Budán vagyunk, egy rózsadombi elit iskola alsós szülői értekezletén, én a leghátsó sorban üldögélek, kis rókákat rajzolgatok és jegyzetelek, amikor érdemes – Szily László szülői értekezleten járt.

Kár, hogy nincs jelen valami vezérfideszes akkor, amikor a kötelező hittan vagy erkölcstanórákra terelődik a szó, mert akkor egész biztosan nem képzelnék tovább azt, hogy Jézus Krisztussal itt szavazatokat lehet szerezni. Pedig megint mondom, nem Szanyi Kapitány választási gyűlésén vagyunk, hanem ellenkezőleg. Méltán nagy tetszést arat, amikor megtudjuk, hogy az új Fidesz-tanterv miatt a szeptemberben kezdő elsősöknek 9 helyett heti 6 magyarórájuk lesz, mert hármat elvisz a hittan meg a plusz két tornaóra, amiket rendesen megtartani amúgy sem lehet, mert megrepedt a tornaterem födémje és költségvetés meg ugye nincsen, hiszen az állam vette át a buli irányítását. A mi osztályunknak még 9 magyarórája volt és éppen hogy sikerült befejezni év végéig a nagybetűket, a jövő generációk majd imádkoznak egyet aztán bicepszből megoldják a T-t.

A teljes írás a Cinken olvasható >>>

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szöszmösz
Nagyon felháborít ez az ügy, nem értem, a szülök miért engedik. Az iskolai oktatás közügy, a hit és a hitoktatás pedig magánügy. Még azt sem tartom tisztességesnek, ha
egy szülő kötelezi a gyermekét egy vallásra. Az okos és jó szülő minden lehetséges kaput kitár a gyermeke előtt, azért hogy választhasson. A különböző vallásokat bemutató tanítást nem ellenezném megfelelő korban. Miért egy, és pont ezt a vallást kell megismerni a gyermekeknek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
Tulajdonképpen mi a bánatos fittyfasz folyik ebben az országban?
Az ember esze megáll, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek a rühes fideszes tetvek.
miazavalami
@Horizont: Hogyne érteném!!! Hiszen a KDNP a fideszé, vagy fordítva! Ismerek olyan gyerekeket akik odajárnak. Minden vasárnap a templomban a helyük , emellett az iskolában is kapják az agymosást rendesen. Lassan az egyházi iskolák lesznek az elitek. Ja és oda keresztényi szeretetből , cigány és szegény magyar gyermek nem járhat!
miazavalami
@Horizont: Az! És teszik mindezt az egyház égisze alatt!
darwin
Mint minden városban,nálunk is számítanak a lokálpatriótákra.Szívesen segítettem az iskoláknak,óvodáknak gyereknapban,farsangi bál,sportegyesületeknek,polgárőrségnek. Amikor a középiskolát átadták a református egyháznak, az egyik általános iskolát a katolikus,az egyik óvodát a református egyháznak,a strandot pedig az enyészetnek,akkor nem kérték a véleményemet.Soha többet semmilyen célra nem adakozok,nem segítek.A Fidesz elérte,hogy senkiben ne bízzak. Rosszabbak mint a sáskák.Nem elég,hogy mindent elpusztítanak,még a remény magját is eltüntetik,nehogy lehessen valami újat alkotni a romokon.
darwin
@Horizont: Ez már az elkeseredettség hangja.Remélem egyre többen ébrednek fel a nemtörődömségből.Engem nem érdekelt a politika soha.De ezek ellen harcolni kell ,mert számomra ez már nem a normálisnak mondott élet.
csikknorisz
Múltkor valahogy öcsém régi szakközépiskolájának a honlapjára keveredtem, hát azt hittem, agyam eldobom. Átvette az egyház azt is, hozzáteszem. Az új nebulók felvételi elbeszélgetésénél vallási dolgokról is faggatják őket, mint írják. Egy kimondottan műszaki suliban. Röhej.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.