A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes arra biztatta kedden az önkormányzatokat és az egyes intézményeket, hogy tűzzék ki épületeikre a székely zászlót szolidaritásuk jelképeként. Semjén Zsolt a főváros VII. kerületében rendezett ezredik állampolgársági eskütételen azt mondta: ez kifejezi a Székelyföld melletti szolidaritást és az egységes magyarság hitvallását.

Megjegyezte: hivatali szobájában a kezdetektől fogva ott van a székely zászló is a magyar nemzeti lobogó mellett.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese külön megköszönte Erzsébetváros "nemzethűségét", az állampolgársági eskütétel intézését. Nemzettársakból honfitársak lettek a most esküt tevők - emelte ki az ünnepségen.

Semjén Zsolt jelezte, hogy az állampolgársági kérelmek száma a négyszázezer felé közelít, és a ciklus végére elérik a félmillió új magyar állampolgárt.

A főváros VII. kerületében az ezredik állampolgársági okmányt az erdélyi származású óvodás kislány, Róka Stefánia vehette át.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

loboncos
A hvg-ben olvasom hogy csötörtökön több mint 30 polgármester veszi át a székely zászlót.Mi ez ha nem nyílt uszítás?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
buboska
Oszt minek tűzzék ki?? Csak azért,mert a tömjénzsóti mondta?? Na neeeeeeeeeeeeee!!!
nehogymá
kérdezzék meg a székelyeket mi tetszett jobban nekik a történelműkben.lehet csalatkoznának az urak.erdély önálló fejedelemség is volt.amikor mi magyarok a törökkel izmoztunk akkor ők elég jól elvoltak mert fizettek hogy békén hagyják őket.baromság az egész ..jobb lenne ha nem a mellyüket vernék fene nagy magyarkodásba
tűzróka1939
Ezen "selejtmén" Uraságnak vagy elment az esze(kétlem, mert neki olyan nincs) vagy csak történelemből egyszerűen hülye . Az erdélyi nép mindíg Székely magyarnak vallotta magát . Nem pedig Erdélyi magyarnak . Egyszer s mindenkorra vegye már tudomásul ez a templomszolga, hogy ők Székely nemzetiségűnek vallják magukat . Miért olyan nehéz ezt megérteni . Még a szocialista államunkban a történelemkönyvben is Erdélyi Fejedelemség megnevezéssel volt feltüntetve . Vékony határvonallal leválasztva Magyarországtól . Miért akar lopós úr gyarmatosítani ? !
rosalinda57
Miért a székely zászló kitűzésével foglalkozik, miért nem az itthon élő magyarok helyzetével ? Ez ugyanis sokkal inkább nemzetpolitikai érdek, mint a székely zászló kitűzése,
Az óvodás kislánynak adták át az állampolgársági okmányt? Egy ötéves kislány vajon tudja, hogy mi az ? Nem a szüleinek,illetve a nevelésével megbízott felnőttnek kellett volna odaadni ?
A kormánytagok naponta több ilyen hibát követnek el, nem hozzáértők. A nem hozzáértők, de pozíciót elfoglalóknak fizetésüket vissza kell fizetniük és az okozott kárt megtéríteni mind anyagi mind sérelem tekintetében.
massa
Jobb lenne az egész fidesz kitakarodna Romániába oda valók
massa
@rosalinda57: majd az ovódás nevében is szavaznak ki fogja ellenőrizni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.