Tömeges elbocsátásokra számíthatnak a tanárok az oktatási rendszerben lévő pénzhiány miatt. Ezt Radó Péter oktatáspolitikai szakértő mondta a Napi Gazdaságnak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) rendelkezésére áll ugyan több mint 400 milliárd forint, de csak a bérekre becslések szerint még 130−200 milliárd kellene. Olyan hiány jelentkezett a január 1-jétől bevezetett államilag központosított struktúrában, hogy a szeptemberre várt pedagógus-életpályamodell bevezetéséhez ígért 75 milliárd duplája sem lenne elég az eddigi tanítási gyakorlat zökkenőmentes folytatásához. Ráadásul a központi költségvetésben "egyszerűen nem látni" az oktatási kabinet által többször emlegetett összeget sem.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tűzróka1939
Hazugság az egész . Büdöske megasszonta , senki nem fog repülni . Minden tanárra szükség van . Én még mindíg neki hiszek . Mondjuk eddig még nem is láttam egyetlen tanárt sem repűlni :) Biztos nem tudnak ,de majd megtanúlnak . És akkor Rózsikám elmondhatja ,na ugye mi erre is megtanítottuk a tanárokat . Újabb sikersztori .
musicnummer1
Minek is a tanár ??? A diák tanuljon egyedül, oszt vizsgázzon otthon, majd vegyen egy diplomát az ecserin...Politikusnak jó lesz...
adrenalink
@A Tündik bündije:Majd kozmunkaskent epitik a stadionokat...
verőce21
Folynak az elbeszélgetések(interjúk) a pedagógusokkal. :(
craven
Minek tanulni? Úgy sem fizetik meg ha dolgozol,legyél b.zi,bekerülhetsz a médiába,vagy ha szerencséd van,rokona vagy egy fityeszes baromnak és lophatsz ezerrel... erre kell rámenni magyarországon 2013-ban! Hajrá!
Bástya Elvtárs
Van aki még a decemberi jussát sem kapta meg!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.