Ha a határon túli magyarok autonómiát akarnak, a magyar kormánynak alkotmányos kötelezettsége, hogy ezeket a célokat támogassa - mondta az államtitkár. . Az államtitkár ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy vasárnap Marosvásárhelyen autonómiatüntetést tartanak a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt társszervezésében.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: dubitus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dubitus
No, itt álljunk meg egy röpke szóra!
A magyar kormány SZAVAKBAN mindent megtesz a haáron túl élő magyar nemzetiségek autonómiára törekvése érdekében.
Gyakorlatilag SEMMIT NEM TESZ, sőt ELLENE DOLGOZIK!
.
Autonómia: önrendelkezés. Egy adott ország polgárainak, de nem a nemzetalkotó többséghez tartozó kisebbség önrendelkezési joga, az adott ország törvényeinek keretein belül. (Gondolom, eddíg stimmel...)
A jelenleg regnáló magyar vezetés mindent megtesz, hogy a határon túli magyar kisebbségből minnél többen váljanak magyar állampolgárrá, akik joga ide szavazni.
.
Nézetem szerint itt jön a bukfenc!
Ha magyar állampolgárokká válnak, ide szavaznak, akkor az ottani autonómia-törekvésüket automatikusan ellehetetlenítik, hiszen már magyar állampolgárok ottani területi/jogi integritásáról lenne szó!
Nem hiszem, hogy "odafenn" ezt nem tudnák, csak "elhallgatásos megtévesztés"-re játszanak.
Feszültséget kelteni, figyelmet elterelni, amíg az emberek gumicsonton rágódnak, az igaziról leenni a húst!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.