Az eddigi pénzáramlásokat összegezve 281,2 milliárd forintos összeg "lóg a levegőben", vagyis szűk két év alatt ennyit bukhatott a Nyugdíjreform Alap az árfolyamváltozásokon. 2011 május végi állapot szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap kiinduló vagyona a magánnyugdíjpénztári pénzek bevonását követően 2 945,3 milliárd forint volt. A kormány döntése nyomán ebből az összegből csak államadósság-csökkentő célzattal lehet bármennyit is felhasználni, ugyanakkor, ahogy az később majd látszik, a költségvetés folyó kiadásainak fedezésére is elment néhány százmilliárd forint. Számításunk szerint az alapban lévő pénzmennyiség 60 százalékát az adósságunk csökkentésére fordította a kormány az eltelt szűk két évben. (A folyó kiadásokra a teljes pénz 15,6 százaléka lett kifizetve). A 2 945,3 milliárd forintból az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) honlapján szereplő dokumentumok tanúsága szerint összesen 1 775,4 milliárd forintot költöttünk a tartozásaink lefaragására. Sőt, tavaly...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Amint a számítás mutatja valóban eltőzsdézték a nyugdíjunkat, csak éppen nem a pénztárak hanem Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@nyanya001: Nem nézted a M1-et reggel fél nyolckor? Megvédte, sőt extraemelés várható!
nyanya001
@lópicigáspár: Tegnap este láttam ezt a fonnyadt fejű hazudozót
éppen a nyugdíjról handabandázott !
Annak az "extra " emelésnek " megint nagy ára lesz !
csegala
@tarhonya: Ő lesz az, aki meg fogja magyarázni, hogy ez nem is bukás, hanem unortodox növekedés. És egyébként is azemúttnyócév.
Don Quijote
@senkifia68: lehet nem a szomszéd árasztja na szarszagot???
Don Quijote
Csubibá!!
Ugye ilyenkor jobb kussolni igaz?? Majd valami gyurcsányozásnál előjössz!!
Ez jellemez titeket:DDDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.