Évente legalább százhektárnyi fa tűnik el, ami óriási, milliós károkat okoz a településeknek és magánszemélyeknek. Ferge Zsuzsa mégis arra biztat: lopjanak fát. Kedden a tolvajok ismét fát loptak, ezúttal Tengelicen – írja a heol.hu. A felső-tengelici parkerdőben tetten ért két férfi ellen lopás vétsége miatt folyik eljárás. Őket gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség – tudta meg a portál dr. Deák Balázstól, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől. Az okozott anyagi kár százezer forint, a falu lakói szerint azonban erről jóval többről van szó. Az erdő a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. tulajdonában van. Szi Benedek Sándor erdészeti vezető azt mondta, méteres átmérőjű fekete dió, hárs, kőris és japán akác fákat vágtak ki, vagy harmincat a Benyovszki-parkban. A terület védett, a kivágott fák több mint százévesek voltak. Körülbelül hetven köbméternyit vittek el összesen, ami – ha értékesítették volna – 2,5-2,7 millió forint bevételt hozott volna.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csikknorisz
Ferge nénit elküldeném olyan helyre lakni, ahol pl. anyósom lakik. (Tegnap éjjel betörtek hozzá, vittek tüzifát is többek között)
Ott álljon ki a szinte csak cigányok lakta utca közepére, ott hintse az igét, ne a klubrádióban. Mondja ott: gyertek, lopjatok. F.szom kivan az ilyen észosztókkal, akiknek fingjuk sincs semmiről, csak nyomják az "okosságot".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pilóta
"Ferge Zsuzsa: Lopjatok!

A fatolvajlás óriási kárt okozott a falunak. Azonban ez bizonyára nem érinti meg Ferge Zsuzsa szociológust, aki megdöbbentő kijelentést tett a Klubrádióban. Az interjúban elhangzik, hogy az adatok alapján nő a bűnözés, Ferge ezt teljesen érthetetlen módon a Jobbiknak, a szigorodó törvényeknek tudja be. Sőt, a produkcióját tovább fokozva kijelentette, ha nincs mivel fűteni, el kell menni fát lopni. A néhai makói rabbi unokája szerint tehát nincs mit tenni, bűnözni kell."
Zsoel
Remélem, Kerge Zsuzsát is ellopják a cigányok, egyszer és mindenkorra... Idióta némber! Amelyik cigány fát lop, annak meg remélem, a lopott fa gyújtja fel a putriját!
Pilóta
"Ferge Zsuzsa

A szegénység, a kirekesztés és a társadalmi rétegződés szociológiai aspektusának jelentős kutatója. 2006-tól az MTA Gyermekszegénység Elleni Programiroda vezetője."
hu.wikipedia.org/wiki/Ferge_Zsuzsa
miazavalami
Legközelebb az is megbocsátható bűn lesz ha megölnek valakit ezer forintért, hiszen pénz is kell! Ennyi hülyét egy rakáson aki ebben az országban van...
Pilóta
"Fatolvajok vertek rendőröket

A Szolnoki Járásbíróság elrendelte annak a három személynek az előzetes letartóztatását, akik az elmúlt héten intézkedő rendőröket bántalmaztak és életveszélyesen fenyegettek meg - közölte a Szoljon.hu-val Balázsné dr. Busku Terézia, a megyei főügyészség sajtószóvivője. A barikad.hu információi szerint a támadók cigányok voltak és a hivatalos verzióval ellentétben nem ittas vezetés, hanem falopás miatt vették üldözőbe őket a járőrök."
>>> Akkó, ugyibár Zsuzsika nénike, a rendőröket is agyusztálhatják!
Pilóta
"Kivágtak egy fél erdőt

Kétszázötven akácfát vágtak ki ismeretlenek egy erdőből Szedres közelében, a fatolvajok egymillió forintos kárt okoztak. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az ellopott mennyiség ötven-száz köbméter tűzifának felel meg, a 15-35 centiméter átmérőjű fákat az utóbbi hetekben vághatták ki."
>>> Emmeghát egyenes csodálatos ugyibár, bugyibár néni?
Pilóta
"A cigányok a határon túlra is átjárnak fát lopni

A falopás nemcsak itthon, de határon túl is komoly problémát jelent. A gond mindössze annyi, hogy ez is a Csonka-Magyarországon élő cigányoknak „köszönhető”.

A Pravda szerint komoly problémák adódtak a Felvidék déli részén több községben is: Csonka-Magyarországról átjáró cigányok lopkodnak az Ipoly határ melletti, kiszáradt szakaszain átjárva. A híradás kitér arra is, hogy két Nagykürtös járásbeli községet, Szécsénykovácsit és Ipolyvarbót érinti a probléma. Filip József, Szécsénykovácsi polgármesterének elmondása szerint a tolvajok tavaly tűntek fel a falu határában, most már rendszeressé váltak a látogatásaik. Először fát loptak, de újabban vasat és gabonát is vittek, éjszaka helyett pedig már nappal ténykednek."
>>> Akkó inkábbé aggyunk nekijük víziminyimumot Canadébe!:-)
Pilóta
"Mintegy száz hektár területnyi fa tűnik el

