Nem igazán ment még át a köztudatba, hogy az új gáztörvény végrehajtására megjelent egy olyan rendelet, amely alapjaiban írhatja felül lakások tíz, vagy százezreinek eddigi státuszát. Már ami a gázhasználatot illeti.

Forrás: vaol.hu
Feltöltő: funnygirl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
QQCSI
Fasza. Akkor talán a minisztérium megtalálta a forrást is, amiből ezt finanszírozni tudja az állampolgár...
Csizmás Kond
@QQCSI: Ezek amúgy is kötelező munkálatok...vagy jobb ha felrobbansz ?
QQCSI
@Csizmás Kond: Nehezen tudnám kiperkálni az új gázkonvektorok árát. Az újakat meg majd öt év múlva kötelezik cserére, nem?
Csizmás Kond
@QQCSI: Mindennek meg van a maga szavatossága és azt ha nem tartod be mindig ráfizetsz.
Amúgy a konvektort nem kell teljesen kicserélni, de az órát és a nyomásszabálzót azt igen, a kötéseket és a szelepeket pedig ellenőrizni...
miazavalami
@Csizmás Kond: A gáz , villany órákat pedig a szolgáltatónak kellene cserélni illetve javítani. De nem , megvárják amíg rásózhatják a fogyasztóra az állítólagos lopásokat!
Ezt nem kell ellenőrizni?
QQCSI
@Csizmás Kond: Kösz az infót. :) A lényeg azonban az, hogy kötelezően a nyakukba varrnak az embereknek bizonyos szolgáltatásokat és ez bizony visszaélésekre adhat alkalmat.
Lásd a vízórák esetét. Évtizedekig megfeleltek az időjárás viszontagságainak a régiek, aztán lecserélték őket egy olyan szar konstrukcióra, amely mediterrán körülmények között sem él tovább 5 évnél. Érdekes, a régiek a mínusz 20-25 fokot is bírták...
Csizmás Kond
@miazavalami: Ez igaz, de ha így szoktatták mit lehet tenni ?
miazavalami
@Csizmás Kond: Ne szokják meg! Kötelezzék őket, ha minket is köteleznek!!
Csizmás Kond
@QQCSI: Nem a nyakunkba varrják, hanem próbálnak emlékeztetni, hogy ne legyünk baleset áldozatai.
A mérőműszerekkel meg az a helyzet, hogy ha azt a szolgáltató magáénak nevezi akkor a fogyasztó gyanakodni kezd, ha meg a fogyasztó kell megvegye akkor örök-életűt szeretne...ez így sehogy sem fog összepasszolni.
miazavalami
@Csizmás Kond: de miért nem lehet egy gázszerelővel megnézetni? Miért kell kijelölni valakit? Csak azért hogy azok is megéljenek!
QQCSI
Tudod, a rövidzárlat sem gyerekjáték, de azért érdekes lenne, ha minden házban új vezetékekre köteleznék az embereket, mondjuk 10-20 évente...Pedig a lakásokban 60-80-100 éves vezetékek is lehetnek.
csikknorisz
@Csizmás Kond: Aztán miért kötelező? Mert azt mondták. Ennyi erővel senki ne használjon semmit, ami x évnél régebbi. Kib*szhatom a hűtőszekrényt, a tévét, a mosógépet is az ablakon, ha valamelyik nagyokos kitalálja, hogy elavult berendezések? Valamelyik nap tévé robbant fel valahol, le kell akkor cserélni minden tévét, ami nincs a minisztérium által jóváhagyott fiszfasszal ellátva? A gázvezetékeket és a gázkészülékeket minden évben jönnek megvizsgálni, miért nem ott kell csak kicserélni, ahol kurvaszar, miért mindenhol? Megannyi kérdés. :)
Csizmás Kond
@miazavalami: Minden ellenőr szakképesített kell legyen mert felelősséget vállal azzal, hogy aláírja a további működési engedélyt...az pedig pénzbe kerül.
Én tervező rajzolást végeztem, tervezhettem de az aláírás a mérnöké volt pedig az csak utánaszámolt...és többet kapott mint én.
miazavalami
@Csizmás Kond: A gázszerelők akik adott esetben beszerelik a gázt a lakásba , konvektorokat kazánokat szerelnek talán elég szakképzettek . Nem gondolod?
Csizmás Kond
@miazavalami: Persze, a szereléshez, de az átvételt és az engedélyt mégis más adja nem a szerelő.
A szerelő csak a munkájáért felel, az ellenőr az anyagért a működésért és mindenért.
miazavalami
@Csizmás Kond: Te fiú vagy! Azért ilyen nyakatekert a gondolkodásod! De ha a szerelő nem jól dolgozik???
Csizmás Kond
@miazavalami: ...akkor többé nem hívják...
A szerelő azt csinál amit tőle megrendelnek, az ellenőr meg csak arra ad engedélyt amit a törvény is engedélyez...teljesen különböznek egymástól.
Csizmás Kond
@miazavalami: ...ha inkább úgy szeretnéd, hogy neked álljon a győzelem akár a vereségre is hajlandó vagyok...:)
miazavalami
@Csizmás Kond: Babás! :-) Még a végén megkedvellek... :-)
Csizmás Kond
@csikknorisz: Nem a régiségével van a baj, hanem az üzemmódjával. Ha az megfelel akár örök életen át is használhatod.
...de hát ez így van mindennel...
Az ilyen törvények nem az csak öngyilkosságot akarják korlátozni, hanem a másokban tett kár elkerülését és az anyagiak megvédését...ha már nincs elég esze a tulajdonosnak.
Csizmás Kond
@miazavalami: ...azért azt se vidd túlzásba...:)
miazavalami
@Csizmás Kond: Ne aggódj! Még vannak fenntartásaim! :-))
Dr.luigilongo60
Ez több, mint érdekes történetté válhat annak tükrében, hogy ez a buli több százezer lakásban lakásonként több százezer forint kiadást jelenthet.
Amennyiben valakinek nincs rá pénze, leveszik a gázórát és akkor jöhetnek az illegális fűtési próbálkozások, vagy a fagyhalál.
Na az lesz igazán a veszélyes mindenkire nézve.
coyote3
@Dr.luigilongo60: És majd jönnek a savazó nyugdíjasok a Lendvai utcába? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.