A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes arra biztatta kedden az önkormányzatokat és az egyes intézményeket, hogy tűzzék ki épületeikre a székely zászlót szolidaritásuk jelképeként. Semjén Zsolt a főváros VII. kerületében rendezett ezredik állampolgársági eskütételen azt mondta: ez kifejezi a Székelyföld melletti szolidaritást és az egységes magyarság hitvallását.

Megjegyezte: hivatali szobájában a kezdetektől fogva ott van a székely zászló is a magyar nemzeti lobogó mellett.

A kormányfő kereszténydemokrata helyettese külön megköszönte Erzsébetváros "nemzethűségét", az állampolgársági eskütétel intézését. Nemzettársakból honfitársak lettek a most esküt tevők - emelte ki az ünnepségen.

Semjén Zsolt jelezte, hogy az állampolgársági kérelmek száma a négyszázezer felé közelít, és a ciklus végére elérik a félmillió új magyar állampolgárt.

A főváros VII. kerületében az ezredik állampolgársági okmányt az erdélyi származású óvodás kislány, Róka Stefánia vehette át.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

loboncos
A hvg-ben olvasom hogy csötörtökön több mint 30 polgármester veszi át a székely zászlót.Mi ez ha nem nyílt uszítás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
leszúrt rittberger
Van jobb dolguk az önkormányzatoknak, pl. az itthon élő, vagy élni próbáló emberekkel foglalkozni...
loboncos
És minden tolvaj,csaló hagyja el a parlamentet.
darwin
Hogy mit tűzzünk ki az önkormányzat épületeire??? Mert a mi önkormányzatunk csődben van.Majd a csődbiztos megmondja,hogy rendeljünk 120000+ Áfa székely zászló,vagy akasszunk ki valaki mást?
darwin
Egyébként székely barátaim kijelentették,nagy tévedésben vagyunk.Ők magyarul beszélő székelyek,nem magyarok,mint pl .a magyarul beszélő ,magyarországi palócok,hajdúk.Teljesen szuverén népnek tartják magukat.
loboncos
A hvg-ben olvasom hogy csötörtökön több mint 30 polgármester veszi át a székely zászlót.Mi ez ha nem nyílt uszítás?
dr. prédikátor
Tömjén zsóti !! vajon mi a f...sznak kell kitüzni a székely zászlót???
lajospapa
Ettől szerintem egy csöppet sem lesz jobb a kinn élő magyarok sorsa. Megkockáztatom csak növekedik a bizalmatlanság a gyűlölködés. Mindig az uralkodók ellentétei képeződtek a szegényebb rétegek ellentéteiben és lett belőle vallásháború, török-örmény népirtás, holokauszt, újvidéki oda-vissza bosszú. A zászlón vitatkozó most is Bukarestben vagy Budapesten van, ne feledjük. Jó messze.
Pilóta
... s látzszik majd a zászló selymén, lengetteti őt a Semjén:-)
Pálinkafőző Rézüst
@Pilóta: kicsit nem stimmel a szórend, és a ragozás! Ha azt korrigálnánk, akkor nagyon helyénvaló lenne a dolog!
QQCSI
Ez az álkeresztény emberutánzat annyi empátiát nem érez a mélyszegénységben élő magyarországi magyarok iránt, mint a körömpiszok. Hogy mer szimpátia tüntetésként zászlókat kitűzetni?! A Munkát, kenyeret! feliratú lobogónak több helye lenne hazánk közintézményeinek homlokzatán!
Pilóta
@Pálinkafőző Rézüst: 13:09
Korrigáld:-)))
Pilóta
@Pálinkafőző Rézüst: 13:15
Legyél körmönfont:-)
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Nincs azzal semmi gond, nekem könny szökött tőle a szemembe;-)
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: ma, 13:15 Én is másképp akartam tömjénzsótit nevezni, de Propeller nagyon szigorú lett...:(
QQCSI
@Pálinkafőző Rézüst: Nekem is, de én sem írom le! :)
csikknorisz
A Bukaresti Rádió tegnapi magyar adásában szinte végig erről a zászlóügyről volt szó. Híradó, Háttér, A nap jegyzete:
www.bukarestiradio.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=77155%3Abiro-bela-jegyzete&catid=43%3Aa-nap-jegyzete&Itemid=72&lang=hu
Bíró a Háttérben valami olyasmit is mondott, hogy mit keres pl. Gyöngyöspatán a székely zászló nincsenek ott székelyek, miért nem cigány zászlót raknak ki (már ha van olyan)? :)
buboska
Oszt minek tűzzék ki?? Csak azért,mert a tömjénzsóti mondta?? Na neeeeeeeeeeeeee!!!
nehogymá
kérdezzék meg a székelyeket mi tetszett jobban nekik a történelműkben.lehet csalatkoznának az urak.erdély önálló fejedelemség is volt.amikor mi magyarok a törökkel izmoztunk akkor ők elég jól elvoltak mert fizettek hogy békén hagyják őket.baromság az egész ..jobb lenne ha nem a mellyüket vernék fene nagy magyarkodásba
tűzróka1939
Ezen "selejtmén" Uraságnak vagy elment az esze(kétlem, mert neki olyan nincs) vagy csak történelemből egyszerűen hülye . Az erdélyi nép mindíg Székely magyarnak vallotta magát . Nem pedig Erdélyi magyarnak . Egyszer s mindenkorra vegye már tudomásul ez a templomszolga, hogy ők Székely nemzetiségűnek vallják magukat . Miért olyan nehéz ezt megérteni . Még a szocialista államunkban a történelemkönyvben is Erdélyi Fejedelemség megnevezéssel volt feltüntetve . Vékony határvonallal leválasztva Magyarországtól . Miért akar lopós úr gyarmatosítani ? !
rosalinda57
Miért a székely zászló kitűzésével foglalkozik, miért nem az itthon élő magyarok helyzetével ? Ez ugyanis sokkal inkább nemzetpolitikai érdek, mint a székely zászló kitűzése,
Az óvodás kislánynak adták át az állampolgársági okmányt? Egy ötéves kislány vajon tudja, hogy mi az ? Nem a szüleinek,illetve a nevelésével megbízott felnőttnek kellett volna odaadni ?
A kormánytagok naponta több ilyen hibát követnek el, nem hozzáértők. A nem hozzáértők, de pozíciót elfoglalóknak fizetésüket vissza kell fizetniük és az okozott kárt megtéríteni mind anyagi mind sérelem tekintetében.
massa
Jobb lenne az egész fidesz kitakarodna Romániába oda valók
massa
@rosalinda57: majd az ovódás nevében is szavaznak ki fogja ellenőrizni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.