Levelet írt Gyuláról egy köztiszteletnek örvendő, sokak által ismert, számos rendezvényt személyével fémjelző honfitársunk a miniszterelnökhöz. Az írás így kezdődik: Tisztelt Elnök úr, Kedves Viktor! És így folytatódik:Bocsánat a megszólítás második részének hangvételéért, de én voltam a vendéglátód az első kormányzásod idején Békéscsabán, a „Kolbászfesztivál" kapcsán. A Gyulai Húskombinát standján én voltam az, aki köszöntöttelek, és ott ittuk meg a „brúdert", ami miatt tegező e levél. Kaptál akkor tőlem egy kedves köszöntőt és én voltam, aki a vendéglátás ceremóniáját felügyeltem. Kedves Elnök úr, Tisztelt Barátom! Én a mai napig tisztességesen, becsületesen éltem, és reményeim szerin úgy is fejezem be földi pályafutásomat. Most azonban kérem a segítségedet, mert gondjaim vannak, és valahogy úgy hozta a sors, a hatalom és én, hogy elbeszélünk egymás mellett. 63 éves nyugdíjas vagyok, két gyermekem már kirepült. Egyik Budapesten a „Ringier" kiadónál dolgozik, két diplomával. A fiam...

Forrás: hir6.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
A Tündik bündije
Két lehetőség van.
1. Lesz@rja. Ez nem fog a nehezére esni, elgáncsolt már nagyobb embereket is.
2. Nagy csinnadratta közepette kirántja a trutyiból, hogy szerezzen pár szimpátia szavazatot.
nahát
Ha Puskás nem kap köztiszteletet - pedig őt az egész világon ismerik, tisztelik, kivéve a baloldali senkik a saját hazájában- akkor egy ilyen ismeretlen pláne nem érdemli meg ezt a jelzőt! Egy újabb felelőtlen hitelfelvevő aki az ország többi polgárával akarja kifizetni a rossz döntésének az árát!
Tetszett volna gondolkodni, akkor mikor felvette a hitelt!
Én forinthitelt vettem fel , mert elolvastam a feltételeket, nem csak az érdekelt hogy épp akkor a lehető legkisebb legyen a törlesztőrészlet.
A hitelem köszöni szépen , jól van, lassan letelik A 10 év alatt 500ft-emelkedett a havi törlesztőrészlet! Az ilyen hírek után mindig elgondolkodok hogy én is megyek és tartom a markom, -- mert ha másnak lehet, akkor nekem miért nem!
Január
Ilyen élethelyzetek is vannak és ilyenből van a sok. Hiszen a devizahitelt felvették az önkormányzatok, felvették az egyházak és felvették a magánszemélyek.
Valaki megnézte, hogy a hitelmegoszlása nagyságrendileg, hogyan oszlik meg? Tehát összesen mennyi az önkormányzatok, mennyi az egyházak és mennyi a magánszemélyek által felvett hitel? Mivel sehol semmi adat nincs nagy a gyanúm, hogy az önkormányzatok nagyságrendileg jóval több hitelfelvételben sárosak, mint a magánemberek, és az állam gavallérosan átvállalta. Pedig az önkormányzatoknál állítólag nagyon sok "okos" ember is van, aki szólhatott volna, hogy állj, vegyünk fel inkább forint hitelt.
Az önkormányzatokat a kormány szanálja, na de, kinek a pénzéből? Természetesen az adófizető állampolgárok által befizetett állami bevételből. Az egyházak nem kérnek az állami segítségből, viszont segítségre szorulnának a hasonlóan járt magán emberek. Még csak rosszhiszeműséget sem lehet feltételezni, ki az aki saját zsebe ellensége, arról nem is beszélve végül is ők a magyar vagyonállomány állagának megőrzésére/gyarapítására vették fel a hitelt, és nem segélyért kuncsorogtak, és nem mástól várták sorsuk jobbrafordulását. A felvett hitelt szerencsésebb esetben - a hitelfelvételkor a bankkal megegyezett havi összegben - vissza is térítettek volna.
Hiszen soha sem volt olyan CHF árfolyamingadozás, mint az elmúlt 5 évben, melyet még a pénzügyi szakemberek sem prognosztizáltak előre, vagy, ha tudták mélyen hallgattak róla. /Csak megjegyzésként nekem 10 évvel ezelőtt már volt CHF hitelem - 5 éves lejáratra - , melyet visszafizettem és az induló törlesztőrész szinte azonos volt az utolsó törlesztő résszel./
Sokan hibásak ebben, hogy így jártak az emberek, azért, mert lakni szerettek volna. Van, aki már elismerte, más hallgat róla, de az állam feladata az, hogy megvédje az állampolgárait!
kerék
Elég konkrét levél, de senkin sem fog segíteni ez, csak Rajta.
Mivel találkozott már orbánnal, gondolom jóban vannak, még át is veszik tőle az adósságot és kifizetik helyette.
SLAakku
"Hát kedves Viktor, volt, amikorkét hónapig pirítós kenyeret ettünk, és nem mindig jutott zsír sem rá. Akik ezt az írásomat olvassák, lehet, hogy megdöbbennek, és hazugságnak tartják, mert megpróbáltam tisztán, rendes ruházatban átvészelni eme nehéz időszakot. Munkám szerint a nyári hónapok kicsit jobbak, elviselhetőbbek." Irja többek között Hunyadvári József Gyuláról.
kedwes
Érdekes ez a levél, több szempontból is. Ami engem megfogott, hogy a devizahitelesek nagy százaléka hasonló okokból lépett erre az útra, de segítség helyett csak kilakoltatást, Ócsát(???) lekicsinylést kapnak. Miből gondolja ez, az ember, hogy őt külön megsegíti a vezér?
Mert együtt ittak? Nem az én tisztem felsorolni azon embereket akikkel együtt ivott valaha, de már nem is köszön vissza nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.