilágot látott adatok, amelyek szerint félmillió dolgozhat külföldön, "komoly kérdéseket vet fel a lakossági megkérdezéssel zajló adatok megbízhatóságáról".

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a héten beszélt arról, hogy jelenleg "félmillió kitűnő magyar munkavállaló" dolgozik külföldön. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy Matolcsy György nagykövetségektől kapott becsült adatokra hivatkozott, amelyek alapján körülbelül 300 ezer magyar dolgozik Nagy-Britanniában (nagyrészt Londonban), mintegy 100 ezer munkavállaló Németországban (jellemzően Berlinben, Bajorországban és Baden-Würtenbergben), körülbelül 50 ezren Ausztriában és 50 ezren az unió többi országában."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.