A polgári törvénykönyvet és a büntető törvénykönyvet is módosítaná az uzsoratevékenységgel szembeni fellépést célzó javaslat, világos és egyértelmű választ adva a társadalom jelentős részét érintő jelenségre - mondta Avarkeszi Dezső igazságügyi és rendészeti államtitkár a törvényjavaslat előadójaként, hétfőn este a parlamentben. Az SZDSZ közölte: a törvénymódosítást nem támogatják.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zwei
az uzsorásokat is meg kellene kérdezni, hogy támogatják-e ezeket a törvénymódosításokat!.P ... na, borítékoltam a válszt:-)
Zwei
az egyébként igaz, hogy súlyos hiba egy-egy törvényben határozatlan jogfogalmakkal operálni, ahogy hiba az is, hogy az igazságosságra utaló etikai normákat "útjára" engedjük a jogszabályokban, ahogy hiba a bírói mérlegelés gyeplőjét is bedobni a "lovak közé"!
nem a legsikeresebben alkalmazható szakaszok voltak eddig sem a Ptk. 6. §, illetve a Ptk. egyetlen etikai normáját tartalmazó 201. § (2) (tocsik ügy), és 203. § szakasz (uzsorás szerződés),
a "feltűnően nagy" és feltűnően aránytalan" fogalma ugyanis jogilag (is) értelmezhetetlen, de ezek lényegét illetően a tervezetben ugyanígy benne vannak.
az uzsora büntteőjogi szabályozása pedig benne van lényegét illetően jelenleg is a Btk-ban, a 298/D. §: "jogosulatlan pénzügyi szolgáltatási tevékenység" cím alatt, 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetve.
azaz, ma is minden jogszabályi háttér adott uzsoraügyben!
akkor pedig mire is várnak?
Zwei
mi a kérdés uzsoraügyben?
avagy csak elterelő hadművelet folyik?
egyébként az uzsorások a bankokról vehetnek példát:-(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.