Évek óta ezres nagyságrendű a falopások száma: az állami és magánerdőkből eltulajdonított fa mennyisége jelentősen meghaladja a 20 ezer köbmétert. Az erdészeti hatóságok számítása szerint az ismertté vált illegális fakitermelés miatt évente mintegy százhektárnyi terület tarvágásával egyenértékű állomány tűnik el."
>>> Ennek az árát mögmajd Zsuzsuka nényi megtériti, mehát ugyibár uszított a bugyibár!
csikknorisz
Ferge nénit elküldeném olyan helyre lakni, ahol pl. anyósom lakik. (Tegnap éjjel betörtek hozzá, vittek tüzifát is többek között)
Ott álljon ki a szinte csak cigányok lakta utca közepére, ott hintse az igét, ne a klubrádióban. Mondja ott: gyertek, lopjatok. F.szom kivan az ilyen észosztókkal, akiknek fingjuk sincs semmiről, csak nyomják az "okosságot".
Zsoel
@csikknorisz: Borzasztó! Remélem, leszárad a p*csük a tetves tolvajoknak!
Zsoel
És akkor még...
propeller.hu/szorakozas/2611890-fliegauf-bence-csak-szel-cimu

Remélem, Repüljfel Benedek a tolvajlások áldozatairól is készít egy szívhez szóló filmet!
Rézangyal
@csikknorisz: Tőlünk tegnap éjjel kb. 8 q fát loptak el a bucka lakók! Dögöljön meg az összes!
kkalman
A parlamenti zuhanyhír jelenti: Új törvényt fogadtak el, mely szerint bizonyos embertársainknak kötelező lesz lopni a jövőben. :-(((
Zsoel
@Rézangyal: A mocskos gazemberek... 8 mázsát! :((( Fordulna föl az ilyen tetű!
Rézangyal
@Zsoel: És nem lehet utol érni őket. Túl sokan vannak.
Zsoel
@Rézangyal: Hogy lehet valaki olyan görény, hogy ellopja a másik ember tüzelőjét???
musicnummer1
Erdészeti vezetö:
" ...méteres átmérőjű fekete dió, hárs, kőris és japán akác fákat vágtak ki, vagy harmincat a Benyovszki-parkban. A terület védett, a kivágott fák több mint százévesek voltak. Körülbelül hetven köbméternyit vittek el összesen, ami – ha értékesítették volna – 2,5-2,7 millió forint bevételt hozott volna..."
Hát igen, VOLNA !!! Számomra nagyon mese, hogy ilyen mennyiségü és átméröjü (!) fát hogy , mikor lehet ellopni...és föleg észrevétlenül...Védett fa volt ??? Ki védte a tolvajok ellen ???
Pilóta
@Rézangyal: 22:54
Akkor erre mondják, hogy nem lehet létni a cigánytól a fát!:-)
csikknorisz
@Zsoel: Én is. A rendőrség meg úgyse sok mindent tud csinálni, mert "nem volt tanú". Szegény asszony meg alig mer lefeküdni aludni, egyedül lakik ott, ráadásul még a kaput is elvitték. Legalább a tyúkjai megmaradtak, a baromfiólba nem jutottak be. (Egyelőre...) De ez is "csak" egy a sok közül, mikor a becsületesen élő, kispénzű falusiakat fosztogatják a "megélhetésiek".
miazavalami
@musicnummer1: Két éve egy egész ültetvény facsemetét 2000 db. -ot loptak el egy éjszaka! Egyszerűen kihúzgálták!!! Mikor ment a tulaj a rendőrségre, majdnem kiröhögték!!!
Pilóta
Kezdem belátni, hogy a cigánykérdésre, ami a cigánybűnözés elkerülését illeti, valóban egyetlen megoildás létezik,- pedig anno elleneztem:-)
X-ray
Régebben nem értettem, hogy a cigányok lakta utcákban miért nincs egy darab fa sem?
Naivan azt gondoltam, hogy azért vágják ki a fákat, hogy ne kelljen seperni ősszel a lehullott faleveleket...
Rézangyal
@Zsoel: Csak úgy, ahogy lelkiismeret furdalás nélkül gyilkolnak fillérekért, apró érték tárgyakért. Mit számít nekik? Csak a saját rühes életüket féltik, de azt nagyon.
Látni kéne nektek ezeket a mocsadékokat, amikor elém állnak az SZTK-ban...mind reszket mint a miskolci kocsonya! :( A belem fordul ki tőlük...:(((
Zsoel
@X-ray: Akkor (én is naivan) megkérdezem: láttál te már cigányt söprűvel a kezében? :) Úgy, hogy nem verekedett, hanem dolgozott vele?
Zsoel
@Rézangyal: Igazán "megorvosolhatnád" őket valami jó kis szerrel...
kukac50
Ez lenne a közbiztonság? Meg védik a javainkat erdeinket életünket? Minden fát a cigányok lopnak el, vagy nagy tételben a favágók
profon
Esetleg közmunkában nem termelhetnének ki maguknak fát ? Van állami erdő is és az állam köteles gondoskodni arról hogy pénz híján mégse fagyjanak meg az emberek !
kerék
hát na, a zsidó-bűnöző barátságnál nincs is szebb.
Javaslom, legközelebb biztassa majd a cigókat: öljetek idős, MAGYAR embereket, nyugodtan!!!
sonderkommando
@Rézangyal: Dehogynem! Utol lehet érni őket, csak megfelelő szerszám kell hozzá!
sonderkommando
@profon: Az ilyenek ne fagyjanak meg??? Az egyik legjobb módszer lenne a számuk drasztikus csökkentésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.