Szalay Ferenc (Fidesz) szolnoki polgármester szerint felháborító, hogy ma Magyarországon egy magyar csapat mérkőzésén a szurkolóknak bárki megtiltsa, hogy a nemzet jelképét, a magyar zászlót bevigyék a csarnokba.

A Jobbik csütörtöki közleményében írt arról, hogy a párt "értetlenül és mélységesen felháborodva" áll a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda-mérkőzésen történtek előtt, közlésük szerint ugyanis a keddi meccsen a biztonságért felelős cég nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlókat. A párt javasolta, hogy Szalay Ferenc - aki a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is - kérjen bocsánatot a szurkolóktól.

A szolnoki polgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott, a Szolnoki Olaj KK a nemzetközi kupamérkőzésen az országot is képviselte, ezért teljesen normális, sőt elengedhetetlen a magyar színek jelenléte a lelátón. A rendezőség kizárólag a törvény által előírt veszélyes eszközöket, sértő jelképeket tilthatta volna ki, a magyar zászló pedig értelemszerűen nem tartozik ebbe a körbe - közölte.

Kiemelte, hogy a rendezők túllépték a hatáskörüket, ilyen döntést nem hozhattak volna. Megengedhetetlen, hogy ilyesmi előforduljon Magyarországon, és nem valószínű, hogy bárhol a világon hasonló esetet toleránsan kezelne a közvélemény - hangsúlyozta a polgármester.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a történtekkel kapcsolatban szerdán azt közölte, hogy a mérkőzést a szolnoki rendőrkapitányság érvényes szerződés alapján biztosította. A normál biztonsági kockázatú meccsen a kapitányság két járőre látott el szolgálati feladatot. A beléptetést nem a rendőrség végezte, a mérkőzés ideje alatt rendőri intézkedés nem történt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.