A Hargita megyei származású Dusa a Mediafax hírügynökségnek "példátlan pofátlanságnak" nevezte a polgármester kijelentését, és az Országos Diszkriminációellenes Tanács kemény fellépését sürgette. Emlékeztetett arra, hogy nem ez az első eset, amikor a polgármester hasonló kijelentéseket tesz. Szerinte az efféle "gyalázkodások" egymás ellen uszítják a románokat és a magyarokat a megyében. A székelyföldi származású miniszter közölte: a napokban Csíkszeredába utazik, hogy ellenőrizze, megszólalhat-e még románul, és kell-e útlevelet felmutatnia.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: adsl70
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adsl70
"A székelyföldi származású miniszter közölte: a napokban Csíkszeredába utazik, hogy ellenőrizze, megszólalhat-e még románul, és kell-e útlevelet felmutatnia." érdekes majd akkor lesz amikor nálunk lesz kérdés meg lehet-e magyarul és kell-e utlevél. Egy miskolci forumon háborognak többen beszéltek románul a polgármesteri hivatalban, és ha nem akarják hogy más értse miről beszélnek simán átváltanak rá. Egy érdekes történet a balesetin egy román állampolgár feküdt és megdöbbenésre a főorvos lazán beszélgetett vele... fejlődik is a kórház.. fura nem mennyi románul jól beszélő vezetőnk van, lassan az EU-s zászlóhoz húzhatunk másikat is.
bosszants
Régi mániám,
tankkal végigmenni Románián...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.